papanicolau

•  
    • 2198 mesaje
    4 Mai 2004, 14:59
    0 0
    Fetelor poate ma ajutati cumva.Mi-am facut analizele saptamana trecuta , inclusiv papanicolau si desi anul trecut era totul OK acum mi-au aparut ceva anomalii.Doctorita a zis ca este displazie medie e celulule anormale .Mi-a dat un tratament de 2 saptamani si am apoi programare la o colposcopie .
    Voi ati avut asa ceva ?
    Pupici!
  •  
    • 175 mesaje
    4 Mai 2004, 16:08
    0 0
    Poate imi mai dai niste detalii (frotiu tip/grad 1,2, 3, 4, sau 5? varsta? numarul de sarcini?). Se pare ca ai niste secretii si nu s-a ajuns inca la o concluzie, de aceea ti-a dat un tratament care sa omoare microbii care produc secretiile respective, sa poata face colposcopia in bune conditii. O sa te lamuresti mai bine dupa colposcopie.
  •  
    • 2198 mesaje
    4 Mai 2004, 16:33
    0 0
    Mihaela , eu am doar 26 de ani , aici e tragedia .Probabil ca in urmatorii ani o sa vreau si un copil , de asta acum ma gandesc la ce este mai rau .
    Totul a inceput cand am facut niste analize - credeam ca am candida- secretii albe mai vascoase si usturimi .S-a dovedit ca examenul secretiilor a fost Ok dar in schimb papanicolau a iesit prost.Mi s-a spus ca am o adunare de celule anormale - displazie medie - si mi s-a dat un tratament cu ovule preparate la farmacie .Saptamana viitoare am colposcopia - dar sunt cam panicata - mi-e frica de ce-i mai rau...
  •  
    • 175 mesaje
    4 Mai 2004, 16:43
    0 0
    Daca era "ce-i mai rau" iesea deja in evidenta. Probabil este un frotiu tip 3, adica un diagnostic definitiv poate fi pus numai dupa tratament + colposcopie. Nu intra in panica, o sa ai si copii, dar trebuie vazut ce este cu aceste displazii. Indiferent ce medic te trateaza, din ce mi-ai scris imi dau seama ca te-a pus pe directia corecta. Stiu ca e chinuitor, dar mai trebuie sa astepti pana la colposcopie. Secretia putea sa fie OK din anumite puncte de vedere si patologica din altele. Fa tratamentul, asteapta colposcopia, dar nu intra in panica. Mai bine plimba-te prin parc, sa mai uiti de griji.
  •  
    • 765 mesaje
    4 Mai 2004, 16:45
    0 0
    Papanicolau este o analiza ale carei rezultate se pot modifica la 6 luni.
    De multe ori o simpla infectie poate altera acesta analiza. Asa ca dupa cele 2 saptamani de tratament rezultatele pot sa fie bune sau... e nevoie de alt tratament. Nu trebuie sa te sperii ci doar sa urmezi tratamentul indicat, sa faci analizele ulterioare si medicul sa te ghideze mai departe.
    Sanatate!
  •  
    • 2198 mesaje
    4 Mai 2004, 17:06
    0 0
    Fetelor va multumesc din suflet.Mihaela , te vad oarecum in tema .Crezi ca daca am intrerupt tratamentul cu ovule in timpul ciclului este vreo problema?Eu asa stiam ca trebuie , ca altfel ovulele se elimina mult prea repede..
    Pupicei iubitelor!
  •  
    • 175 mesaje
    5 Mai 2004, 00:41
    0 0
    Nu, nu e un capat de tara. Important e sa duci tratamentul la capat.
  •  
    • 2198 mesaje
    13 Mai 2004, 16:20
    0 1
    Am facut colposcopia si apoi si o biopsie .
    Mai am o intrebare :Stie cineva , daca la testul PaPanic ,mi-a iesit LG SIL , se poate la biopsie sa apara ceva grav ?
    Rezultatele sunt peste 2 saptamani si nu mai am liniste .
    Va multumesc.
  •  
    • 2198 mesaje
    14 Mai 2004, 11:25
    0 0
    Nu poate nimeni sa ma ajute cu un raspuns ?
