lentile de contact
-
0 0buna ziua evelor. vreau sa va intreb pe aceelea dintre voi care purtati lentile de contact(de vedere nu colorate), daca a durat mult pana v-ati acomodat cu ele, si care marca este cea mai buna.
multam. -
draga,
eu mi-am luat lentile de contact chiar la inceputul saptaminii trecute si acum e totul ok...le-am purtat aproape in fiecare zi. sint din acelea care tin o luna dar care seara trebuie date jos.
nu prea inteleg ce vreai sa spui...cu obisnuitul...
cit de mult dureaza pina ti le pui? asta depinde, uneori reusesc in 2 minute, alteori dureaza jumate de ora si pier autobuzul
-
daca te referi la faptul ca "le simti" pe ochi sau ca te deranjeaza intr-un fel sau altul...atunci nu e bine...se intimpla ca atunci sa la pui "pe dos"...si ele au o fata si un dos..ca sa zic asa
in ceea ce priveste marca..nu stiu..eu am primit de la tipul de la optician un set "survue" de la johnson&johnson...dar mi se par cam scumpe si am gasit pe internet altceva mai ieftin..
nu stiu ce altceva ti-as mai putea spune..intreaba-ma tu... -
Draga mea, eu folosesc lentile de 2 ani, din cele zilnice. Am folosit Focus Dailies si Survue de la Johnson's si chiar daca sunt mai scumpe, crede-ma ca merita... Pentru Eva din mesajul de dinainte, care zicea ca a gasit ceva mai bun pe net...ai grija, cu ochii nu e de joaca, pentru ca sunt multe firme mai mult sau mai putin serioase care ofera preturi exceptionale si apoi te alegi cu cine stie ce...Doamne fereste! Plus de asta, Survue au si protectie UV, ceea ce e important pt ochi vara mai ales. Focus costa 1.300.000 cutia de 30 lentile, iar Survue 1.400.000. Eu zic ca merita, cel putin la mine a meritat fiecare banut, pentru ca mi-au stagnat dioptriile, vad perfect, am o libertate de miscare extraordinara...e cu totul altceva fata de ochelari. Eu zic sa nu te temi, du-te la un control, incearca, vezi ce ti se potriveste si...un sfat...stiu ca lentilele bune sunt mai scumpe si asta e o problema, dar...crede-ma...cu ochii nu te juca. Decat sa iti iei ceva slab calitativ, mai bine nu iti lua deloc...sa nu regreti dupa.
-
habar n-aveam ca in ro lentilele sint asa de scumpe...eu dau cam 10 € pe luna pentru survue..si mi se pareau scumpe..stiam de protectia UV...chestia asta este oferita si de alte firme (mai ieftine)
sigur ca ai dreptate cu calitatea si cu ochii dar de multe ori in pretul pe care il platesti pe un produs un procent destul de mare se datoreaza "marcii" respective....nu exprima neaparat ca ar fi cele mai bune...oricum ma mai gindesc daca sa le schimb sa nu...... -
sambata am fost la oftalmolog, si mi-a recomandat lentile johnson&johnson. sunt foarte moi, si ma simt ok cu ele pe ochi. problema e ca nu prea ma descurc sa le scot
. pot sa dorm cu ele, asa ca dupa ce sambata seara m-am chinuit sa le dau jos, am renuntat si ieri dimineata m-am dus sa mi le scoata. teoretic acum ar trebui sa reusesc sa mi le scot singura..
o sa vad diseara..daca aveti o metoda usoara de scos lentilele, please let me know.
v -
mi s-a spus ca pot sa si dorm cu ele daca nu am chef sa le scot intr-o seara, dar daca le scot in fiecare seara dureaza mai mult(daca as si dormi cu ele si le-as scoate la 2 zile le-as putea purta doar o luna)altfel au termen de purtare 2 luni. sunt foarte moi si aproape ca nu le simt deloc. problema ea ca ca imi e frica sa le scot singura, nu stiu cat trebuie sa trag de ele.de pus nu e o problema.
