osteofite (excrescente osoase)

•  
    • 2 mesaje
    6 Sep 2008, 22:48
    0 0
    Ma confrunt de ceva vreme cu probleme ale coloanei vertebrale. In urma unei radiografii am aflat ca am lordoza lombara si osteofite intre vertebrele L4-L5. Deoarece durerile au devenit insuportabile (plus ca 2 zile nu mi-am putut coordona picioarele) am fost la reumatolog, care mi-a prescris fizioterapie si antiinflamatorii. Pe langa aceste probleme au aparut si osteofite deasupra calcaiului (nu in calcai). Acestea cresc in continuare si sunt si inflamate. Deoarece rezultatele fizioterapiei sunt slabe (pot merge acum, dar durerile persista in zona lombara si a cefei), iar de incaltat nu mai stiu cu ce sa ma incalt, va rog, daca v-ati confruntat cu probleme similare, ajutati-ma. Va multumesc.
  •  
    • 3036 mesaje
    7 Sep 2008, 08:44
    0 0
    ai putea sa faci kinetoterapie, ca sa intaresti musculatura spatelui iar aceasta sa poata prelua o parte din sarcina coloanei.

cat despre osteofite: daca nu sunt produse de niste pantofi prea stramti, atunci cauza lor este sedentarismul (lipsa de miscare produce astfel de boli ale articulatiilor).
    pana una-alta, poti purta papuci sau saboti si iesi la plimbare zilnic, fara sa te fortezi sau menajezi mai mult decat e necesar.

daca ai ceva kilograme in plus, ti-ar prinde extraordinar de bine sa slabesti, ca sa reduci fenomenul de tasare a sistemului osos.
  •  
    • 2 mesaje
    7 Sep 2008, 16:13
    0 0
    Cred ca stiu cauza producerii acestor anomalii: statul pe scaun 8-9 ore la calculator, dar asta imi este jobul. Cu toate acestea, ceva miscare mai fac (dimineata merg pe jos vreo 2 km), la cumpaturi, cam atat. Am 38 ani, 53 kg, nu varsta sau greutatea ar fi cauza.Problema este ca osteofitele cresc si apasa pe nervi. De ce cresc??? Se crede ca sunt depuneri de calciu, dar eu nu cred; cu calcemia stau f. prost. Cat despre cele de la calcai sunt disperata, vine toamna si nu mai pot umbla cu papuci.Incaltamintea pe care am purtat-o pana acum a fost comoda, nu am abuzat de mersul pe tocuri. Am cautat si orteze speciale, dar acestea sunt numai pt. calcai, deasupra acestuia nu ma protejeaza. M-am gandit sa ma operez, dar pana la 50ani, am auzit ca osteofitele recidiveaza, iar operatia este f. dureroasa. Nu stiu ce sa mai fac, factorul reumatoid a iesit absent, calcemia proasta... fizioterapia nu are rezultate.