galma la mana

•  
    • 6 mesaje
    31 Aug 2008, 15:14
    0 0
    Buna fetele!Am si eu o problema,mi-a aparut acum ceva timp o galma la mana dreapta chiar la incheietura!Nu este foarte mare dar se vede oricum,nu doare dar e foarte inestetica
    Mereu trebuie sa o acopar cu o bratara,intr-un timp imi trecuse dar a aparut iar!Ati mai patit vreuna din voi asa ceva?As fi cazul sa merg la doctor?
  •  
    • 3036 mesaje
    31 Aug 2008, 20:25
    0 1
    si eu am asa ceva, doar ca la mana stanga.
    am galma asta de vreo... 15-20 de ani numai ca in cazul meu galma are unele perioade in care se inflameaza si devine destul de dureroasa.

este o boala inflamatorie a articulatiei - de fapt, galma aia este o acumulare de lichid.

poti merge la reumatolog, pentru tratament. am fost si eu de vreo doua ori, de fiecare data mi-a prescris un tratament cu un unguent si pastile antiinflamatoare care mi-au dat niste arsuri de stomac de-mi venea sa ma sui pe pereti... inflamatia aproape ca a disparut, insa dupa o vreme a aparut din nou.

intr-o zi de iarna, am alunecat pe gheata si am cazut, sprijinita pe mana cu pricina. a urmat o durere teribila, dar... galma disparuse (se vede treaba ca reusise sa se sparga).

insa dupa cateva luni aparuse la loc. nu m-am mai dus la doctor, poate si pentru ca intre timp mai cunoscusem 2 oameni cu aceeasi problema si care imi spusesera povesti foarte asemanatoare cu a mea. ba chiar, unul dintre ei mi-a spus ca medicul i-a apasat foarte tare pe galma aia, a reusit sa o sparga, insa galma i s-a format din nou, in acelasi loc, dupa o vreme,.

in fine... dupa cum vezi, nici eu nu am rezolvat problema asta. tot ce pot sa-ti spun (daca iti foloseste la ceva) este ca nu e vorba de o problema care sa te alarmeze din cale-afara.
  •  
    • 6 mesaje
    31 Aug 2008, 21:37
    0 0
    Donna da de cand ai galma.Pe mine ma enerveaza ingrozitor,eu ma gandesc sa nu patesc ceva la mana daca fac efort prea mare,daca e sa car ceva mai greu,eu stiu.Chiar o sa ma duc zilele astea la doctor ca vreau sa scap de ea cu orice pret!!!!Ms ca mi-ai raspuns....:*
  •  
    • 3036 mesaje
    1 Sep 2008, 00:20
    1 1
    amanda, Doamne-ajuta sa scapi de galma, ca e si inestetica, si dureroasa uneori...

te rog, tine-ma si pe mine la curent in privinta diagnosticului si tratamentului - poate medicina a mai evoluat fata de cand mi-am dus eu galma la doctor, acum ani de zile...
  •  
    • 6 mesaje
    1 Sep 2008, 10:37
    1 0
    Ok Donna te tin la curent!Saptamana asta sigur ma duc si iti spunpoop
  •  
    • 1225 mesaje
    1 Sep 2008, 21:20
    2 0
    Am avut si eu asa ceva, dar nu la incheietura ci deasupra ei, pe mana. Am facut radiografie, eco, nimic suspect... asa ca am ales sa o tratez in stilul meu: foaie de varza legata cu tifon elastic, purtata permanent, cam o saptamana. Asta fost acum vreo trei-patru ani, de atunci nu mai revenit.
  •  
    • 6 mesaje
    1 Sep 2008, 23:12
    0 0
    Miss cum de ti-a venit sa incerci asa ceva?E bine ca a dat rezultate!eu astept cu nerabdare sa merg la doctor sa vad ce-o fi!
  •  
    • 221 mesaje
    2 Sep 2008, 11:11
    1 0
    Daca aceasta galma este chiar pe incheietura atunci e foarte posibil sa fie un chist sinovial.
    Am si eu un astfel de chist la incheietura stanga de vreo 10 ani, am fost si la ortoped cand l-am descoperit prima oara, sa vad ce anume e si ce ar fi de facut Din cate am inteles de la el poti sa te operezi, sau poti sa il lasi in pace si sa traiesti bine mersi.
    La mine nu e vizibil decat cand am palma flexata la 90 de grade fata de antebrat, si singurul inconvenient este ca nu ma pot sprijini la fel de bine pe palma stanga ca pe cea dreapta, cand fac flotari de exemplu. Fiind situat chiar pe articulatie limiteaza putin mobilitatea si apare o usoara durere cand ma sprijin pe palma cu mai multa forta.
    Oricum, daca aveti si voi acelasi lucru (si din descriere e f probabil) vestea buna e ca nu prezinta nici un pericol pentru sanatate.
  •  
    • 6 mesaje
    2 Sep 2008, 22:39
    1 0
    Dar daca o sa fac un efort mai mare cu mana asta,sa ridic ceva,si sa-mi obosesc mana prea tare,se poate intampla ceva rau???!!
    Amicutz cred ca galma ta e ruda cu galma mea!!!)
  •  
    • 278 mesaje
    3 Sep 2008, 11:06
    0 0
    Mie mi-a disparut asa ceva de la un antiinflamator numit Debridat. Am avut si eu ani de zile o galculitza din asta deasupra incheieturii mainii drepte si era chiar sacaitoare, uneori imi amortea palma din cauza ei.
    Am rezolvat-o intamplator, aveam colita de la prea multe fructe mancate si un doctor mi-a dat Debridat. Colita nu mi s-a rezolvat chiar atunci, in schimb, intr-o luna am scapat de galculitza, se facea in fiecare zi mai mica, pana a disparut definitiv. Sunt vreo 3 ani de atunci.
  •  
    • 5 mesaje
    10 Ian 2011, 12:13
    6 2
    si io am o galma la mana stanga,nu ma doare frecvent dar ce ma deranjeaza e ca se vede destul de rau si mi-e cam frik sa ma duc la doctor si vreau sa zic ca o am de cativa ani buni.mi-e frik sa nu fie ceva grav((