epilatul
-
0 0am nevoie disperata de un sfat pentru porii infectati, in urma epilarii cu aparatul de epilat. am intrerupt acesta forma de epilare si am ramas cu niste bubite de toata frumusetea pe picioare, inghinal si axial. m-am stresat cu toate soiurile de creme prescrise de medicul dermatolog si tot nu mi-au trecut.
-
Axial e mai sanatos sa te razi.
Inghinal, e mai bine sa treci la ceara. Imediat dupa ce smulgi fiecare fasie de ceara, dai repejor cu pudra de talc. Si in ziua aia nu te speli! (te speli si tu inainte - si asta e !) Apa (mai ales daca e calda) si sapunul te fac sa te iriti si sa apara cosuletze.
Daca poti sa stai in casa tot restul zilei, ca sa nu pui deloc chilotei, e perfect! Mai dai din cand in cand cu pudra de talc... ca la bebelusi
Eu am renuntat la epilatul electric din acelasi motiv ca si tine. Nu inteleg de ce firele incep pe urma sa creasca pe sub piele..., chiar daca fac gomaj serios si ma ung cu crema... La epilatul cu ceara nu se intampla beleaua asta decat foarte putin, probabil pentru ca are in ea substante calmante si antiseptice naturale... -
Cat despre bubitze... cumpara de la farmacie o seringa de unica folosinta, cu al carei ac trebuie sa-ti iei inima in dinti ca sa scoti cu grija firele de par care au ramas sub piele si care formeaza bubulitzele. Nu le smulge imediat! Lasa sa se vindece locul (dezinfecteaza-te bine de tot) si abia pe urma extrage-le...
-
uite care e treaba cu aparatul de epilat! O singura data mi-au aparut si mie bubite insa am scapat repede de ele! Ca sa eviti aparitia acestora : speli foarte bine zona pe care vrei s-o epilezi doar cu sapun, o lasi sa se usuce, te epilezi, si sa nu faci greseala sa te dai cu spirt sau cu tot felul de lotiuni pe baza de alcool si alte alea. Porii sunt deschisi, alcoolul intra si face o infectie de toata minunea! Oricum sa folosesti Nidoflor, cand am avut bubite au trecut in 2 zile
-
Evelor, stiu de la o cosmeticiana ca trebuie sa va pudrati zona inainte de epilat cu pudra de talc si dupa, iar pe parcurs piele trebuie hidrata.Acuma, nu stiu ce sa zic, cat are efect sau nu, dar putem incerca nu?
Acum va rog si eu sa-mi dati un sfat. M-a pus benga si am smuls cu penseta 3 fire de par din barba, care erau deschise la culoare si pudrate sau cu fond de ten ,nici nu se baga in seama, acum cresc negre si viguroase de ma apuca damblaua. Cel mai mult ma supara 2-3 zile , cand sunt sub piele si trebuie sa iasa la suprafata, sunt ca niste puncte negre si nu le pot smulge.
Ce-mi recomandati,voi aveti probleme, cum va descurcati , tot asa ca mine sau sunt si alte solutii. Va pup. -
Evelor, stiu de la o cosmeticiana ca trebuie sa va pudrati zona inainte de epilat cu pudra de talc si dupa, iar pe parcurs pielea trebuie hidrata.Acuma, nu stiu ce sa zic, cat are efect sau nu, dar putem incerca nu?
Acum va rog si eu sa-mi dati un sfat. M-a pus benga si am smuls cu penseta 3 fire de par din barba, care erau deschise la culoare si pudrate sau cu fond de ten ,nici nu se baga in seama, acum cresc negre si viguroase de ma apuca damblaua. Cel mai mult ma supara 2-3 zile , cand sunt sub piele si trebuie sa iasa la suprafata, sunt ca niste puncte negre si nu le pot smulge.
Ce-mi recomandati,voi aveti probleme, cum va descurcati , tot asa ca mine sau sunt si alte solutii. Va pup. -
sa stii ca nu stiu daca o sa folosesti dispozitivul antidurere, ca am inteles ca trebuie sa introduci chestia aia in congelator, dupa care sa o montezi la aparat, si daca esti friguroasa sau il folosesti in locuri mai sensibile....
Oricum dupa ce te epilezi de cateva ori cu epilatorul electric nu mai simti nici o durere. -
cristinag nu te sfatuiesc sa-ti iei aparat. te poti face cu ceara, cu creme, cu lama, incearca orice altceva. eu am intrerupt epilatul cu aparatul acum un an si de atunci ma fac numai cu ceara si tot nu am scapat de bubitze. aveam o piele frumoasa pe picioare, mai ales ca sunt maslinie la ten si acum nu mai pot purta fusta, vara cel putin e un chin. va astept cu sfaturi, va rog...pupici evelor
-
In legatura cu foliculita.....eu am avut acesta problema muuuuult timp,dar dupa nenumarate incercari de a remedia problema,se pare ca i/am dat de capat. Folosesc de 2 luni,unguentul de la Bioderma ce contine galbenele,tataneasa si muguri de plop, si l/am amestecat cu propolis.Iritatia,cosuletele,au disparut in mare parte,iar cicatricile incep sa se vindece. Personal, am ajuns la concluzia ca cea mai buna metoda de indepartare a parului de prisos ,ramine ceara. ciao
-
cristina, cred ca daca ai vrea sa cumperi de pe forum un aparat electric de epilat la mana a doua, majoritatea evelor ar fi dispuse sa si-l vanda ...
...
Nu sunt bune - firele de par incep sa-ti creasca pe sub piele, din motive deocamdata neelucidate... (pentru ca la ceara nu se intampla asa ceva decat ici-col
Tot la lama sau ceara ajungi.
Daca tot e sa-ti faci damblaua, fa-ti-o cu un epilator nu prea scump... de fapt, e totuna ce iti cumperi, efectul e acelasi. Chiar si la ala cu impulsuri electrice... hehe... noroc ca am intrebat si io, la randul meu, pe cineva care avea asa ceva - ca ma vrajisera aia de la tv si numai la el visam noaptea...
Cat despre alea cu dispozitiv antidurere, mai suportabil decat ala cu gheata e unul cu niste rotite zimtate care au cam acelasi rol pe care il are palma la fund pe care ti-o da tanti doctoritza inainte sa infiga acul seringii. Adica bineinteles ca tot te doare, dar nu chiar asa de tare. -
Iulia, care este numele exact al cremei de la Bioderma (de fapt, esti sigura ca este produsa de Bioderma? ca eu cunosc destul de bine produsele lor si nu am vazut niciodata crema asta... adica am vazut numai produsele dermocosmetice prin farmacii)?
Fetelor, pentru a evita iritatiile de dupa epilat trebuie sa folositi o crema pe baza de corticosteroizi (hidrocortizon sau altii, mai puternici). Se gasesc si in combinatie cu antibiotice. Eu va recomand crema sau lotiunea Locoid, contine un corticosteroid foarte eficient dar nefluorinat (nu are efecte secundare asa grave cum au cei fluorinati). Oricum, produsele pe baza de corticosteroizi nu trebuie folosite mult timp si nici pe suprafete foarte extinse. Mare atentie la aplicarea lor pe fata!
Asta impotriva iritatiilor. Impotriva firelor de par care cresc pe sub piele puteti folosi lotiuni de corp cu acizi de fructe sau produse pe baza de retinoizi (vitamina A acida, gen Retin A sau Smooderm), sau produse care promit ca incetinesc cresterea firelor de par (de incetinit nu stiu daca o s-o incetineasca, dar de obicei firele nu mai cresc sub piele).