pata de piele foarte uscata

•  
    • 621 mesaje
    2 Iul 2008, 23:24
    0 0
    Poate una dintre voi s-a mai confruntat cu problema aceasta si ma puteti sfatui: In urma ca aproximativ un an mi-a aparut pe piele , in zona gleznei o pata cam de marimea unei monede. La inceput era doar mai maronie decat restul pielii ,nu ma bagat de seama. Apoi s-a format o scoarta, pielea devenind in zona acea f uscata, aproape solzi le-as putea spune. Am fost la medic si a zis ca ar putea fi pe baza nervoasa, nu a spus absolut nimic concret. Mi-a dat o crema: Elosalic. M-am dat cu ea, dar in afara de un efect pozitiv de moment alta imbunatatire nu a aparut, in schimb incepe parca sa se mareasca zona afectata de boala, deoarece am vazut ca inca o parte pielea de pe laba piciorului s-a inchis la culoare. Si asta doar la cel stang, la celaltat absolut nimic...
    Poate ati mai trecut prin asta?Stiu ca trebuie sa merg la alt doctor ,dar pana atunci poate mai aud pareri
  •  
    • 4411 mesaje
    3 Iul 2008, 13:59
    0 1
    Am avut si eu una,pe ceafa.Foloseam Advantan si imi trecea.Am observat ca imi aparea/se inrautatea cand eram nervoasa.De ceva timp a disparut.N-am mai mers la medic,sunt satula de ei.Ma simteam bine dupa ce aplicam Advantan.Pata era exact cum spui tu..maronie,iar din cand in cand se usca pielea in zona respectiva pana devenea albicioasa...si ma "tinea",chiar ma ustura uneori
  •  
    • 193 mesaje
    12 Iul 2008, 21:04
    1 0
    ginxy draga, sper din tot sufletul sa nu fie ce cred eu, dar ceea ce descrii tu a patit si un prieten de-al meu. Descrierea seamana foarte bine. Boala cu care a fost diagnosticat se numeste sclerodermie. Exista mai multe forme, de la cea mai usoara adica pete asa cum ai descris tu, pana la cea mai grea, care afecteaza organele interne si poate cauza moartea. Partea cea mai haioasa este ca aceasta boala nu are leac si nici nu se stie ce o produce.
    Nu vreau sa te sperii, e doar o parere, dar te sfatuiesc sa mergi sa consulti si un doctor, sau poate chiar sa obtii mai multe pareri. Sper din tot sufletul sa ma insel si-ti doresc multa sanatate. Sa ma tii la curent.
  •  
    • 476 mesaje
    15 Iul 2008, 17:07
    0 0
    De ce nu mergi la un dermatolog bun? De exemplu, daca esti din Bucuresti poti merge la Clinica de Dermatologie de la Colentina; la un Profesor Universitar, eu stiu....
    Sau poate la un alergolog-Clinica de Alergologie si Imunologie Clinica din cadrul Spitalului Malaxa.
    Eu am folosit Advantan pentru o mancarime a pielii, fara sa se fi produs vreo schimbare, nici macar de culoare.
    Mergi la medic