Tratament hipotiroidie
-
2 0Salutari la toate evele. Zilele trecute am fost la medicul endocrinolog cu analiza tsh facuta = 7,8. Mi-a facut un eco la tiroida, m-a intrebat de simptome si mi-a si prescris tratament cu Euthyrox 50. Am intrebat daca nu trebuie sa-mi fac si t4,t3 si tpo, mi-a raspuns ca nu e necesar, sa urmez tratamentul si tpo sa-l fac inainte sa merg la control peste 3 luni!!!! Eu stiam ca se fac toate analizele si pe urma sa prescrie medicamentul si mai ales doza. Nu am inceput tratamentul, nu stiu ce sa fac, mi-e frica ca doza nu mi se potriveste avand in vedere ca analiza pentru hormoni nu am facut-o si nu stiu nici daca am deficienta de iod....sunt multe "goluri". Ce e de facut, sa merg sa-mi fac toate analizele? Nu gasesc un medic bun in tot orasul (Tg Mures). Vreau sa intreb, medicatia influenteaza analizele, daca eu incep tratamentul si pe urma fac analizele tpo, t4 si t3 vor mai fi acestea concludente, sau sa le fac acum repede pana nu iau nicio pastila? Va multumesc si sanatate la toate!
-
draga mea,si eu am hipotiroidie de 10 ani,nu e ceva periculos,dar trebuie sa iei mereu tabletele prescrise de medic,si la mine a inceput cu o doza de 50 mg,pina am ajuns la 100mg,dar iti trebuie in primul rand analizele la sange,din 3 in 3 luni,Poti sa-mi spui ce simptome ai?Eu ,de ex.mai luam doze ai mari,peru ca in general,hormonii tiroidieni slabesc.
-
Maria, t3 si t4 nu sunt relevante. Daca TSH ti-a iesit prost, restul nu mai conteaza. Ia pastilele si dupa 3 luni du-te la doctor sa vezi cum iti ies iar analizele.
Nici mie nu-mi facea t3 si t4, pentru TSH-ul imi iesea prost. Deci...luam pastile si dupa 3 luni sau 6 luni imi faceam iar analizele.
Cred ca la mine este primul an in care eu nu am mai luat pastile de tiroida, pentru ca sunt sanatoasa, in sfarsit.
Nu mai sunt asa de stresata, nu mai sunt agitata, in sfarsit sunt bine.
Ma saturasem de pastilele astea.
Ce ar fi bine ca pe perioada asta in care iei pastilele sa iei si aspacardin pentru inima, pntru ca Euthyroxul ataca inima. 10 zile pe luna sau cand simti ca ceva este neinregula la inima.
Asta este singurul meu sfat pentru tine.
Multa sanatate. -
Salut si multumesc pentru raspunsuri. Eu am simptome de cativa ani dar nu am depistat care era defapt problema. Am uneori palpitatii la inima, uneori puls slab, senzatie de iritatie si nervozitate, ragusesc uneori subit, respir greu, parca m-ar strange cineva de gat sau as avea un nod mai ales cand ma supar. Am perioade in care ma simt obosita si fara chef fara motiv. M-am linisitit putin, dar totusi mi-e groaza sa iau doza de 50 din prima, am citit pe net ca de obicei se da doza mica de ex de 25 pt 2 saptamani si daca pacientul nu are efecte adverse, se mareste doza. Nu prea inteleg de ce euthyroxul ataca inima, el ar trebui din contra sa ma scape de aceste palpitatii si nelinistit interioare. Am sa iau si aspacardin, nu vreau sa scap de o boala si sa dau de alta. Sanatate si scrieti-mi va rog, voi ati avut/aveti aceleasi simptome ca si mine?
-
Maria, tocmai ca sa nu dai din ceva in altceva trebuie sa iei acel aspacardin. Si eu am luat aspacardin si ma simteam mai bine. Iar doza se da in functie de gravitate sau cum considera doctorul. Tie TSH-ul ti-a iesit mare. Din cauza asta ti-a dat doza mai mare. Daca dupa3 luni ti se regleaza sau a scazut e posibil ca si doctorul sa-ti scada doza, dar nu-i obligatoriu.
