dureri de spate

•  
    • 48 mesaje
    30 Apr 2004, 23:24
    0 0
    buna
    ma gandeam daca stiti cum sa rezolv o durere de spate care persista de peste 1 luna, iar doctorii nu ii dau de cap. am facut radiografii si nu este nimic, insa eu cand ma ridic de pe scaun merg cateva secunde aplecata de spate, cand fac exercitiile mele obisnuite de gimnastica, patesc acelasi lucru, adica nu ma pot apleca ca am mijlocul intepenit si ma doar (dreapta spate si sold)
    poate stiti un medic sau o policlinica unde as putea sa aflu mai multe. sau daca vreuna din voi a patit asa ceva, cum a rezolvat. eu m-am tratat cu supozitoare de piroxicam, asa cum mi-a recomandat doctorul, dar nimic. nici un rezultat
    multam
  •  
    • 1188 mesaje
    30 Apr 2004, 23:39
    0 0
    criana... cum e posibil sa te duci la doctor si sa nu descopere care este cauza durerii ?... Incearca sa gasesti totusi un medic capabil...
    Eu una am discopatie si, din cand in cand, ma doare in special in zona lombara, partea dreapta jos. Uneori, cum spui si tu , durerea se duce si mai jos spre sold, sau imi amorteste coapsa...
    Dar ultima data cand am avut aceasta durere (si am stat linistita si resemnata ca trebuie sa fie discopatia),a fost de fapt o piatra la rinichi ...
    Asa ca, vezi si tu , nu te poti trata "dupa urche" pana nu ti se pune un diagnostic exact.
    Nu stiu ce sa-ti zic , ai facut o ecografie, o radiografie, ceva de genul asta?
    Multa sanatate!
  •  
    • 1188 mesaje
    30 Apr 2004, 23:41
    0 0
    scuze, pe urma am vazut ca ai facut radiografii..
    Du-te si controleaza-ti si rinichii... trebuie sa gasesti pana la urma cauza durerii !
    sanatate inca o data!
  •  
    • 765 mesaje
    1 Mai 2004, 00:24
    0 0
    Sper ca medicii sa-ti gasesca cauza durerii.
    Pana una alta as vrea sa te intreb daca prin incalzirea mijlocului prin frecare, durerea cedeaza?
    Te intreb pentru ca la mine, din cauza faptului ca ma dezveleam noaptea ma trezeam intepenita, cu acele dureri de mijloc spate. Era nevoie sa fiu frectionata energic pe locul respectiv ca sa ma pot misca. Am rezolvat problema, acoperindu-ma cu un alt pled decat sotul meu. Dar asta a fost un caz fericit acum cand privesc in urma.
    Sanatate multa!
  •  
    • 601 mesaje
    5 Aug 2005, 08:58
    0 0
    Draga Criana, zilele trecute am fost la medic (Medicover) pt. aceeasi problema. De trei luni ma trezesc intepnita de spate. Am facut radiografii si coloana este ok. Inainte m-am tratat singura cu antiinflamatoare dar mi-am spus ca este prea mult. Dna.dr. de la Medicover a ridicat din umeri si mi-a spus ca nu am nimic, nu are ca sa-mi recomande, toti pacientii care isi petrec mult timp in fata unui calculator patesc la fel. Ba chiar m-a facut sa inteleg, intr-un mod finut, ca sunt ipohondra, ca dau prea multa atentie la toate simptomele. Dupa mai multe insistente din partea mea (totusi 3 luni de durere continua...) mi-a prescris mydocalm(relaxant muscular), crema chinezeasca si gimnastica medicala (chinetoterapie). Pt, asta trebuie trimitere de la medicul de familie. Inca n-am ajuns sa pun in practica tratamentul ca sa-ti spun ceva despre eficienta lui.
    Multa sanatate.
  •  
    • 3528 mesaje
    5 Aug 2005, 09:49
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 524 mesaje
    5 Aug 2005, 12:11
    0 0
    Hai mai fetelor, astia sunt medici incompetenti. Cei care spun " toata lumea are dureri"
    Si una e sa ai dureri musculare si alta e sa ai dureri pe coloana.
    Durerea pe coloana semnaleaza clar o afectiune a ei.
    Asta e stadiul I.
    Cand durerea incepe sa coboare pe picior, e deja stadiul II.
