Alcoolismul
-
0 0Exista niste pastile sau altceva care pot vindeca un om de alcoolism???
Mentionez ca persoana respectiva nu-si doreste acest lucru, deci de vointa nici nu poate fi vorba.
Multumesc -
nu stiu si nici nu cred ca exista asa zise pastilute minune. Un lucru e sigur insa : si la dependenta de alcool ca si la cea de tutun, droguri etc, dependenta psihica e mai puternica decat cea fizica. Cea fizica trece ijn termen relativ scurt cu diverse tratamente, dar ramane cea psihica, ce trebuie tratata de psihologi, pt. ca altfel se cedeaza din nou, usor, foarte usor.
Asa ca, draga mea, daca VOINTA nu e, poti sa torni in el ce vrei si ce nu vrei, pt. ca va fi in zadar. -
Alcoolismul egal sinucidere, chin pt cei din jurul persoanei alcoolice. Stiu ce spun, nu vb din auzite.
Poti sa-l sperii cu ce vrei, rari sunt cei ce stiu de "frica".
Nu va doresc sa vedeti un alcoolic in sevraj Lipsa alcoolului adica, a drogului. Odata ajuns in stadiul asta, nu mai e nevoie de cantitate mare de alcool, simpla gustare, 100 de grame de ceva si e de ajuns pt a se "imbata".
Daca n-are vointa n-are scpare, asa cum spunea eva dinaintea mea, este dependenta psihica......poate un psihiatru bun....
Sper sa nu -ti fie cineva aproape tie, pt ca eu sunt cam pesimista in ceea ce priveste alcoolismul.......... -
A, Roxi, din pacate faza cu doctorul nu prea merge fir-ar sa fie !!!!!
Am avut zeci de pacienti care veneau cu hemoragie digestiva, cu ciroza, cu varice esofagiene, varsau la sange ligheane intregi....stai si lupta-te cu ei, cu sonde si transfuzii. Se oprea hemoragia ( cei cu noroc, pt ca odata ajuns acolo, esti la capatul drumului), se puneau pe picioare, jurau ca nu or sa mai bea in viata lor.....ghici cine veneau in criza din nou peste un timp....???
Trist cum poate aceasta licoare strica cursul unor vieti, intuneca si dezbina...foarte trist. -
Camiluta , nu dispera ...Daca el nu are vointa daca NU VREA tu nu ai prea multe de facut ,dar , poti sa te rogi ...Mergi la orice manastire si vorbeste cu un parinte si spunei tot si el va spune ce sa faci .. si nu uita ca daca vrei cu adevarat sa il ajuti vei putea sa o faci ,insa multa rabdare si multe piedici vei intalni .Dar cu credinta ai sa reusesti ...Eu am pierdut doua persoane dragi din cauza alcoolului...plecate prea devreme ..mult prea devreme...Dar atunci am considerat ca "a-mi lua mainile "si "nu ma mai intereseaza" si "...faci cum vrei ..eu m-am saturat" e mai simplu si ca chiar nu trebuie sa ma mai bag .. dar Dumnezeu mi-a aratat ca am gresit mult ,mai ales ca am si judecat mult...Si atunci i-a luat...mai intai unul apoi la o luna pe celalalt..Si abia at am priceput ca nu trebuia sa ii judec ,ca nu e decat o boala ...ca oricare alta si ca au nevoie de intelegere ,rabdare ,chiar daca NU ISI DAU SEAMA ,si de f mult ajutor (specializat si din familie.Oricum ,cand el nu vrea trebuie lucrat pe mental de dinafara si asta doar rugacinile pot face ,meditand.Bafta!
-
Draga Narci, ai dreptate, cu credinta reusesti. Dar.....de ce o viata de martira???? Imi ridica cineva statuie??? Pt ce??? Cand te umple de sange, si sparge tot in casa, cannd nu ai cu ce plati intretinerea ca a baut toti banii, cand.....ce sa mai spun? Intreb din nou, pt ce o viata de martira? Nu avem decat o viata, una, sa mi-o dedic unui betiv??? Suportand si inghitind toate mizeriile si umilintele???
