Intrebari si analize pt anticonceptional

•  
    • 60 mesaje
    30 Iun 2008, 14:53
    0 0
    Doresc sa ma duc la un planning familial pentru a mi se prescrie anticonceptionale intrucat astfel de locuri sunt specializate pentru astfel de probleme si riscul de a gresi prescrierea e mai mic.
    Vreau sa stiu de la voi cam ce analize ar trebui sa-mi fac si ce fel de intrebari se pun pentru stabilirea tipului corect de AC.
    Va multumesc!

P.S. sunt din Iasi si ma gandeam sama duc la sediul SECS; daca stiti un alt loc mai bun (discretie, competenta) sau pur si simplu...altul, postati-l, va rog.
  •  
    • 34 mesaje
    30 Iun 2008, 19:21
    0 0
    Din pacate niciun planing familial nu-si face treaba chiar cum ar trebui, iti fac o anamneza (istoricul tau, boli, ciclu etc) si un control ginecologic si cam atat. Dar din pataniile proprii iti spun sa mergi neaparat sa-ti faci analize si eco la ficat inainte sa iei aceste pastile. Analize GOT si GPT si un eco abdominal. Eu mi-am imbolnavit ficatul cu anticonceptionalele astea....acum mi s-au interzis. Pe langa ficat verifica-ti un pic si hormonii daca sunt echilibrati, estrogen, testosteron, neaparat un control la sani!!! sa nu ai chisturi, noduli etc, deci o vizita la endocrinolog. Cel putin eu cam asa vad lucrurile, cam astea ar trebui facute inainte sa-ti prescrie HORMONI! In cantitati gresite sau daca iti sunt contraindicate din cauza altor afectiuni, ele pot face ravagii. Daca in schibm stai bine cu tot ce am enumerat mai sus si cu control periodic, se pot lua......ramane la alegerea ta....
  •  
    • 60 mesaje
    1 Iul 2008, 01:41
    0 0
    chiar vroiam sa-mi fac o ecografie si analize la ficat,colesterol si implicit hormoni pt ca de curand am incheiat un tratament de 4 luni cu roaccutane si vreau sa vad in ce hal m-a adus....problema e ca tratamentul l-am mai facut si acum 3 ani (pt acnee) insa ea tot revine si ma gandesc sa n-am chisturi pe ovare..nush..sa vad ce surprize imi rezerva vara asta

multumesc mult de tot pentru raspunsul detaliat >< :*

daca nu cer mult, imi poti explica cum sta treaba cu analizele hormonilor? am vazut pe un alt forum ca o utilizatoare si-a facut in ziua 14 respectiv 21 analizele. Acestea sunt zile standard pt testare?Cam cat costa? Se fac la un laborator obisnuit de analize medicale?Ma duc cu ele la planning ca sa ii "ajut" in prescriere?
  •  
    • 60 mesaje
    2 Iul 2008, 11:25
    0 0
    nu stie nimeni ce-i cu analizele hormonale?