masturbare ????
-
18 Aug 2008, 21:340 0fetita mea de 3 ani si jumatate cind sta pe burta isi stringe intre picioare tricou , cearceaf , sau chiar la marginea patului se incoarda si misca regulat din fundulet . cred ca este un fel de masturbare.....
ce sa fac ????
e normal ????
si voi aveti asemenea probleme?
daca da , cum ati procedat ? -
19 Aug 2008, 09:31nu se masturbeaza dar probabil te-a vazut facand dragoste si doar imita , nu e o problema dar feritiva pt ca pt ei e ceva nou si imediat imita ce fac adultii fara sa isi dea seama ce fac sau sa constientizeze
-
19 Aug 2008, 09:46Eu am trecut prin asa ceva in urma cu 2 ani la gradinita cu 3 dintre copilasi mei...am un articol despre asa ceva dintr-o revista de psihologie..o sa il caut azi sa-l recitesc si iti transmit si tie...
-
19 Aug 2008, 10:27deci, fii atenta ce spune. " Masturbarea face parte din dezvoltarea normala a oricarui copil.Se intampla cand sunt plictisiti , gata de culcare sau stresati. Cel mai des folosesc aceasta activitate ca sa scape de anxietate. Masturbarea poate fi un raspuns la un mediu stresant, la o stare tensionata intre parinti sau la ceva ce nu ii convine. Este bine sa vezi cauza si sa lucrezi asupra ei... Foarte important de retinut este ca ei nu asociaza aceasta activitate cu relatiile sexuale. Este doar un gest care ii relaxeaza si le provoaca placere.
Nu reactiona exagerat, nu prezenta masturbarea drept ceva rusinos sau ca pe o boala sau ca pe ceva tabu...
Distrage-i atentia catre activitati in care sa-si foloseasca mainile.Creste gesturile de afectiune fata de ea.Ofera-i o recompensa pentru ca nu se mai joaca ca mainile sau patura.
Masturbarea nu cauzeaza probleme fizice sau devienta sexuala.Copilul tau este normal, se poarta ca si ceilalti".
Am incheiat citatul.Sper ca ti-am fost de folos.