  •  
    • 1105 mesaje
    14 Mai 2004, 14:08
    0 0
    Draga Maddy,
    SIL=Leziuni intraepiteliale scuamoase. Asta inseamna ca epiteliul colului uterin are modificari intraepiteliale, de natura inca neelucidata, de aceea iti fac biopsia.Poate fi implicat HPV-virusul Papiloma, care este cel mai des incriminat factor in aparitia displaziilor de col uterin. Biopsia va arata cauza.
    Pot sa-ti dau un sfat?
    Sa nu te superi, dar aceste modificari sunt legate strins de un anumit fel de viata sexuala,si n-a fost o surpriza pt. mine (citind posturile tale)faptul ca te confrunti cu aceste probleme.Profu nostru de ginecologie ne spunea ca (,) calugaritele nu au NICIODATA probleme cu colul uterin, ..
    Imi permit sa-ti spun acest lucru pt. ca sunt medic, si orice medic ti-ar spune acelasi lucru.
    Dupa ce iti vei rezolva aceste probleme, trebuie sa ai mai multa grija cu lucrurile astea..
    Sper sa nu te superi, dar te-am vazut un pic disperata si am vrut sa te ajut!
    Sanatate!!
  •  
    • 11438 mesaje
    14 Mai 2004, 14:16
    0 0
    ha??????????...adica cum strans legata de viata sexuala...ca-i prea pasionala sau la ce te referi????
  •  
    • 1028 mesaje
    14 Mai 2004, 22:16
    0 0
    Silvanita imi dai si mie e-mailul tau? Sau yahoo messenger ai? As vrea sa vb cu tine! Pupici fetelor!!!!
    C.
  •  
    • 1105 mesaje
    17 Mai 2004, 08:20
    3 0
    Vreau sa spun ca ...fiecare barbat vine cu "microbii lui",iar zona colului uterin este cea care sufera cele mai mari "traume" de natura infectioasa in timpul unui contact sexual neprotejat.Sperma este un lichid biologic care culege, din caile urinare ale barbatului tot "setul "de microbi specifici fiecarui individ.Acest set vine cu ...putere, nu?..la sfirsitul contactului sexual FIX pe zona colului uterin. De aceea, incidenta ( Doamne fereste) a cancerului de col uterin, este , de cele mai multe ori ,crescuta la femeile care au parteneri sexuali multipli in decursul perioadei sexuale active. Nu este cazul femeilor care au un singur partener sexual timp indelungat, de ex. cele casatorite care oricit de "pasionala"ar fi viata lor sexula, se confrunta cu microbii unui singur partener, cu care, inevitabil, se obisnuiesc in timp.
    Colul uterin este f. sensibil, este o zona unde se unesc doua tipuri de epitelii diferite, si in aceste zone apar problemele de obicei. Deci, o viata sexuala f. intensa cu PARTENERI DIFERITI predispune, din pacate,..
    Nu mai vorbim de Virusul Papiloma, care se transmite prin c. sex . nepr., nu are manifestari prea "acute",( in special la barbati),astfel el transmitindu-se mai departe, si mai departe, cu fiecare femeie care are contact cu acesti barbati.HPV-Human Papiloma Virus este pe primul loc incriminat in leziunile de col.
    Nu vreau sa va sperii, dar o viata sexuala "turbulenta"are riscurile ei!!
    Sanatate si intelepciune!
  •  
    • 1105 mesaje
    17 Mai 2004, 08:22
    0 0
    Adresa mea este mateisilvana@yahoo.com
  •  
    • 2198 mesaje
    17 Mai 2004, 11:15
    0 0
    Silvanita , sa stii ca atunci cand am pstat aici am avut nevoie mai de graba de o incurajare de la cineva care se pricepe .Am destule probleme acum - iar morala ta este chiar de haios gust in momentul de fata .Nu ma cunosti si drept sa ma judeci nu ai oricum .Daca nu poti da un sfat serios , fara alte comentarii deplasate , te rog mult sa te abtii.Nu trebuie sa iti dau explicatii , dar sa stii ca nu am schimbat foarte multi parteneri si intotdeauna m-am protejat ...La ora actuala sunt cu acelasi barbat de aproape 6 ani .