Nu vreau sa supar pe nimnei, dar faza cu roga-te ca poate poate.....nu8 stiu , e ca si cum mi-as plange de mila, fara sa fac nimic sa-mi fie mai bine. Si cred in Dumnezeu, adica sa nu ma intelegi gresit. Daca el, alcoolicul nu vrea, nu constientizeaza cu adevarat, ( nu sa vina a doua zii sa zica ...vai ce rau imi pare nu mai fac niciodata...), orice este in zadar......din pacate. -
Draga Camelia, cand ajungi in situatia in care te bate si bea banii atunci e nasol ...e cronic ca sa zic asa ..nu pot sa zic ce as face eu dar cu siguranta primul lucru ar fi sa ma intreb CUM DE S-A AJUNS AICI?Oricum sunt o groaza de variante.. cu o groaza de date Eu ma refeream la acei oameni care (inca) inteleg ce esyte aceea o DISCUTIE.La comunicare .Ma refeream la oamenii bolnavi de alcoolism cu care in momentele deluciditate poti vb FARA sa iti dea in cap!Nu vorbeam de badea de la "cucuietii din deal" care nu stie decat sa bea si sa isi bata nevasta si copiii si sa le bea alocatia...Si apoi..daca il iubesti, VEZI asta mult mai devreme decat atunci cand deja duce lucrurile din casa pt baut ca deja este somer sau mai stiu eu ce...!Multi gresim atunci cand spunem "vai, iar a baut, ce ma fac?"Daca (mai ) exista dragoste pt acel om se pot muta muntii..Doar iubindu-l ai puterea sa crezi...Poate ma vei crede acum cine stie ce fanatica...lol...dar vb doar din proprie experienta ...si nu cred ca gresesc cand spun asta .Daca am avea norocul sa prindem greselile din fasa am avea mult mai multe sanse sa nu facem acele erori.Dar daca toti am fi corecti ,cine ar mai arunca cu pietre????!
-
....si apoi ,pt o boala cronica (pt ca alcoolismul nu este decat cronic),sa nu astepti rezultatul intr-o zi ...Iar daca te rogi ,cere BUNULUI DUMNEZEUsa iti dea putere intelepciune si nu in ultimul rand rabdare..pt a infrunta totul..pt a putea fi ..da ,chiar si martira ..pt ca daca il iubesti vei gasi calea sa ajungi la liman .Cu sau fara el ...Dar pt asta iti trebuie intelepciune....si apoi dupa ce simti tu ca ai facut tot ceea ce se putea face ...poti sa zici cu inima impacata ok gata ,pa ,altfel chiar nu se mai poate... ciao,mai vb
-
Narci, din fericire nu am alaturi un astfel de om. Din pacate am crescut langa un tata, nu alcoolic, dar care a baut foarte mult.
Narci la alcoolici cu exista momente de lucidiate, sau in faramele alea de luciditate ei se gandesc de unde sa bea din nou. Pt ca nu pot sta fara alcool. Intra in sevraj, nu te mai intelegi cu ei sub nici o forma, au halucinatii, sunt deosebit de periculosi si imprevizibili in reactii, au dureri.....Ai sa observi si la betivani, ca atunci cand nu beau, sunt irascibili, le tremura mainile, sunt agitati.....dar cu ei se mai poate sta de vorba, ei mai au o sansa. Tata, in fine, acum la 50 de ani, a inteles cat rau a facut cu bautul lui, nu numai lui, ci familiei, prietenilor. Mai bea el asa, dar omeneste.
Alcoolicii, trebuiesc internati in clinici de dezintoxicare, dezalcoolizare, cu medicatie adecvata, si ceea ce e mai rau fara bautura, abstinenta...., cu psihiatri, psihologi, tot tacamul. Dar daca dupa perioada de abstinenta se apuca iar de baut, dupa primul pahar nu se mai pot opri si o iau de la inceput. -
Stiu cum e ...zici ca tatal tau a baut mult,dar nu a fost alcoolic?Adica cum?Anyway ,trebuie de avut grija de nu scapat boii la vale ..Imi amintesc scene de mica cand mama mergea dupa tata prin restaurante si il gasea la masa cu tot felul de "orieteni" care erau cinstiti de tata ... si noi poate nu aveam de paine ..Nu sunt amintiri prea frumoase dar am fost de asemeni martora la acele momente pe care tata le avea si in care se putea vorbi (care au fost cauzele pt care a ajuns asa nu stiu exact).Iar ceea ce a fost de apreciat a fost faptul ca a avut perioade mari de abstinenta (o data chiar mai bine de un an)S-a lasat chiar si de fumat (de care nu s-a mai apucat pana la sfarsitul zilelor lui)Doar ca , atunci cand se ivea o problema mai mare (nu nimicitoare , dar MARE)SE APUCA IAR.ACUM DAU TIMPUL INAPOI SI CONSTAT CA NU AVEA CU CINE VB DESPRE PROBLEMA RESPECTIVA EFECTIV nu avea pe nimeni langa el, sa il asculte .Nu sa il auda ,sa il asculte!Si atunci gasea refugiul,imediat!Dupa un timp iar se lasa !In ultimul timp(ultima luna inainte de a se duce )i-am zis ca nu mai vb cu el daca nu se potoleste(era in perioada cu alcool).Nu a fost sigur solutia cea mai buna !Nu va face nimeni nimic cu amenintari!Regret si acum ce am spus..A murit din cauza alcoolului....S-a suparat in seara aia si s-a oprit in primul bar si abaut cu dea sila 2 pahare si noaptea i s-a facut rau si cei de la salvare (in speta asistenta) atat au avut de zis:"sunt satula de betivani" Nu stiu nici acum cand s-a stins , in salvare sau la spital...Oricum asta nu mai are relevanta acum...Ce vreau eu sa spun, este ca am ramas cu sentimentul de culpabilitate pt ca nu am INTELES ca era bolnav si avea dreptul la un tratament (chiar daca asta nu inseamna pastile sau siropuri)SI M-AM GRABIT F REPEDE SA JUDEC SI SA MA INTORC SI SA PLEC, GANDIDU-MA CA MA VOI INTOARCE CAND SE VA FI INSANATOSIT.Ca la mai toate femeile, problema e mult mai complexa si implica mult mai multe personaje,asa ca astept sa imi spui de tine Camelia..
