AMENOREE
-
3 1Pentru cele care nu stiu, amenoreea este disparitia ciclului menstrual din cauze diverse, diferite de menopauza sau de situatiile in care acest lucru este normal. Se mai intampla pe fond de stes, fond nervos...etc si e o problema foarte mare. Zilele trecute, era cat pe ce sa ma confrunt cu acelasi lucru (imi era teama de asta) si m-am informat pe aceasta tema. Am avut multe prietene care au avut efectiv problema asta- nu le mai venea ciclul si cand s-au dus la doctor le-a dat sa ia anticonceptionale (care, fie vorba intre noi, se stie ca nu sunt cel mai grozav lucru pentru sanatatea unei fete tinere). In suplimentul de la FORMULA AS am gasit o reteta naturista, cu BRANCA-URSULUI (tinctura), prin care se pare ca ciclul revine - si nu numai, dar se si regleaza foarte bine. Avand in vedere ca am auzit multe Eve care se confrunta cu problema asta, m-am gandit sa va informez, poate cuiva ii va fi de folos. Tratamentele cu plante sunt de mii de ori preferabile celor cu hormoni...
-
Ioooi, eu am un singur sfat pt evele cu amenoree: sa se gandeasca de "n" ori pana sa ia antoconceptionale. Si daca se decid, macar sa faca analize hormonale inainte (am auzit ca exista centre in Buc), caci hormonii dozati gresit pot avea efecte de cacao!
Intrebarea mea in legatura cu tinctura asta: este cumva tonic aperitiv (da pofta de mancare)?
Multam mult! -
Pe site-ul naturaplant.ro la produse litera b poti gasi branca ursului-tinctura si ceva lamuriri in legatura cu tratamentul.Si eu am auzit ca este buna.Eu folosesc tinctura de cretisoara si extract din mladite de zmeur pt.reglare hormonala, chist si fibrom.Am luat anticonceptionale 6 luni si mi-a fost teama sa nu am dereglari.Este prima luna cand le-am lasat si ciclul mi-a venit exact la 28 de zile , cred ca si datorita acestor tincturi.Multa sanatate tuturor.
-
Buna evelor!
Vreau sa va spun si eu experienta mea. Nu-mi mai venise ciclul vreo 6-7 lunii de zile, asa ca am fost la un medic ginecolog car mi-a dat anticonceptionale (normal) Desorele. Am luat 6 luni de zile timp in care mi-a venit si ciclul.Auzind insa ca nu fac asa de bine dupa cele 6 luni am renuntat sa mai iau, bineinteles insa ca ciclul nu mi-a mai venit.
Cum auzisem si eu de yinctura de branca ursului am luat si eu timp de 3 luni de zile, de 3 ori pe zi cate o lingurita dizolvata in 100ml apa. Din pacate insa nu a avut nici un efect. Tare mult as fi dorit sa aiba, deoarece am fost nevoita sa incep iarasi sa iau anticonceptionale, de data aceasta Diane 35 (sunt deja in a 3-a luna, nu am probleme dar tare mi-e teama ca dupa ce nu o sa mai iau iarasi nu o sa-mi mai vina)Asa ca stau mereu cu frica in san.
Daca ar putea sa ma ajute si pe mine cineva i-as fi tare recunoscator.
Va pup dulce pe toate -
Am mai gasit o reteta naturista, in FORMULA VERDE:
Deci...
Se prepara 2 litri de ceai de musetel, cu 2 linguri de planta la litru, se strecoara, se amesteca cu o lingura de miere de albine si o lingura de bicarbonat. Cu acest ceai se face o irigatie vaginala. In cazul in care nu se produce ,,minunea'', se repeta dupa 3-4 zile (e din Formula VERDE iar tipa care a trimis reteta spunea ca a folosit reteta cu succes si i-a ajuns o singura ,,procedura''). Sper sa va fie de folos. In legatura cu Branca Ursului, Eva care a spus ca nu i-a reusit tratamentul...poate ar trebui sa mai incerci, nu se stie niciodata, poate aveai nevoie de ceva mai de durata. Orice e mai bun decat anticonceptionale... In FORMULA VERDE, spunea cineva ceva de un profesor, DAN IOSIF, de la farmacia VITAPLANT din Galati, care se pricepe pe domeniul asta. Era si un numar de telefon :0742.84.23.30, la care il puteti contacta.
Sper din suflet sa va fie de folos, pentru ca eu m-am speriat rau cand credeam ca as putea avea problema asta si incerc acum sa ajut si eu pe cine are nevoie, din informatiile pe care le-am acumulat. Poate cineva chiar are nevoie de un sfat pe tema asta,
VA PUP! -
Din discutiile pe care le-ati avut cu medicii....v-au spus ce complicatii pot aparea din cauza lipsei ciclului?
