Ajutati-ma, am Alergie la Soare!!!

•  
    • 221 mesaje
    5 Mai 2004, 13:55
    0 0
    Evelor, am nevoie de ajutorul vostru!
    De aproximativ 3 ani ma confrunt cu o alergie foarte neplacuta la soare. Precizez ca acest diagnostic mi-a fost pus de un doctor dar ca alergia nu se manifesta decat CAND SUNT LA MARE. Adica, in Bucuresti pot sa fac plaja de dimineata pana seara o saptamana intreaga fara sa am probleme, dar daca sunt la mare, dupa 2-3 zile de plaja moderata imi apar pe piept, spate si picioare niste bubite rosii care ma mananca foarte tare. Doctorul mi-a dat un tratament cu Claritine si calciu lactic pe periada vacantei, dar anul trecut nu a avut efect.Luam pastilele si dupa 4 zile la mare iar mi-au apurut bubitele. Anul trecut nu am stat la soare decat cand ieseam din apa pana mi se zvanta costumul.
    Va rog mult, dati-mi niste sfaturi, ma ingrozesc gandindu-ma la vacanta care se apropie.
  •  
    • 360 mesaje
    5 Mai 2004, 14:11
    0 2
    Nasol! Si eu patesc la fel, si cred ca multe eve, pt ca la mare, in farmacii, e o coada imensa de dudui care se scarpina pe piept de mama focului. Tot de vreo 2-3 ani mi se intampla, e ceva cu soarele asta de la o vreme. Anul trecut parca am scapat mai usor. Cred ca e si din cauza nisipului, pe pielea sensibilizara de soare si unsa bine cu crema se pune nisipul....si uite asa apar iritatiile. Sunt tot felul de creme la farmacie care mai calmeaza...dar daca incepi sa te scarpini nu te mai opresti pana iti faci rani.
  •  
    • 221 mesaje
    5 Mai 2004, 14:23
    1 0
    Nu stii ce as putea face ca sa nu mai patesc asa ceva? Luam pastile si tot mi-au aparut, asta ma deranjeaza cel mai tare. Adica dau poala de bani pe medicamente si dupa 3 zile ma ascund in hotel?
    Poate stii vreun alergolog bun?
  •  
    • 2234 mesaje
    5 Mai 2004, 14:31
    0 1
    sicer nu cred ca e alergie la soare. poate are ceva aerul de mare de nu iti prieste. sau poate apa de mare.
  •  
    • 23 mesaje
    5 Mai 2004, 14:39
    0 0
    Si io patesc la fel, dermatologul a zis ca am piodermita de tip nespecific, nu stiu ce este asta, ca tratament Locoid unguent, la mine a mers au disparut si mancarimile si bubitele.
  •  
    • 159 mesaje
    8 Mai 2004, 03:03
    0 0
    ca a venit vorba de alergie la soare, si eu am un fel de alergie la soare dar nu se mainifesta ca la voi, ci imi iasa doar pe spate niste pete albe de forme neregulate dar pe langa aspectul inestetic nu-mi cauzeaza alta neplacere... Numai vara imi apar... ce ziceti? a avut cineva asa ceva? ce tratament a urmat? va multumesc. sanatate.
  •  
    • 83 mesaje
    8 Mai 2004, 20:48
    1 2
    Ce am patit eu anul trecut la mare: a inceput sa ma usture dintr-o data foarte tare pielea de la baza gatului, pe piele se vedea doar o slaba roseata. Initial am crezut ca m-a piscat vreo meduza pentru ca apoi sa realizez ca nu mai puteam sta la soare fara o esarfa in jururl gatului. Cum ajungeau razele de soare pe gat ma ustura cumplit. Paramedicii de pe plaja mi-au prescris mixtura mentolata si un medicament - claritine parca. Am folosit mixtura numai de doua ori pentru ca ma ustura si mai rau cand o dadeam pe piele iar efectul era de moment. Am luat si pastilutele si nimic. Salvarea mea a fost ca revenind in oras s-a cam terminat cu soarele si am purtat mai mult tricouri pana la baza gatului. Acum ma gandesc cu groaza la venirea verii pentru ca sunt sigura ca voi pati acelasi lucru. Iar tratamentul inca nu l-am gasit.
  •  
    • 303 mesaje
    9 Mai 2004, 00:20
    0 0
    De ce nu va duceti la un alergolog?
  •  
    • 1188 mesaje
    9 Mai 2004, 01:40
    0 0