    Celelalte stadii, credeti-ma, nu vreti sa le cunoasteti.
    Am probleme cu coloana , asa ca stiu ce vorbesc.
    Pe langa fizioterapia ce se face in primele stadii, plus tratamentul medicamentos - unde e cazul, este necesar sa va formati un anumit gen de viata prin care sa va protejati coloana.
    Si anume: nu stat mult in picioare / in fund (se taseaza vertebrele), nu facut efort fizic, nu stat aplecat, nu ridicat greutati (1 kg "real" este egal pt coloana cu 17 kg. Daca ridic 2 kg, ridic de fapt 32...inchipuiti-va ce inseamna 10 kg pt coloana), daca va aplecati sa luati ceva de jos, aplecarea si ridicarea se face din genunchi, cu spatele drept, nu din mijloc.
    Si sunt multe de spus......
    Gimnastica medicala se face numai sub indrumare, pt ca exercitiile difera in functie de segmentul afectat. Iar de multe ori, sunt chiar 2 segmente afectate (la mine de ex : dorsal si lombar), iar pt a lucra un segment, se folosesc exercitii ce in mod normal il agraveaza un pic pe celalalt. Deci, medicul si kinetoterapeutul decid care segment e mai important la pacientul respectiv si care trebuie, deci, recuperat .
    Asa ca nu mai acceptati raspunsuri gen "nu ai nimic"....pt ca nimic nu te doare din senin.
    Iar despre ipohondrie ...cand ceva te doare nu zile, ci luni, ani.....sigur ajungi ipohondru ...subscriu si aici
  •  
    • 601 mesaje
    5 Aug 2005, 13:40
    0 0
    Ai dreptate Riana, eu am fost f. suparata de modul in care am fost evaluata. Nici la medicul de familie nu m-am simtit ata de haios diagnosticata. Si mi-am facut abonament la Medicover tocmai pt. profesionalism si intelegere. Este adevarat si pt. program. La medicul de familie nu poti sa intri fara stat 2-3 ore la coada. Si o data mai merge, dar apoi. Cat poti sa te invoiesti de la serviciu? Astia macar au pana la ora 20 si au si sambata dimineata. Voiam sa mai merg la un alt medic, dar daca imi spune acelasi lucru? Doar sunt colegi... In afara de asta, au un timp limitat pt. fiecare consultatie, cam 20 min. Pana ii spun altuia de la capat toate problemele mele imi spune ca a expirat timpul. Sunt f. suparata si confuza.
  •  
    • 524 mesaje
    5 Aug 2005, 14:49
    0 0
    Cum adica mei sa-ti spuna ca a expirat timpul??
    Mi s-au intamplat si mie multe magarii la doctori, dar sa-mi zica unul asa, pai cred ca dau cu el de toti peretii.
    Pai eu platesc 600.000 pt. consultatie nu pt timp petrecut in cabinet.
    In locul tau, plateam si eu tot jumate din pretul consultatiei, din moment ce nu a dus-o la bun sfarsit si nu mi-a pus un diagnostic.
    Nu vreau sa fac eu pe viteaza, dar eu nu mai inghit de mult magarii de-astea, ca la cat am umblat in ultimii 2 ani prin spitale, mi s-a acrit.
    Si atunci cand platesc o consultatie, pai vreau consultatie frate !
    Si crede-ma, ca am observat ca daca te infigi nitel in ei, nu mai sunt chiar asa "amortiti".
    Eu la Medsana am refuzat sa platesc consultatia pt ca tanti doctorita - am mai povestit eu - mi-a dat un antibiotic fff puternic, spunandu-mi, citez " daca e sa fie ceva acolo, asta are spectru larg si omoara orice. Ce vreti acum sa va consult ?" !!!!!!! - si nimeni nu a indraznit sa comenteze cand am spus ca asa o consultatie eu nu platesc. Si am plecat pur si simplu.
    M-am saturat de atitudinea -ma duc la dom' doctor cu caciula in mana.
    Nu . Eu il platesc pe el, el trebuie sa stea drept in fata mea. Si de cand mi-am schimbat eu atitudinea fata de ei, si-au schimbat-o si ei fata de mine.
  •  
    • 1478 mesaje
    5 Aug 2005, 17:23
    0 0
    criana..inainte de toate iarta-i pe cei dragi care te-au suparat si roaga-te mai mult.