Ceai verde
-
0 0Calitatile ceaiului verde sunt foarte sanatoase si pe tip cald.
-
si eu consum ceai verde si intradevar e bun pe orice anotimp
summer,daca ai disconfortul asta inseamna ca isi face efectul
uite ce scrie pe prospect :
elimina grasimile,accelereaza metabolismul,reduce procentul de zahar si grasimi din sange si micsoreaza tensiunea
Administrarea pe termen lung nu prezinta pericol de toxicitate sau efecte secundare
....
..''unele persoane pot avea deranjamente intestinale in primele zile de folosire a ceaiului.Aceasta inseamna ca actioneaza pt eliminarea grasimilor''.
..deci e de bine
-
nici mie nu imi place, dar poti sa ii pui o jumatate de pastiluta de zaharina si o felie de lamaie. Nu stiu de la ce firma, dar toate sunt la fel. Cel mai bun insa este fara adaosuri. Multumesc mult floare de colt. O sa incerc din nou sa beau cate o cescuta de ceai verde. Dar voi cum il beti? Dimineata, inainte de masa sau dupa masa? Presupun ca dupa amiaza produce insomnii?
-
eu am cumparat ceai verde frunze, nu pliculete am auzit ca e mult mai bun si il amestec si cu frunze de menta si putina lamaie....pus la rece in frigider e foarte bun
cel putin mie imi place...in primele 2-3 zile ma mai strambam dar acum m-am obisnuit.
pe cutie scrie ca are un continut foarte mare de teina si ca e recomandat sa fie baut pana in ora 17:00 ....dar eu dupa ce beau ceai asa ma ia somnul de numa
de aproximativ 2 saptamani nu am mai pus nici un suc carbogazos in gura iar ieri am fost plecata in oras si am baut un cola...m-au luat niste dureri de stomac de nu am mai putut nici sa ma joc bowling....stiti de la ce? de aia ca mi s-a dezobisnuit organismul ? -
Ceaiul alb, negru si verde sint facute toate din aceeasi planta. Deosebirea este partea de planta din care sint facute si felul in care sint procesate. La jopenezi de ex. ceaiul verde are zeci de variatii care se obtin prin sisteme diferite de uscare.
Ceaiul verde, are continut de cofeina si alti compusi care promoveaza dieareea, asa ca trebuie consumat in cantitati mici (maxim 250ml/zi), de preferinta dimineata. Consumat in cantitati mai mari, duce la constipatie.
Ceaiul alb, este cel mai scump dintre toate, fiind facut din frunzulitele abia aparute (de citiva milimetri ).
Japonezii consuma foarte mult ceai verde , il beau cel putin cu fiecare masa (de obicei inainte de masa), dar, dupa cum am spus, au multe procedee de abtinere a ceaiului si nu orice fel este consumat in cantitati mari, si pe linga asta, tot la fiecare masa, maninca un bol de orez ceea ce anihileaza efectul diuretic al ceaiului si ramine efectul dorit de antioxidant.
Deci, nu abuzati de ceai verde ptr ca va face mai mult rau decit bine. -
Buna,
din cate stiu eu ceaiul verde contine multa teina, si f putina cofeina (adica cafeina) .
Teina este asemanatoare cu cafeina, doar ca este extrasa din frunzele de ceai si este folosita in scopuri diuretice sau ca tonic al sistemului nervos. Deci nu e bine sa beti ceai verde dupa ora 16-17, lucru valabil si pt ceaiul negru. -
Foarte bine documentat, marele avantaj al ceaiului verde este ca are in componenta o cantitate mare de antioxidanti si polifenoli dar din pacate si cofeina. Japonezii il consuma in multe feluri cea mai des intalnita este matcha ( un praf foarte fin ) dar si sencha, mai ales pentru ceremonia ceaiului. La o analiza gram pe gram matcha are de 10 ori mai multi antioxidanti si polifenoli decat ceaiul regular, de 4 ori mai mult beta-caroten dacat morcovul de 20 ori mai mult decat sucul de mere dar si 0.3 gr de cafeina / 10 gr de ceai fata de 0.06 gr/10 gr cafea.