Va intreb, pt ca acum cativa ani buni..imi venea tare aiurea....1 luna da 3 luni ba(vreun an de zile m-a tinut tot asa) dupa care nu mi-a mai venit un an si ceva....
Am luat niste calciu cu vitamina A+D2 si culmea culmilor...pt ca nici nu am luat calciu pt asa ceva....mi-a venit ciclu...si de atunci imi vine f regulat, ma tine 5 zile...
Repet intrebarea.....faptul ca nu mi-a venit ciclu atata timp....si nici nu m-am omorat sa ma duc la vreun medic...sa-mi spuna ce si cum sa fac.....imi va afecta in vreun fel sanatatea, capacitatea de reproductie?
Voua ce v-au spus doctorii? -
Si eu sunt in pauza de pilule, dar ciclul nu a mai aparut de doua luni si ceva. Vreau sa incep sa le iau din nou, dar nu stiu cum se procedeaza. Le iau pur si simplu, chiar daca inca nu am menstruatie? Mentionez ca nu am avut nici o problema de la pilule, chiar din contra si as fi dispusa sa incerc tratamente naturiste, dar acum este chiar o urgenta si trebuie sa reincep cu ele. Cum procedez?
-
Nu m-am dus la doctor....si nici n-am spus la nimeni ce se intampla cu mine....pt ca eram in clasa a 11-a.Am o mama cam scrantita....care m-ar fi dat pe usa afara...imediat ce i-as fi zis ca nu mi-a venit ciclu....fara sa se mai gandeasca daca e o problema de sanatate..sau absenta ciclului datorate unei sarcini.
Asa ca....am tacut chitic sperand sa se rezolve de la sine aceasta situatie..si norocul meu...s-a rezolvat....bine...acuma in vine la ceas..dar ma doare burta..de mor.Am niste dureri...de-mi vine sa ma urc pe pereti.
Dar acuma...dupa 6 ani....a inceput sa ma preocupe gandul..cum ca absenta aia...sa nu-mi creeze probleme..in cazul in care as vrea un bebe.
Oricum...acuma iesita de sub tirania mamei...o sa ma duc la un control...sa vedem care-i treaba(macar sa-mi explice de ce ma doare asa de tare burta)
Absenta ciclului...cred ca s-a datorat unor cure de slabire f severe(a se citi infometare). -
durerile alea pot fi cauzate de dizmenoree.
Eu am incercat diverse chestii ca sa le fac cat mai suportabile (de la leacuri babesti pana la medicamente recomandate de doctor) pentru ca erau unele luni in care efectiv ma tavaleam pe jos si plangeam din cauza durerilor din zilele alea.
am scapat de ele (complet) cand am inceput sa iau anticonceptionale (bine pe ale am inceput sa le iau din cauza unor chisturi la ovare) dar mi-au adus extrem de multe avantaje si lipsa durerilor e unul dintre ele. -
Buna!
Vroiam sa te intreb si eu cam cat timp ai luat Calciu si Vit D (a si de cate ori pe zi, inainte sau dupa masa). As vrea si eu sa incerc (poate scap odata de anticonceptionalele astea ca m-am saturat de ele ).Nici eu nu mananc foarte bine asa ca s-ar putea ca absenta ciclului sa aiba aceeasi cauza. As vrea tare mult sa aflu cum ai rezolvat problema. Dc vrei poti sa-mi scrii pe privat. te rog mult
Va pupik pe toate. -
Buna simone
Mie nu-mi mai venise ciclul de 3 luni, am fost la doctor si mi-a dat anticonceptionale si mi-a spus ca pot sa incep cand vreau. Pana acum nu am avut probleme de la ele (eu iau Diane 35) si sunt la sfarsitul celei de-a treia luni. Te pupik dulce si bafta multa.
P.S. Sa nu uitati si de mesajul meu de mai sus
Va pupik dulce pe toate!
