Intrebare

•  
    • 8901 mesaje
    1 Sep 2008, 12:34
    0 0
    cum stiu daca raceala pe care o am acum provine de la o bacterie sau de la un virus?
    am febra destul de mare, undeva la 39, ma doare corpul, dar nu tusesc, transpir ca un cal, am frisoane. ps: cred ca m-a tras un fir de curent, ca boala a debutat cu o durere care m-a intepenit de spate.
  •  
    • 2001 mesaje
    1 Sep 2008, 19:19
    0 0
    cu temperatura nu e de glumit.....sfatul meu e sa mergi urgent la medic(nu ala de fam. de care esti nemultumita),pt. ca numai el iti poate prescrie medicamentul potrivit...eu am patit-o pe pielea mea cand credeam ca e o simpla raceala.....am ajuns sa fac gentamicina pt .ca aveam o bacterie destul de periculoasa...si totul a inceput cu banalele frisoane.....multa sanatate iti doresc!

temperatura coboara cu comprese de otet+apa(parti egale),puse pe frunte,burta si-n picioare sosete muiate+algocalmin+paracetamol(amandoua odata)
  •  
    • 7743 mesaje
    2 Sep 2008, 08:03
    0 0
    adina, mare grija la paracetamol pe langa alte reactii adverse, se numara si leziunile hepatice grave, iti afecteaza ficatul...stiu ca este mai toxic decat algocalminul!

paracetamolul se gaseste si sub diferite denumiri,deci atentie ce iei... paracetamol luat in combinatie cu algocalmin, e bomba curata

du-te neaparat la medic, nu te juca , febra are o cauza!
  •  
    • 2001 mesaje
    2 Sep 2008, 14:45
    0 0
    Eva, bomba asta cum ii zici tu mi-a prescris-o medicul de familie cand aveam temp. mare si nu-mi scadea nicicum...deci ce dracu sa mai inteleg?
  •  
    • 7743 mesaje
    2 Sep 2008, 21:14
    0 0
    sunt medici si medici...ceea ce am afirmat mai sus, stiu din mai multe surse.Am cumnata medic si un medic de familie foarte apropiat, eu intotdeauna intreb si citesc despre efectele adverse, secundare ale medicamentelor.

luna trecuta am avut copila cu febra...intre doua rele, am ales pe cel mai putin rau...algocalminul,dar doar o singura pastila, atat.

eu am devenit alergica la algocalmin, de la o operatie la care trecuse anestezia si ametitele alea mi-au bagat 2 fiole, apoi alta asistenta, in salon mi-a pus si ea in perfuzie...am intrat in soc anafilactic! datorita algocalminului..puteam da coltu' bine mersi...noroc ca au fost pe faza si si-au dat seama ce am , mi-au dat ce trebuia ca sa-mi revin.

nu ma mai ating de algocalmin...de paracetamol, la fel ...poate avea grave,puternice reactii adverse!

sub tratament corect, febra scade...ea este efectul, cauza trebuie cautata.
  •  
    • 221 mesaje
    3 Sep 2008, 11:07
    0 0
    Fetelor, dar se mai fabrica/gaseste Algocalmin? Eu stiam ca a fost retras de pe piata anul trecut parca pentru ca au fost facute studii care au dovedit ca e cancerigen.
    In tarile din occident a fost retras cu ani in urma.
  •  
    • 8901 mesaje
    3 Sep 2008, 11:34
    0 0
    bun...revin in frotza.
    eu va spun ce simptome am avut si am si voi imi spuneti daca trebuie sa ma opresc la inapta de doctorita de familie sau in primul cabinet particular.
    1. a inceput sambata ca un junghi cumplit.
    2. ca sa scap de jungi, sambata am facut frectie cu bengay.
    3. nu mi-a trecut deloc, in consecinta duminica am luat un ketonal supozitor.
    4. la un sfert de ora m-a luat cu frisoane, dupa care am dat-o in febra.
    5. pe premisa ca e raceala si junghiul a fost primul semn, luni am inceput sa iau antbiotic(ma incadrez perfect in categoria i,diotilor care cred ca le stiu pe toate si automedicatia e cea mai sfanta).
    6. am 12 ore de cand m-a lasat febra, insa durerea de spate e la fel de prezenta. abia mai misc.
    7. cu siguranta voi merge la medic, insa pentru ca iar ma cred mama omida si banuiesc ca e vorba de o criza de rinichi, nu stiu daca e cazul sa ma duc la medicul de familie sau la cabinet particular.
    8. tinand cont ca nu prea am bani de aruncat in caini, as fi tentata sa merg la tanti incompetenta, insa banuiesc ca daca-mi da trimitere sa fac ecografie, tot pe bani tre s-o fac.
    9. am si senzatie de greata, apendice nu mai am, deci sare din schema si nu am nici probleme la urinat.
    10. astept sugestii...
  •  
    • 2085 mesaje
    3 Sep 2008, 11:43
    0 0
    M-ati strigat ?
    Lasa postatu' pe eva si du-te la tanti incompetenta. Zi-mi numarul ca-ti fac eu programare !
  •  
    • 177 mesaje
    3 Sep 2008, 12:17
    0 0
    Adina, daca este aceeasi incompetenta la care sunt eu inscrisa te inteleg perfect. Sa stii ca poti face ecografie gratuita si in spit.jud, cu trimitere dubla, dar sa nimeresti unul din dr.buni(dimineata in general). Dupa amiaza cand am fost eu e una superficiala.
    Succes si sa iti treaca repede!
  •  
    • 8901 mesaje
    3 Sep 2008, 15:17
    0 0
    colac peste pupaza, mi-au venit si problemele. macar 6 zile adio orice fel de consult medical...
    sunt gresit informata?
  •  
    • 7743 mesaje
    3 Sep 2008, 18:12
    0 0
    adina, cine ti-a zis ca nu te pot consulta? nu te consulta ginecologic, eventual, dar in rest ce legatura are ciclul cu consultatia?cu analizele pe care banuiesc ca ti le vor face?
    nu are importanta ca esti pe ciclu! te duci la spital, nu la aprozar au mai vazut ei ca tine, stai linistita.

Nu amana inca 6 zile si mai ales nu lua antibiotice dupa ureche, poti sa complici situatia...neparat sa spui medicului ce ai luat...si ai mai multa grija de tine!