yin si yang

•  
    • 442 mesaje
    28 Apr 2004, 19:33
    0 0
    Asa... cine ma lamureste ce-i cu chestia asta? Si cum influenteaza dieta? Multumesc mult.
    Ivon
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Apr 2004, 20:43
    0 0
    Pai... pe scurt... desi e imposibil de redat totul:
    1. Depinde ce predominanta ai (Yin sau Yang)
    2. De pilda, daca esti predominat Yin iti poti compensa deficienta Yang consumand mai multe alimente cu predominanta Yang.
    3. In anotimpurile Yin trebuie sa mananci si mai multe alimente Yang
    5. In cele Yang trebuie sa dai atentia cuvenita alimentelor Yin
    6. Nu numai constitutia ta, alimentele sau anotimpurile pot fi preponderent Yin sau Yang, ci si tot ceea ce ne inconjura: starea vremii, emotiile, momentele zilei sau noptii, ba chiar si muzica... etc... etc...
    Subiectul este extraordinar de complex si de interesant, insa nu poate fi abordat pe larg in acest context.
    Daca insa te intereseaza ceva anume despre Yin si Yang, iti voi raspunde cu mare placere.
  •  
    • 1188 mesaje
    28 Apr 2004, 21:15
    0 0
    Buna fetelor !...
    Si draga Donna , ma intereseaza si pe mine cele povestite de tine mai sus. Imi poti sugera un site unde sa pot gasi cate ceva ? Mentionez ca nu sunt in tzara, deci am acces numai la internet deocamdata...
    Si mai am o rugaminte la tine : stiu ca sunt pe langa subiect, dar la un moment dat ai scris ca folosesti tinctura de grapefruit contra celulitei .. Imi poti comunica si mie "reteta" ? .. Mi se pare destul de " la indemana"...
    Multumesc din suflet!
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Apr 2004, 22:52
    0 0
    http://www.foodsnherbs.com

Pentru cazul particular al celulitei, grapefruitul este ideal, pentru cã are darul de a dizolva grãsimile (uz extern) ºi de a stimula funcþiile bilei, ficatului (rol depurativ). Beþi în fiecare zi sucul din fructul stors, iar din coaja rasã (proaspãtã sau uscatã) puteþi prepara o tincturã care se recomandã pentru fricþionarea zonelor afectate de celulitã.
    Într-un recipient de sticlã de culoare închisã puneþi 20 g coajã de grapefruit, peste care adãugaþi 100 ml de alcool alimentar de concetraþie 40-50%. Astupaþi ermetic ºi lãsaþi 7-12 zile sã se macereze la loc întunecos. Agitaþi recipientul de 2-3 ori pe zi. Dupã trecerea timpului de macerare (7 zile dacã aþi folosit coajã uscatã, 12 zile dacã aþi folosit coajã proaspãtã), amestecul se strecoarã, iar lichidul obþinut se depoziteazã în recipiente mici de sticlã, bine închise, care se pãstreazã la întuneric ºi rãcoare.
    Pentru masaj, folosiþi o diluþie din o parte tincturã ºi 2 pãrþi apã fiartã ºi rãcitã (sau o parte tincturã ºi 3-4 pãrþi apã, dacã aveþi o piele sensibilã).
    Aplicaþi mai întâi tinctura diluatã de grapefruit pe zona pe care urmeazã sã o masaþi ºi fricþionaþi pânã la pãtrunderea ei în piele. Apoi începeþi sã masaþi, la început uºor, crescând treptat în intensitate, dupã cum urmeazã: prindeþi pielea între degetul mare ºi arãtãtorul fiecãrei mâini, astfel încât pliul format sã aibã forma literei S. Frãmântaþi bine, dar nu exagerat, pentru cã pielea celuliticã se învineþeºte uºor. Dupã 5 minute, treceþi la partea simetric opusã a corpului (dacã aþi masat coapsa stângã, treceþi la coapsa dreaptã º.a.m.d.). Repetaþi de 4 ori, astfel încât fiecare zonã sã beneficieze în total de 20 de minute de masaj.
  •  
    • 1188 mesaje
    28 Apr 2004, 23:16
    0 0
    Multumesc pentru raspuns!
    Multi pupici!
  •  
    • 111 mesaje
    28 Apr 2004, 23:18
    0 0
    ce interesant! cum afli care e constitutia ta? etc. stii de vreo carte sau cum,donna?
  •  
    • 167 mesaje
    29 Apr 2004, 11:29
    0 0
    Dupa ce-mi dau seama ce predominanta am? Poti sa-mi spui mai multe despre asta? Si care sunt alimentele Yin si care sunt cele Yang?
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Apr 2004, 11:48
    0 0
    cicionedas, cu multa placere!

Pentru tanca:

- determinarea tipologiei:

http://www.longevitywatch.com/Yin-Yang.htm

- clasificare alimente:

http://newcentury.vegsource.com/public_html/webzine/archives/yin_yang.shtml
  •  
    • 95 mesaje
    29 Apr 2004, 19:20
    0 0
    Daca sunt pe la mijloc e de rau sau e de bine ? Tind nitzel spre yang dar nitzel de tot. Asta ce inseamna ? Scuze pentru intrebari dar sunt cam prostuta la subiectul asta ?
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Apr 2004, 19:42
    0 0
    bunicutzo, inseamna ca esti destul de echilibrata. vezi sa nu se exacerbeze tendinta Yang - traditia spune ca persoanele foarte Yang imbatranesc repede... si atunci nick-name-ul tau nu va mai fi doar o gluma