-
draga deea2 ,ai mare grija ce faci cu ochii tai,altfel s/ar putea ca rezultatul sa nu fie rezultatul scontat in urma folosirii lentilelor de contact, si risti sa faci infectii de tota frumusetea,sau chiar deteriorarea vederii....eu ,ca purtatoare a lentilelor de contact de peste 4 ani ,iti recomand sa mergi la un cabinet oftalmologic foarte bun,chiar daca costurile sint mai ridicate.de ce? pt ca este foarte important sa ti se faca o consultatie completa,sa ti se dea marimea potrivita, altfel te vor deranja la purtare,si sa ti se faca instructajul de folosire.bineinteles, iti vor spune si ce fel de lentile ti se potrivesc ,in fct de dioptriile pe care le ai.foarte important,nu le mai folosi dupa expirarea termenului de garantie,in ideea unei mici economii,risti infectii.totul e sa ai putina rabdare,sa le deproteinizezi cind trebuie[daca sint de folosinta zilnica]in fine,sa respecti toate regulile de utilizare. eu personal sint foarte multumita si fericita ca nu trebuie sa mai port ochelari,iar de un an folosesc lentile pt zi si noapte si le arunc dupa o luna,e foarte comod,iar cu manevrarea lor,dupa atita timp,imi ia mai putin de un minut.pt cele care au dioptrii foarte mari exista si la noi in romania posibilitatea operatiei cu laser.o doamne.....m/am cam intins la vorba....va pup evelor .fiti frumoase si fericite paaa
-
draga iulia, bineinteles ca am facut un consult oftalmologic inainte, as fi fost inconstienta sa imi cumpar eu fara un consult prealabil, lentile. problema mea este ca nu prea ma descurc sa le scot, aseara de ex. m-am chinuit 20 de minute. cred ca pur si simplu mi-e frica sa pun mana pe ele(ceea ce e destul de ciudat avand in vedere ca ma descurc sa le pun). In fine, sper sa reusesc sa le scot mai repede si fara sa-mi fac ceva la ochi. merci. pa
-
Salut! Port lentile de contact de 10 ani si pur si simplu mi-au schimbat viata. Sunt super-eficiente, nici nu as mai concepe sa port ochelari. De cativa ani port lentile americane FOCUS- Night&day, sunt excelente, nu trebuie scoase si dezinfectate chiar luni de zile, permit oxigenarea ochilor si poti dormi lejer cu ele. Parerea mea e ca sunt perfecte.
-
draga chiquitta, am inteles ca ai o vasta experienta in domeniu, 10 ani...please sune-mi si mie cum naiba le scoti pt. ca eu ma chinui de nu mai pot, si imi agresez ochii.(de ex ieri nu le-am purtat, mi-am lasat ochii sa se odihneasca dupa ce cu o seara in urma cred ca mai aveam putin si scoteam lentilele cu penseta..
astazi nu lea-m pus...multumesc -
port okelari de ceva ani si nu am agreat ideea lentilelor datorita unor dicutii avute cu "purtatoare" care spuneau ca se risca infectii, daca solutia in care le depozitezi expira, etc.de la okelari am facut strabism.vazand discutiile voastre si urmand sa merg la oftalmolog, vreau, daca va incumetati vreuna sa imi spuneti ceva mai multe...de ex termenul de garantie este valabil si pentru solutie si pentru lentile, cat sunt garantate, cam cat costa.nu vreau sa fie sofisticate (de culoare-am o culoare superba a okilor-hahaha)dar nu vreau nici sa mi-o schimbe. va multumesc anticipat celor care imi vor raspunde
-
draga sorinam, iti recomand sa mergi la un oftalmolog, el iti poate recomanda tipul de lentile care iti trebuie, dupa ce iti face un control. nu iti cumpara tu singura. cat despre solutie, eu am una foarte buna, care are valabilitate 3 luni de la momentul deschiderii sticlei. curata foarte bine. iti recomand sa mergi in unirea la parter, magazinul se numeste Sover, consultatia costa 260.000 lei, si acolo iti spun exact de ce ai nevoie si cum trebuie intretinute lentilele.