vaccin impotriva cancerului de col......

•  
    • 27 mesaje
    27 Iul 2008, 23:32
    0 0
    buna fetelor....stiti ceva de vaccinul impotriva cancerului de col uterin?as dori sa il fac dar am auzit si unele parteri contra si acum stau pe ganduri si nu stiu ce sa fac...am vb cu doctorita mea dar unii zic ca ii ok altii ca nu ...voi ce stiti ?ati facut careva acest vaccin?va multumesc
  •  
    • 650 mesaje
    30 Iul 2008, 09:41
    0 0
    eu l-am facut acum un an si ceva, de durut nu doare, efecte adverse nu a avut... si chiar de mi-ar fi fost greata o zi sau ceva de genul, tot nu mi-ar fi pasat, la cat e de fenomenal sa existe un vaccin impotriva cancerului!!
  •  
    • 17 mesaje
    30 Iul 2008, 20:49
    0 0
    fetelor va sfatuiesc sa nu faceti vaccinul,e foarte periculos,multe fete au murit din cauza asta.DECI ATENTIE MAREEEEE
  •  
    • 465 mesaje
    30 Iul 2008, 22:17
    0 0
    da-ne mai multe detalii daca ai , jajisad , please
  •  
    • 27 mesaje
    31 Iul 2008, 14:25
    0 0
    da au murit 2 fete in state dar nu se stie exact de la ce,coincidenta este ca atunci facuse si vaccinul impotriva cancerului de col uterin si a facut vaccinul silgard......deci ii diferenta....
  •  
    • 599 mesaje
    31 Iul 2008, 17:28
    0 0
    Buna,

mi-am intrebat si eu medicul de aceast vaccin, atunci cand a aparut, si din pacate nu mi-a dat vesti bune.

Sfatul lui a fost sa nu-l fac. De ce? Pentru ca acest vaccin a fost creat de americani pentru acele tulpini de HPV care au cea mai mare incidenta in America. Deci nu e un vaccin creat pentru europeni. HPV-ul are in jur de 100 de tulpini si doar 15 sunt cauzatoare de cancer. Medicul mi-a zis ca acest vaccin ar anihila (ca sa zic asa) doar 3-4 tulpini, din cele cu risc maxim in SUA.

Apoi ar mai fi factorul varsta, care este la fel important. Vaccinul este recomandat pt persoanele cu varsta intre 16-25 de ani.

Si ar mai fi si cele cateva cazuri (2-3) de deces cauzate de acest vaccin. Stiu ca rata este mica, comparativ cu mortalitatea in caz de cancer dar depinde de fiecare din noi ce vrea sa faca.
  •  
    • 64 mesaje
    31 Iul 2008, 19:24
    0 0
    buna...acum o sapt am facut a 2 a doza din vaccin...nu am avut nicio reactie adversa, dar fiecare organism reactioneaza altfel...e adevarat vaccinul te protejeaza doar pt 4 tulpini ale virusului 6,11,16,18.
  •  
    • 27 mesaje
    1 Aug 2008, 14:11
    0 0
    cervarixu protejeaza impotriva tulpinelor 16 si 18 ,tulpini cauzatoare a peste 70%din cazuri,iar silgardu patru tulpini....si se zice ca cervarixu ar fi mai bun si din aceasta cauza ca sunt doar pentru tulpinile acestea.....oricum cred ca este bine de facut mai ales daca te incadrezi in varsta.....
  •  
    • 271 mesaje
    1 Aug 2008, 15:00
    0 0
    hm...m-ati pus pe ganduri. urmeaza sa fac zilele viitoare a2a doza de silgard. dupa prima nu am avut nici un fel de reactii.