regim ciroza hepatica
-
2 Aug 2008, 00:050 0Buna!
Sunt devastata! Prietena mea buna are ciroza hepatica. Nu stiu de care, ca nu mai vrea sa vb. Am aflat de la altii. A slabit ingrozitor.E un cadavru viu , pamantie la fata, de nerecunoscut si are numai 40 de ani, un copil de crescut si esingura. Sotul ei e plecat la munca in strainatate si nu poate veni. Este f. adevarat ca bea de la 20 de ani nuami tarii , iar, in ultimul timp bea un litru de vodca pe zi. Desi suntem prietene, ea nu accepta sa discuti cu ea aspectul asta. Si eu ma simt teribil de vinovata ca nu am facut ceva , nu stiu ce, pentru a preveni lucrul asta. Intrebarea mea este: stie cineva ce poate manca, sau ce regim de viata trebuie sa ducA?Desi e in spital, fumeaza in continuare si tare mi-e teama ca daca se intoarce acasa va relua si bautura. Ce pot eu sa fac? Cui sa ma adresez? Ea nu mi-a zis ca are ciroza, se face ca i-a fost rau din mancare. Va rog sfatuiti-ma ce pot face? Toata familia ei e o familie de alcoolici, mai ales ramura feminina. Mama ei, in special. Nici macar nu vine sa o vada. Fiindca e beata tot timpul. Va rog sfatuiti-ma ce ii pot duce de mancare si ce sa fac sa nu se ia iar de baut. Eu ma gandeam la sucuri de fructe, dar daca ajunge acasa.....???? Va pup si stiu ca ma pot baza pe voi pt. sfaturi. -
2 Aug 2008, 01:04Daca nu se poate lasa de baut sub nici o forma (mostenire genetica, nu?), atunci trebuie sa te gandesti sa-ti faci o alta prietena in viitorul apropiat. Nu ai ce sa-i faci, daca ea sta asa cum zici la capitolul voința. Poti sa-i duci sucuri de fructe si legume si orice altceva doresti, caci nu s-a intamplat nici un caz pe lumea asta de om care sa bea astfel, iar ficatul sa se regenereze cu vreun fel de mancare !!!! Aaa, s-ar mai putea face ceva daca elimina bautura definitiv, altfel nicio șansa, sa nu ne amagim. Iar pastile pentru cresterea vointei nu s-au inventat. Dupa parerea mea, situatia cea mai grava este a copilului, deoarece este si va ramane traumatizat din cauza inconstientei parintilor: unul plecat din tara, poate definitiv, celalalt in spital din cauza votcii !!!! Multa lume amarata pe lumea asta !