interpretare Papanicolau
-
5 0Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna LSIL, ce riscuri sunt si cat de grav este?
-
Modificari anormale ale celulelor epiteliale:
• ASCUS- celule scuamoase atipice;
• LSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus;
• HSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad inalt.
• Alte neoplasme.
Corespondenta intre acest sistem si descrierile anterioare este urmatoarea:
• LSIL- analog cu CIN I si modificarile celulare asociate cu HPV;
• HSIL - analog cu CIN II si CIN III.
CLASA - CELULARITATEA FROTIULUI
CLASA I - Celule normale
CLASA II - Celule cu modificari atipice benigne (celule epiteliale cu modificari de natura inflamatorie, PMN, limfocite, histiocite, etc.)
CLASA III - Citologie sugestiva, dar neconcludenta pentru malignitate (frotiu suspect)
CLASA IV - Citologie puternic sugestiva pentru malignitate (prezente celule tumorale maligne in numar redus)
CLASA V - Citologie concludenta pentru malignitate (prezente celule maligne in placarde)
Displazie usoara - CIN I - Clasele II-III
Displazie moderata - CIN II - Clasele III-IV
Displazie severa - CIN III - Clasele IV-V -
Sunt cam speriata, pentru ca eu am facut acest test preventiv, stiind ca nu am nimic din ce ar putea provoca o boala venerica, sau alt gen de boli.Doctorita nu a fost nici macar delicata, s-a purtat foarte dur, si nu cred ca as mai face a doua oara testul.M-a durut destul de tare, cu usturimi si ea zicea ca asa trebuie, in plus interpretarea mi-a zis ca e gratuita dupa care m-a pus sa platesc s nu mi-a zis nimic in plus de ce scria acolo. Eu as vrea sa stiu cat este de grav si ce consecinte sunt.
-
Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu acum un an,si de frica nu m-am dus la timp sa imi fac HPV-ul.Am reusit sa-l fac intradevar costa f mult,eu l-am facut la MED-LIFE,si costa 3300000.te sfatuiesc sa te duci sa faci aceasta analiza pentru ca este pentru depistarea cancerului.Sa nu fie prea tarziu cand te hotarasti tu sa te duci,si oricum trebuie sa te linistesti intr-un fel.Bafta si sanatate.
-
Nu,rezultattul a iesit bine,am zis ca m-am dus prea tarziu de frica,adica trebuia sa ma duc imediat .Te sfatuiesc sa mergi pt ca daca apare ceva sa rezolvi problema.Nu doare ,nu simti nimic,iar doctorul nu este doar unul.Te duci si achiti si acolo te trimite in cabinet,la mine a fost femeie.O sa ramai mirata,la fel cum am ramas eu,chiar am facut o gluma,am zis ca doar pt atat am dat 3.300.000?Deci du-te fuguta si pe urma sa imi zici cum a fost.Rezultatul iese in 12 zile lucratoare.Bafta.
-
Multumesc pentru raspuns, ma simt mai bine acum ca m-am mai informat pe net, dar oricum starea de ingrijorare ramane. Pe mine ma sperie cel mai tare recoltarea si colposcopia. Papanicolau a fost un chin, nu mi-a zis nimic din ce va face, m-a luat prin surprindere si a durut destul de tare.As merge la Medlife, pentru ca m-as simti in siguranta, cu toate ca si aici am platit destul, dar as vrea sa le faca pe toate o data, sa-mi spuna ce am si sa scap de stres.As vrea un medic la care sa merg cu incredere nu cu frica ca tipa la mine.