-
Hello, fetele
Ma bucur ca discutati acest subiect. Si eu sunt una dintre cele care sufar de amenoree. Spuneati de diverse leacuri. Sa va spun atunci despre "experienta" mea. Am luat anticonceptionale Diane 35 mai multi ani, pana m-am saturat de ele. M-am decis sa nu le mai iau, desi ma obisnuisem cu ele. Singurul efect secundar a fost ca m-am ingrasat putin. Nu a fost alarmant, dar in timp s-a depus. Chiar daca faceam sport sau tineam cura de slabire, foarte greu reuseam sa dau jos putin. Asa ca m-am lasat de ele, si am avut o alta bucurie. Pe langa faptul ca nu mi-a mai venit ciclul vreo luna si ceva, m-am ales si cu o "frumusete" de dermatita seboreica, adica ingrasarea excesiva a pielii si a parului. Am fost la dermatolog, care mi-a prescris din nou anticonceptionale, Logest de data asta, sampon dermatologic, si o solutie astringenta pentru fata. Tratamentul a functionat pentru ceva timp, pana cand a inceput sa ma uste de bani, si m-am hotarat sa renunt de tot la anticonceptionale. Cum nu le-am mai luat, nu mi-a mai venit ciclul binenteles. Si apoi am citit pe eva.ro de tinctura de marar pe care fetele ziceau ca o folosesc pentru cresterea sanilor. La capitolul asta nu pot sa va dau o veste buna, pentru ca nu asta era scopul in care am luat tinctura de marar. De la inceput mi-am planificat sa iau de trei ori pe zi timp de 21 de zile. Deja din ziua 16-17 a inceput sa ma doara burta, si in ziua 20 a venit. Nu am mai luat ultima zi pentru ca scria in prospect ca poate duce la sangerari abundente, si nu vroiam surprize de genul. A venit normal, a "stat" cat trebuia si acuma sunt la a doua luna de tratament si intentionez sa continui. La magazinul de unde luam de obicei tinctura am intrebat si de alte trtamente pentru asa ceva si mi s-a spus si mie de branca ursului. Eu deocamdata sunt multumita cu rezultatul. Comparativ, ca si pret, tratamentul pe 20 de zile costa in jur de 75.000 lei, vin cam 3 sticlute de 25 ml x 25000 / buc. Sfatul meu e sa incercati. Mai degraba decat 300.000 o cutie de anticonceptionale, nu credeti? Apropo de tinctura de zmeura, ia o prietena de-a mea, recomandata de un doctor homeopat (unde e o idee buna sa faceti o vizita, oricum), si pana acuma are rezultate multumitoare. La fel a fost in situatia de a da o groaza de bani pe tratamente care nu au dat rezultate aproape deloc. Cam atat am avut sa va spun deocamdata. Succes! -
Buna mihaela
Vroiam sa te intreb cum luai tinctura cu apa? cat luai? inaint sau dupa masa? Vreau sa stiu tot
. Nu stiu dc ai citit dar eu am luat tinctura de branca ursului si nu a avut nici un efect (poate n-am luat cum trebuie, habar nu am ). Te rog mult dc ai putea sa-mi dai cat mai multe informatii.
Te pupik dulce -
Hello,
Am citit toate mesajele postate mai devreme. De aceea am vrut sa va scriu si eu. Iau cu un pahar de apa, o lingurita inainte de fiecare masa, adica de 3 ori pe zi. ( E adevarat ca mai uit cateodata sa iau inainte sa mananc, si atunci o iau dupa ce am mancat, dar nu am vazut nici o schimbare). Are un gust groaznic, dar ti-am spus ca la mine a functionat. Daca o cumperi, citeste prospectul si te va lamuri. Am citit pe forum ca una dintre fete a luat tinctura fara apa, pt ca nu a citit bine prospectul! Nu incerca, e foarte tare, din cauza ca e extract hidroalcoolic. Sper sa dea rezultate si la tine! -
Buna,Cudy! Am citit despre problema pe care o ai tu. Din propria-mi experienta iti spun ca am luat Diane35 timp de 4 ani de zile pentru ca aveam ovare polichistice si noduli la sani. Stii si tu din prospect ca este si pentru hirsutism, acest diane..., dar dupa ce am intrerupt tratamentul acum 5 ani,iti spun ca au inceput sa-mi apara pe langa mustata si par pe fata si alte probleme. Bine nu-ti imagina ca acum sunt maimuta...
Problemele atunci mi le-am rezolvat, dar endocrinologul mi-a spus ca toate aceste probleme de acum se datoreaza anticonceptionalelor... O groaza de dereglari hormonale...
Cat despre problema cu menstruatia, prietena mea spunea ca a facut un tratament 3 luni de zile cu tinctura de branca ursului, extract de mladite de zmeur si tinctura de marar. Tratamentul l-a tinut exact cum scrie in prospectul fiecarui produs in parte. Gasesti in cutie. A fost extraordinar de incantata si de ieri am inceput si eu tratamentul sunt curioasa ce efecte voi avea. Sper ca bune...
Bafta si tie!,