Si eu aveam senzatie de sufocare. Din cauza asta eu nu suport nimic strans pe gat, gen helanca, batic legat la gat sau haine care sunt stranse la gat. Nici macar un lantisor care este mai pe gat nu-l suport. Imi da senzatie de sufocare.
Ai grija si multa sanatate. Si nu mai intra in panica, iti faci si mai rau. Linisteste-te si i-a medicamentele. Poti sa te vindeci. -
da ,maria ai dreptate,simptomele care le ai tu ,asa am avut si eu ,eram foarte nervoasa,plangeam aiurea,eram depresiva si aveam mereuun nod in gat,eu mi-am facut acum 2 luni iar analizele si mi-a schimbat tabletele,nu mai i-au eutyrox,si i-au L-thyroxin,parca cu astea ma simt mult mai bine,si nu mai am pofta asa de mancare.
-
M-am uitat ca compozitia celor 2 medicamente, ambele au 100 micrograme levotiroxina sodica, oare care e diferenta dintre cele doua? (L-thyroxin si Euthyrox) Euthyrox-ul ti-a crescut pofta de mancare? Eu sper sa-mi regleze putin metabolismul, e cam lent si ma confrunt de mult timp cu o constipatie moderata. Am sa iau tratamentul si sper sa fie bine. Mai am o intrebare, aceste medicamente pt tiroida interactioneaza cumva cu antibioticele? Sanatate la toate va doresc!
-
Buna fetelor!
Am si eu o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta . Acum 10 ani am fost diagnosticata cu hipotiroidie, cand am incercat sa fac o urografie care implica iod cand am avut o reactie alergica fff urata.Am luat tratament cu Thyro 4 timp de trei luni apoi am schimbat cu Euthyrox. Am terminat tratamentul, si am facut un control si acolo a aparut ca eu nu mai am probleme cu glanda de nici un fel.
Anul trecut am facut iar teste peste teste si iar la fel, nici o problema, si doctora mi-a recomandat pastile anticonceptionale pt. o cu totul alta problema.
Nenorocirea este ca ma-m ingrasat super mult in doar 20 de zile de luat pastile.
Intrebarea mea este: glanda se poate vindeca asa repede? Am intrebat doctora si ea a spus ca da dar parca nu imi vine sa o cred mai ales dupa nenorocirea cu pastilele. Mentionez ca am luat decat 6 luni pastile, acum 10 ani .
Va multumesc anticipat. -
nu maria ,hormonii tiroidieni nu au nici o legatura cu antibioticele,potilua linistita antibiotice,Nu stiu care are putea fii diferenta intre ele,dar ele,dar iti spun ca eu de la euthyrox aveam poftade mincare si m-am ingrasat.PENTRU SARA_ sa stii ca cine re hypotiroidie niciodata nu-ti trece,trebuie sa iei mereu hormonii,asa mi-a spus mie doctorul,Normal ca tie ti-au iesit analizele bune,precis de la tablete.
-
jajisaid37 problema e ca nu am mai luat pastile de aproape 10 ani. Ultima oara cand am luat pastile a fost acum 8-9 ani.
Analizele le-am repetat anul trecut in vara la Romar si acolo mi sa facut si o ecografie si au zis ca arata ca glanda e perfecta, nu e nici o urma de dereglare.
Asta stiam si eu ca nu te vindeci. Dar la iod tot sunt alergica, nici pana in ziua de azi nu am voie sa fac analiza pt rinichi ( urografia) cu toate ca trebuie neaparat.
O sa incerc sa ajung la parhon sa fac acolo analizele.
Multumesc frumos pt. raspuns. -
da.sara,atunci nu mai ai probleme cu tiroida,n-am stiut ca tu n-ai mai luat 10 ani hormonii,esti atunci o fericita.Tiroida dupa cum stii,este cel mai important organ,si poate deregla totul.u de ex.cind ma supar sau am stress ,ragusesc,parca nu am aer,intru imediat in panica,totul vine de la floricica asta de tiroida.Pentru SARA;nici eu nu stiu care ar fii diferenta dintre cele 2 medicamente,dar ti-am spus,eu ma simt mai vioaie si cu mai multa energie cu L-THYROXIN,acum tu stii,i ce ti-a prescris medicul tau.