Iritatie..de la caldura?!
-
0 0Astazi am obs pe piele niste bubite f mici pe piele, un roz pal...si care ma mananca...
Le-am observat mai mult pt ca ma manca pielea, nu le-am vazut din prima cu ochiul liber, dar la atingere am realizat ca sunt multe si marunte...pe piept, pe spate, pe gat, pe solduri...
Cand am venit acum o saptamana de la mare, ii aparusera si prt meu...mai putine..pe brate, dar au trecut.Ne-am gandit ca e o iritatie de la soare.Mie mi-au aparut abia acum..
Initial am zis ca e un inceput de pojar...dar cred ca am facut cand eram mica si, in plus, nu aveam febra, tuse etc.
Ce poate fi? Eu banuiesc ca e de la caldura exagerata de mare din ultima vreme, de la care am transpirat ingrozitor..Mai ales ca am facut si mult efort(mutat mobila prin casa, curat, alergat la cumparaturi)..
Ce ma sfatuiti? Ati avut asa ceva vreodata?
Ne-am protejat cu crema cu spf, la mare am venit cu lenjeria de acasa(tocmai pt a evita asa ceva)...Nu stiu ce poate fi..Ma ingrozeste... -
mai mult ca sigur e o iritatie de la soare mai ales ca ai facut efort si-ai transpirat mai tare.........acum doua saptamani am avut aceiasi problema,pe mine ma mancau ca-mi venea sa rup carnea de pe mine............am incercat crema de galbenele si unguientul lui fii-miu pt iritatie de scutec(bepanthen) si intr-o saptamana mi-au trecut
-
Buna,
Simptomele pe care le indicat arata o alergie solara , nu iritatie.Sunt persoane care la un moment dat dezvolta alergii solare dupa ce au stat chiar si o ora la plaja.
Eu fac acest tip de alergie si daca stau foarte putin in soare.
Te sfatuiesc sa iti cumperi de la farmacie Fenistil gel si te ungi de 3 ori pe zi cu el si vei vedea ca nu te mai mananca , iar bubele iti trec in 2-3 zile.
In perioada in care te ungi cu Fenistil este indicat sa nu te mai expui la soare. -
Si eu am patit asa ceva,am fost la dermatolog si mi-a zis ca e alergie solara,mi-a dat fenistil gel si niste antibiotice,nu retin cum se numeau. Cum a mai spus cineva,Fenistilul acela e foarte bun,va potoli pruritul. Mergi la farmacie si ia ceva,vor sti ei ce sa-ti dea,si fii linistita,cu tratament se vindeca repede si nu raman semne.Sanatate!
-
In seara in care mi-au aparut mi-am amintit ca am un Claritine prin casa..unul singur mai aveam..L-am luat si a doua zi se mai diminuasera..
Am fost la farmacie si tipa de acolo mi-a spus ca pare a fi o alergie...la ceva ce am mancat mai degraba... A zis ca dc era de la soare nu tb sa ma manance..Mi-a dat sa iau in continuare Claritine...
Numai ca eu chiar nu m-am expus f mult...Si in plus nu am probleme cu soarele fiindca sunt creola...Ma bronzez usor si uniform..Nu mi se ia pielea...
Claritine-ul a fost bun pana acum.Acum abia se mai observa si nu ma mai mananca..Banuiesc ca sunt pe trecute..In plus, mi-au disparut si niste cosuri pe care le aveam (inexplicabil...eu nu prea am cosuri) pe umeri si pe spate..Despre ele cred de asemenea ca sunt de la caldura...
Tot nu sunt lamurita, dar, dupa cate spuneti si voi...tot de la cald si soare tb sa fie...
Va multumesc mult! Sanatate!
PS. Oricum o sa iau Fenistilul asta sa fie in casa...suna bine... -
Este alergie la soare! Si, da, te mananca si, da, nu conteaza cat stai la soare.
Mie imi apar bubite incepand cu primavara /vara, de cand ma vede soarele, si-mi trec toamna. Firesc daca stau la plaja apar pe zone mai mari, daca doar ma 'vede" soarele" apar 1-2 pe miini.
Nu exista tratament de eradicare ci doar de ameliorare: Claritin-ul (sau alt antihistaminic) si fenistil gel - asa cum spuneau si fetele.
Nu este periculos daca nu intinzi coarda.