  •  
    • 1105 mesaje
    17 Mai 2004, 12:13
    1 0
    Scuza-ma, am vrut sa-ti dau un sfat medical avizat, n-am vorbit doar de dragul de a vorbi.Si oricum, nu sunt parerile mele ,ci a generatii de medici.
    In fine, asta e .Facerea de bine, ....
    Iti doresc din tot sufletul sanatate.
  •  
    • 2198 mesaje
    17 Mai 2004, 12:23
    0 0
    Poate am parut rautacioasa ...Au fost nervii de moment .Ai zis ca nu e parerea ta , e a unei generatii de medici - poate e o generatie cu conceptii mai invechite ...Eu sunt o persoana extrem de atenta cu corpul meu .Fac analize vaginale si cito anual.Intotdeauna ma protejez in timpul actului si nu schimb partenerii .Din acest motiv comentariile tale mi-au parut deplasate.Prblema mea poate tie nu-ti pare grava , dar pentru mine este o mica tragedie Sunt tanara, imi doresc copii, familie si o viata lunga .De asta - sa fiu suspectata de cancer uterin ma face cam disperata .Ai sa-mi spui ca sil nu e cancer , stiu asta foarte bine - dar am inteles ca exista "sansa " ca cateva din celule deja sa fie canceroase .Este adevarat ?Sau daca era asa aparea la papanicolau de la inceput ?
  •  
    • 13 mesaje
    17 Mai 2004, 12:39
    0 1
    Salut!
    Nu vreau sa ma bag in seama, vreau doar sa iti spun doar atat: STAI LINISTITA, LUCRURILE NU SUNT ATAT DE GRAVE PE CUM PAR... Medicii ne sperie intotdeauna, pentru ca ei pun raul in fata (lucrul asta mi l-a spus ginecologul meu).
    Orice ar fi nu poate fi prea grav, pentru ca problema asta se cronicizeaza dupa mai multi ani de ignorare a afectiunii, iar tu, dupa cum ai scris, mergi anual la control. Am trecut si eu prin cam aceleasi faze ca si tine, dar pot sa iti spun sigur ca agitatia, nervii si emotiile nu-si au rostul, cu conditia sa urmezi strict tratamentul prescris.
    Iti doresc numai bine!!!
  •  
    • 2198 mesaje
    17 Mai 2004, 12:42
    0 0
    Iti multumesc mult de incurajare .Ai trecut prin aceleasi faze ?Poti sa-mi dai mai multe relatii.De mult caut pe cineva care a trecut prin aceleasi teste .Ce a iesit la Pap.?Biopsie ai facut ?
  •  
    • 1105 mesaje
    17 Mai 2004, 12:59
    1 0
    Draga Maddy,
    Imi pare bine ca m-ai inteles.Si inca o data iti spun ca n-am vrut sa par sarcastica...Dar, in timpul pregatirii mele am vazut atitea prin spitale, atitea fete tinere, frumoase, destepte care ,din cauza ca nu stiu la ce riscuri se supun(am inteles ca nu este cazul tau), isi risca tineretea si sanatatea..Mi-e ciuda pe ele!!
    Si eu am o fetita si mi-e groaza cind ma gindesc ce lume o asteapta si pe ea..
    Deci,
    Faptul ca apar leziuni intraepiteliale demonstreaza ca deja sunt niste modificari ,dar la virsta ta NU poate fi vorba de ceva ireparabil. Chiar daca este ceva de natura ..dubioasa, sigur este intr-o faza incipienta si se rezolva cu o mica interventie chirurgicala(conizatie se cheama) care nu lasa urme, din nici un punct de vedere.(sterilitate, etc.)
    Inca o data te rog sa ma scuzi daca te-am suparat,dar vei vedea mai incolo, cind vei avea si tu copii (fetita, eventual),ITI VEI SCHIMBA COMPLET PUNCTUL DE VEDERE.Vei fi mamica, si vei fi inclinata sa faci morala, ..dar cu cele mai bune intentii..
    Sanatate!!!!!