    Dragele mele,
    sunt bruneta si cu un pigment destul de bun, ma innegresc direct la plaja, fara arsuri si fara probleme.
    DAR.. cred ca de vreo 2-3 ani incoace patesc ceea ce spuneti si voi: ma irit (in special pe zonele f. sensibile, gen gat/decolteu) , imi apar niste "basicute" mici-mici care ma mananca ingrozitor . Nu ma ustura, dar imi dau oricum o stare de disconfort.
    Poate e doar parerea mea, dar am avut senzatia ca iritatia respectiva se intensifica la folosirea cremelor pentru plaja . Si am si folosit diferite marci, nu as putea spune care anume mi-a facut mai rau...
    Si cum , tot de la un timp incoace, nu pot sta la soare fara o crema cu un factor de protectie cat de mic, cred ca nici nu voi scapa prea curand de "disconfort"...
    Iar pentru eva care spunea ca-i apar pete albe : ai grija ca exista o boala, in general ereditara, care duce la depigmentarea treptata (imi pare rau, am un lapsus si nu reusesc sa-mi amintesc cum se numeste). E bine sa te duci la un dermatolog , sa faci niste analize , pentru ca am inteles ca nu se trateaza, poti doar s-o opresti din evolutie - cu tratament, desigur.
    Cei care sufera de boala aceea nici nu au voie sa se expuna la soare!
    Nu vreau sa te sperii, poate ca nu este cazul, dar mai bine mergi la un doctor ca sa stai linistita dupa...
    Multa sanatate si plaja fara probleme!
  •  
    • 117 mesaje
    9 Mai 2004, 02:25
    0 0
    Si eu fac alergie la soare de cativa ani. De aceea stau mult mai putin la plaja si sub umbrela.
  •  
    • 159 mesaje
    10 Mai 2004, 05:35
    0 0
    da, cicionedas, stiu ca exista o boala de piele care se numeste vitiligo, DAR NU SE PUNE PROBLEMA in cazul meu. Dupa cum am zis: cateva pete mai albe decat restul pielii apar DOAR la plaja vara, iar vitiligo este permanent si nu in functie de anotimp. Mersi totusi pt mesaj.
  •  
    • 59 mesaje
    13 Mai 2004, 08:55
    0 0
    Dragele mele,
    am citit cu interes tot ce ati scris despre acest subiect. mie mi s-a intamplat la mare. in Turcia, acum 6 ani, medicii de acolo mi-au recomandat FENISTIL gel care amelioreaza dar trebuie sa nu va mai expuneti la soare. Din aceasta cauza ma duc in concediu 2 saptamani, 4-5 zile le ratez din cauza alergiei. De atunci nu plec la mare fara acest medicament care se gaseste si la noi si nu este foarte scump. O zi buna tuturor.
  •  
    • 1105 mesaje
    13 Mai 2004, 09:17
    0 1
    Draga Angelisa,
    Tu ai PITIRIAZIS VERSICOLOR sau pitiriazis nerviceps,este o ciupercuta care apare la evele mai ...nervoase.
    Si eu am , si am avut, nu prea trece decit temporar,dar SE POATE TRATA.
    Intimplator chiar acum fac tratament cu un unguent care se produce chiar la noi la serviciu. Se cheama BIAZOL, contine bifonazol, si este antimicotic. Daca nu gasesti, te ajut eu, iti pot trimite 2-3 tuburi.
    Se poate face tratament si cu Nizoral tablete si unguent, dar este cam scump, si tabletele sunt un pic hepatotoxice. Scrie-mi, daca vrei mai multe amanunte , pe mateisilvana@yahoo.com
  •  
    • 159 mesaje
    14 Mai 2004, 01:40
    0 0
    Draga silvanita,
    iti multumesc pentru mesaj, mai multe iti scriu in mail. Pupici.
  •  
    • 1 mesaje
    15 Mai 2004, 15:26
    0 0
    Bai...si eu am alergie la soare de cativa ani insa am dat mereu vina pe pielea foarte sensibila. E exact asa...imi apar niste iritatii pe decolteu si numai cand sunt la mare. Anul trecut am reusit sa scap de ea la mare..cum? Nu am depasit absolut deloc ora 11 pe plaja si am folosit alcool mentolat pe zonelele cu probleme dupa fiecare sedinta de plaja.
  •  
    • 221 mesaje
    2 Iul 2004, 12:12
    0 1

