Sinuzita
-
0 0Cum ati scapat de sinuzita?
-
Sinuzita se poate trata si ameliora pana aproape de vindecare. Programeaza-te la doctorul Constantin Mocanu: http://www.drmocanu.ro/.
De obicei dureaza mult ca sa ajungi la el, ca are programari pe 2-3 luni inainte, dar poate acum, vara, e mai putina lume bolnava. Consultatia costa un milion, o tomografie sinusala e cam 2,5 milioane si, daca ai nevoie de ceva tratament, si ala costa destul de mult, dar, dupa parerea mea, merita sa dai banii unui doctor foarte bun, decat sa te duci sa pierzi timp, nervi si sanatate pe la altii care nu stiu ce sa-ti faca. -
Printe, sinusita se manifesta de obicei prin dureri de cap(frunte si cateodata pometi), febra uneori, si secretii galben-verzui cand iti suflii nasul (din pacate stiu de pe pielea mea). Nici eu nu mai sunt in tara de doi ani si tot de atunci am avut o problema similara cu ceea ce ai avut si tu. Din cauza aerului conditionat(vara) si sistemului stupid de incalzire (iarna) ma trezeam cu nasul infundat, narile si gatul uscat si o usturime nasoala in nari. Am incercat sa-mi iau un humidifier (un aparat electric in care pui apa si care elibereaza aburi din cand in cand) si acum senzatiile s-au diminuat (sau poti sa pui un castron cu apa langa calorifer sau sursa de incalzire). La mine asta a fost problema dar daca simptomele persista iti recomand sa conslulti totusi un doctor.
-
Spalaturi nazale cu solutie salina (ser fiziologic). E simplu, le poti face acasa si scapi de dureri.
Imi fac si de ceva vreme nu ma mai doare capul, nu mai am nasul infundat. Nu e atat de neplacut pe cat pare si solutia - neaparat calduta - nu face nici un rau. Cauta pe youtube imagini si vei vedea ce simplu e. -
cand vii in tara, incearca o cura cu 'capaceala' e o combinatie intre miere si ceara, se gaseste la producatorii apicoli; se ia cate o lingurita din ora in ora de 4 ori pe zi (de ex la 10, la 11, 12, 13); in perioada asta incearca sa reduci consumul de fainoase (paine, patiserie) si zahar; insantosire grabnica