-
Narci, tatal tau nu a fost alcoolic, cum nici al meu nu e. A baut mult, da, dar spui ca s-a lasat perioade mari. Alcoolicul nu poate face asta, nici macar o zii, fara medicatie, fara observatie, nu ca nu ar vrea, nu mai poate. Ii cere organismul, ca un drog, nu poate functiona fara.
Nu trebuie sa te invinovatesti, pt ceea ce a patit tatal tau,( imi pare foarte rau pt tine). Daca avea nevoie de ajutor, trebuia sa-l ceara, dar e mai usor sa bei un pahar cu prietenii, e mai simplu,esti aprobat, nu te contrazice nimnei. Pe cand discutiile in familie sunt mai grele, esti scos la raspundere, trebuie sa dai socoteala, pt ai o responsabilitate mare, esti capul unei familii. Ma doare sufletul sa-ti spun, si nu vreau sa te mai ranesc si eu eu vorbele mele, dar oamenii care isi ineaca amarul in pahar sunt lasi, fricosi, fug de responsabilitate, pt ca realizeaza ca nu sunt in stare sa fie stalpul unei familii.
Tatal meu a fost operat de ulcer, i-au taiat 2/3 din stomac, doctorul i-a spus sa nu mai bea excesiv,un pahar nu strica nimanui, dar n-a avut cu cine se intelege. Anii au trecut, iar de cand m-am mai "marit" si eu, s-a mai potolit. L-am dus la mine la spital sa-i iau niste analize pt servici, chiar atunci venise din camera de garda un bolnav de ciroza, era alb ca varul plin de sange caci varsase o cantitate considerabila. Cand l-a vazut pe culoar, tata s-a albit la fata. Ma intreaba "ce a patit omul ala?", zic are ciroza si-a facut ficatul praf de la bautura. A inteles din tonul vocii mele ce voiam sa-i spun de fapt. Coincidenta a facut ca probele hepatice ale tatalui meu sa iasa modificate,s-a speriat un pic. De atunci a lasat-o mai moale. Ce pot sa-ti spun este ca la nunta mea nu a baut decat paharul de sampanie de la intampinarea oaspetilor, si cred ca doua de vin.....imi promisese ca nu o sa ma faca de ras, si s-a tinut de cuvant..... -
Multumesc pentru mesaje.
Nu cred ca functioneaza metoda cu rugaciunea, nu ca n-as fi credincioasa, chiar ma rog in fiecare seara pentru asta.
Cand un om are ca singur scop in viata alcoolul, credeti-ma ca nu mai conteaza nici copii, nici fapte bune, nici intelegere, nici ascultare, nici tipete...nimic.
Chiar am incercat si cu bune si cu rele, si cu sperieturi si cu tot ce mi-a trecut prin cap, dar....alcoolul a castigat. -
Sfatul meu este sa il(
convingi sa mearga la un control de specialitate respectiv la un medic psihiatru sau la un cabinet de psihoterapie. Alcoolismul se poate "combate", nu foarte usor, e adevarat, dar prin sedinte repetate se poate ameliora starea. Consumul excesiv de alcool poate genera si niste depresii asociate, stari maniacale etc.
"go to the doctor now!" -
Hai sa va spun si eu ce m-au invatat doi prieteni alcoolici. Nu se vindeca! Un om este dependent de bautura in momentul in care daca are o sticla langa el - trebuie sa o termine si sa isi mai ia inca una. Stiati ca alcoolismul se poate transmite si genetic?(nu eu, un medic a spus)Fetelor ai caror parinti au fost alcoolici, fiti atente. Un alcoolic prin definitie este slab psihic si numai o minune il poate salva. Din pacate sunt foarte rare minunile. Intrebarea este: merita sa imi irosesc viata incercand sa schimb ceva ce el nu vrea? Oare eu nu am dreptul sa traiesc?
-
draga mea,
am citit mesajul tau; si daca intervin este pt faptul ca am trecut si eu , mai mult sau mai putin prin ce treci tu. acum citiva ani, exista un medicament in farmacii care se numea" antalcol".intereseaza-te si vezi daca mai exista. e singurul sfat pe care din pacate pot sa ti-l dau. succes