O intrebare va rog

•  
    • 100 mesaje
    16 Aug 2008, 19:08
    0 0
    Buna seara. As avea si eu o intrebare: la ce serveste pivotul intr-o lucrare dentara?

Oare am inteles bine? Se baga in canalul dintelui ptr a se prinde (lega) de altul?

Va rog sa imi explicati si mie. Multumesc.
  •  
    • 357 mesaje
    16 Aug 2008, 19:34
    0 0
    nu ptr a se lega de altul, ci ptr a lega proteza dentara/dintele pus/ lucrarea de o parte din dintele tau. deci se infige in dintele tau si in ceea ce se adauga.
  •  
    • 3036 mesaje
    17 Aug 2008, 03:14
    0 0
    pivotul se pune in interiorul dintilor/maselelor a caror structura nu mai este completa, dar a caror radacina se tine inca bine.

rolul lui este acela de a umple/completa structura dintelui si de a servi ca suport pentru coroana care va imbraca dintele.

ca detalii:
    - cu cat radiografia dentara este mai clara, cu atat tehnicianul poate modela mai bine pivotul.
    - inainte de montarea pivotului, se scoate nervul, in asa fel incat ramificatiile din partea inferioara a pivotului sa poata fi cimentate in canalele radacinei dintelui.
  •  
    • 100 mesaje
    17 Aug 2008, 10:48
    0 0
    Multumesc !

In urma unui accident nefericit petrecut acum ceva timp am pierdut 4 dinti (sus, stanga) In aceasta perioada imi refac dantura, mi-a luat amprente ptr lucrare (din portelan), am tot citit pe Internet despre pivot si ma intrebam daca la mine este necesar.

Restul dintilor (de care se va lega lucrarea, banuiesc) sunt sanatosi, nu au nimic.
  •  
    • 2439 mesaje
    17 Aug 2008, 18:45
    0 0
    Intreaba medicul