Stiti cumva care ar putea fi cauza acestei alergii? Si ce as putea sa fac sa nu imi mai apara? De tratat ma tratez, dar e f neplacut.
    Sau poate imi recomandati un alergolog bun?

Acest mesaj a fost editat de către Amicutz: 12 Aug 2011, 19:35
  •  
    • 30 mesaje
    9 Iul 2004, 09:13
    0 0
    Fetelor eu am "alergie la soare" de vreo 11 - 12 ani, am incercat o gramada de creme si solutii, nimic nu functioneaza. Mie la inceput imi apareau bubuitele doart in zonele sensibile (gat, decolteu...), acum imi apar bubite peste tot, pe totate partile pe care le expun la soare, fara crema cu factor mare de protectie. Singura solutie este sa nu stau deloc la soare, nici macar la solar, decat cu protectie.
    Nu stiu ce sa va zic...
    Va doresc bafta!
  •  
    • 1033 mesaje
    9 Iul 2004, 09:29
    0 0
    SILVANITA, da.mi si mie un sfat te rog~~~
    dupa 2-3 zile de MARE, ca numai acolo mi se intampla, imi apar cate 4-5 herpesuri la gura -chiar si unul peste altul si extrem de dureroase - in primele 2 zile dupa aparitia lor-plang in continuu !!! si sa zic merci, ca nu mi.a aparut nazal sau genital.....

MI S.A INTERZIS CU DESAVARSIRE LITORALUL !!!!!!
    NU VREAU 1 SAPTAMANA LA MARE, DAR VREAU MACAR 2 ZILE !!!!!!
    CE POT SA FAC??? POT PREVENI ???!!!
  •  
    • 524 mesaje
    9 Iul 2004, 12:33
    0 0
    Din cauza ca stratul de ozon s-a subtiat, soarele a devenit mult mai nociv si in consecinta una din 5 femei au probleme. Mie imi apar brobonele pe fata, gat, piept si mai nou nici ochii nu mai suporta( se inrosesc, ma mananca, ustura, rauuu, rauuu si nu suport lumina, ma deranjeaza)......concluzia, sunt alergica la soare. Acum sunt in tratamente cu antialergice, dar pana la proba de foc nu am garantia ca functioneaza. Pt. piele, crema cu factot foarte mare, pt. bebelusi, dupa plaja, lotiune de dupa plaja pt. calmaareaa pileii si plaja putin 30 min pana in ora 11 si dupa 17. Prefer asa, dar macar sa ma simt bine. pt. ca ideea nu e sa vin neagra sa vada lumea ca am fost la mare ci sa ma simt bine, sa pot sa ma distrez si nu sa stau urland de usturimi si mancarime. Mai bine stau la umbra si fug in apa 15-20 min, inot....
    Monkey, odata procopsita cu virulsul de provoaca herpesul (si eu am probleme), el se activeaza la orice sensibilitate a organismului: raceli, probleme digestive, menstruatie si da, se activeaza la soare.
    mie de ex imi apare inainte de menstruatie (90% din cazuri), pe buza sau mai rar in nas. Asa ca stiu si cu o saptamana inainte imi dau pe buze si in nas cu euvirox...uneori tine, alteori nu.
  •  
    • 1033 mesaje
    9 Iul 2004, 12:38
    1 0
    euvirox, zici ???!!!
    nu stau deloc la soare, stau sub umbrela cu tricou ....dar stau mult in APA - ma uita DUMNEZEU acolo, si nu vreau sa ies !!!
    sunt innebunita dupa APA.....innot, stau la fund.... sial dr@cului tot fac herpesuri !!!

DOMNE' CUM SA RENUNT LA MARE???? - ATATA PLACERE AM SI EU !!!