Secretia vaginala la o fata de 15 ani!!

•  
    • 2 mesaje
    11 Aug 2008, 13:54
    2 1
    Buna, Am 15 ani sunt virgina si am secretiie vaginala, nu prea stiu ce sa ma fac penru ca mama mea vrea sa ma duca la doctor. Este normal ca eu fiind virgina sa ma duc la doctor sa mi se ia secretie vaginala ca sa vada ce problema am...Eu credeam ca secretia asta vaginala este ceva normal la varsta mea... deci am nevoie urgent de un raspuns va rog eu foarte frumos....
  •  
    • 21507 mesaje
    11 Aug 2008, 14:20
    3 3
    e mare problema,dac-ai postat de 5 ori ...vb serios acum,secretia vaginala depinde de fazele ciclului menstrual,e normal sa se accentueze inainte de ovulatie,adik,cumva spre ziua a 14 a si inainte de menstruatie;depinde ce aspect are si daca-ti provoaca neplaceri precum mincarime,usturime etc;e bine sa consulti un medic ,totusi,mai bine sa nu fie nimik,decit sa fie ceva..orice-ar fi,daca esti virgina,nu-i nimik rau,o sa-ti confirme si medicul
  •  
    • 427 mesaje
    11 Aug 2008, 14:21
    2 0
    e normalde ce te ambalezi?du-te sa vezi cum e la ginecolog,ca vei merge des mai tarziu...asa ar fi normal ...daca te stii cu constiinta impacata,de ce te temi?
  •  
    • 68 mesaje
    11 Aug 2008, 20:38
    2 0
    Sa sti ca si eu am avut.ciclul mi-a venit pe la 13 si stiu ca inainte de asta aveam secretia respectiva.nu am spus la nimeni nici la mama ca eram mica si imi era rusine,dupa ,cu varsta,mi-am dat seama ca secretia asta e ceva normal, sau mai bine zis era ceva normal chiar daca eram mai mica.
    oricum trebuie urmarita sa nu apara modificari, daca apar, inseamna ca ceva nu merge si ca trebuie sa iti faci un control. nu trebuie sa iti fie frica, e ceva normal.
  •  
    • 157 mesaje
    12 Aug 2008, 05:30
    1 0
    Buna!Daca esti virgina si ai secretii vaginale , inseamna ca cel mai probabil ai contactat candida .In cel mai sigur caz te-ai asezat pe o toaleta infectata sau poate te-ai aflat prea aproape de un baiat,adica la pielea goala chiar daca nu ati facut nimic.In cazul in care esti virgina si singura simptoma ar fi secretia (si eventual mancarimea) te-as sfatui sa iti pui fundul intr-un lighean cu apa calduta cu sare si bicarbonat de sodiu si sa te speli bine si sa stai inmuiata ceva timp.Sigur iti va trece!
  •  
    • 133 mesaje
    14 Aug 2008, 09:04
    3 0
    si eu am avut secretii pe la 17 ani, si tot virgina eram. daca sunt cu mancarime, senzatii de arsura, ar fi bine sa iei un unguent, de genul nizoral, sau clotrimazol. s-ar putea sa fi facut candida in urma unui tratament cu antibiotic. nu te speria prea tare. am aflat de curand ca la 8 femei din 10 se manifesta candida, asa ca nu e asa o drama
  •  
    • 3036 mesaje
    14 Aug 2008, 10:10
    1 2
    "poate te-ai aflat prea aproape de un baiat,adica la pielea goala chiar daca nu ati facut nimic"

haaaa?????

si eu, care credeam ca traim in secolul 21...

e cazul de mers de urgenta la ginecolog doar daca e vorba de o secretie care iti provoca mancarimi, usturimi, care are un miros urat etc etc...

daca este doar o secretie nitel albicioasa, aproape lipsita de miros si care nu te irita, este vorba de secretia vaginala normala , mai abundenta in perioada ovulatiei (mijlocul ciclului menstrual).

in rest, sa stii ca fiind virgina, ginecologul nu iti va face tuseu vaginal, ci doar va lua o proba de secretie, pentru analiza (o procedura standard pentru toate femeile care se duc la ginecolog).

gasesc ca mama ta este o femeie foarte inteleapta, care doreste sa te stie in evidenta unui ginecolog, pentru a putea beneficia de vaccinarea impotriva cancerului de col uterin (care costa vreo 15 milioane, dar se face gratuit tinerelor intre 16-18 ani care NU si-au inceput inca viata sexuala).
  •  
    • 21507 mesaje
    14 Aug 2008, 10:37
    0 2
    asta cu vaccinarea gratuita,e in plan,dar,deocamdata,cam costa..