Brevoxyl Cancerigen

•  
    • 2 mesaje
    10 Iul 2008, 12:57
    0 0
    Folosesc cu succes Brevoxyl pentru tratamentul acneei de peste 2 ani. Aproape nici un cos de cand ma dau cu el de doua ori pe zi. Insa, de curand am citit ceva ce a tras un semnal de alarma. Brevoxyl sau mai degraba substanta activa peroxid de benzoil poate cauza cancerul de piele. NU prea am gasit surse de incredere pe net, dar cele care pareau mai autorizate, spuneau cum ca s-a descoperit o legatura intre peroxidul de benzoil si cancerul si ca Brevoxylul a fost interzis in UE! Ceea ce la noi nici vorba! Nici un avertisment e la farmacisti sau medicii deramtologi! In plus FDA il catalogheaza drept un medicament despre care nu se stie ca este sigur pentru sanatatea cosnumatorului.
    Iata si un link pe aceasta chestiune: http://www.healthe-livingnews.com/articles/Acne-Trouble -Over-the-Counter---Benzoyl-Peroxide-Banned-by-European -Union.html.
    Si de aici citez: "In animal studies, it was has found to induce skin cancer after 1 year of use (Kraus et al. 1995). Long-term studies are needed to profile its adverse effect in humans. Benzoyl peroxide has been banned for use in cosmetics by the European Union. OTC Acne treatments that contain benzoyl peroxide are included in this ban throughout Europe."
    Brevoxyl are o concentratie mare de peroxid de benzoil(4%) mai mare decat cea folosita in mod normal la alte creme care contin aceasta substanta(aproximativ 2,4%). Cu toate acestea nimeni nu spune nimic in Romania!
    Voi ce parere aveti?
  •  
    • 237 mesaje
    10 Iul 2008, 13:31
    0 0
    In animal studies, it was has found to induce skin cancer after 1 year of use (Kraus et al. 1995). Long-term studies are needed to profile its adverse effect in humans. Benzoyl peroxide has been banned for use in cosmetics by the European Union.

Sunt destul de clare informatiile, se pare ca provoaca cancer de piele...In Romania se folosesc multe substante interzise in UE , USA , Australia pentru ca noi nu avem o legislatie bine pusa la punct in domeniu.( de exemplu pe piata romaneasca se gasesc toate E-urile interzise in USA si Australia inca din anii *80.) Cred, insa ca e mai bine sa vb cu un medic dermatolog.