herpes
-
0 0Va rog sa-mi spuneti daca cunoasteti un tratament eficient impotriva acestei boli. Mie imi apar eruptii o data la cateva luni sau mai des. In general sunt pe fata in jurul gurii sau pe nas. Am folosit aproape tot ce am gasit prin farmacii si creme din afara...si tot imi apar. As avea nevoie de ceva care macar sa le faca sa dispara mai repede atunci cand erup.
Ajuuuuuuuuuuuuutor! -
stiam pe cineva care in urma cu cativa ani avea aceeasi problema. A facut in felul urmator: cand i-a aparut una din bubite, a mers la un laborator si au extras din ea o bucatica, apoi au vazut cu ce reusesc sa omoare virusul. In consecinta, a facut o perioada injectii cu antibioticul respectiv si a scapat de herpesuri.
-
Multumesc pentru raspunsuri!
Am problema asta de cand ma stiu. E drept ca nu am tratat-o cu injectabile, dar in rest am folosit si unguientele de care scriati voi. Problema e ca in momentul in care imi apare (nu foarte des) e foarte urat si mare si extrem de dureros. Imi trece cam intr-o saptamana si jumatate
-
am incercat cu zovirax si intr-adevar trece mult mai repede. dar tubul este foarte foarte mic si de abia daca ajunge sa te dai cand iti iese o singura data herpes. stiu ca odata activat acest virus se declanseaza la orice sensibilitate a organismului. de aceea m-am gandit ca poate daca tratez din interior.....
-
Multumesc pentru raspunsuri. Daca ati vedea seturile de creme cu care ma bombardez cand simt ca un astfel de inamic sta sa apara...
Cred ca am sa merg sa-mi fac testele. Adevarul e ca abia cand imi iese un herpes imi zic ca trebuie sa merg la medic ...apoi il tratez eu cum stiu mai bine si tot nu mai apuc sa merg la doctor.
Multumesc evelor! -
si eu l-am avut cativa ani si odata m-am uns cu neopreol(se gaseste la farmacie)nu mi l-a recomandat nimeni,pur si simplu eram la tara si mi se terminaseunguentul dat de medic.neopreolul m-a vindecat in numai 2 zile dar a mai aparut,insa dupa cateva tratamente repetate a disparut pur si simplu
fany -
Fetelor, nu incercati sa tratati herpesul cu tot felul de unguente, naturiste sau nu, luate "din auzite"! De ex., herpesul nu se trateaza cu antibiotice (e provocat de un virus, nu de vreo bacterie sau ceva de genul asta, care sa reactioneze la antibiotice) si in nici un caz cu produse pe baza de corticosteroizi (cum este Neopreolul)!! De altfel scrie foarte clar pe prospectul acestor produse ca NU se folosesc in caz de herpes (pt ca ei pot atenua durerea si mancarimile, dar in schimb favorizeaza si mascheaza aparitia unor infectii "oportuniste" cu fungi si alte mircroorganisme)!
Folositi deci cremele antivirale, se gasesc o gramada pe piata, substanta activa e aceeasi (aciclovirul); de fapt au aparut acum si niste antivirale de ultima generatie, cum este Virolexul, dar cred ca sunt scumpe si principiul este oricum acelasi.
Foarte bun impotriva herpesului este si uleiul esential de arbore de ceai (tea tree oil), ca tot vroiati retete naturiste
- cel care se gaseste in sticlutza minuscula la Body Shop (diluat), sau pe la Plafar. Eu l-am folosit si a avut efecte foarte bune - daca il aplicati in faza preeruptiva (cand simtiti senzatia de "mancarime" etc.), nu mai apare herpesul.
Se poate face tratament de "shoc" cu antivirale sistemice, dar trebuie luate cateva luni sau un an pentru a garanta rezultate cat mai bune.
De asemenea trebuie intarita imunitatea organismului (herpesul apare de obicei in perioadele de imunitate scazuta, de ex. pe fondul unor infectii, gripe, raceli, depresii nervoase, la primele expuneri la soare, in timpul menstruatiei), si aici se pot face diverse cure cu vitamine (in special A, C si E) si minerale (zinc, seleniu), preparate din plante (echinaccea este celebra) etc.
Dar, repet, nu riscati cu tratamente "dupa ureche", si nu folositi corticosteroizi! -
Acum am apucat sa citesc si eu discutia referitoare la herpes.Credeti-ma ca il urasc.Eu am boala asta de cativa ani buni, numai ca la mine nu se manifesta sub forma unei bubite, ci in momentul cand erupe, practic mi se dubleaza buzele si credeti-ma ca nu exagerez cu nimic.
Acum vreo 4 ani m-am tratat la Sp.Coltea si pe langa Aciclovir (tb. si unguent)si Zovirax m-a tratat cu Laserul pe zona infectata timp de o saptamana.Recunosc ca a dat rezultate cateva luni, dar dupa aceea a aparut din nou.
In urma cu doi ani am fost la Inst. Cantacuzino si am facut tratament cu vaccinul antiherpetic 3 luni, iar pe langa el am facut si Cantastim care este o solutie injectabila pentru a face organismul imun la aparitia bolii.
Toate bune si frumoase pana in ziua cand s-a facut un an de cand incepusem tratamentul si atunci mi-a aparut din nou.Bineinteles ca nu m-am dus la doctor desi imi spusese ca daca o sa-mi mai apara vreo data sa ma duc imediat, am tratat ca si voi cu Euvirox, mi-a trecut in 3 saptamani si de atunci nu mi-a mai aparut (adica din noiembrie anul trecut)pana luni(24.05.04).
A doua zi aveam gura umflata, buzele duble si ma dureau ca toti dracii.
V-am scris aceste randuri pentru ca eu chiar sunt unsa cu toate alifiile si de fiecare data am fost asigurata ca nu voi mai avea probleme, dar dupa cum vedeti si voi........ virusul e virus.
Oricum e bine sa incercati sa depistati si cauza, pentru ca eu chiar am urmarit de la ce pot face, cu toate ca nu stiu daca l-as putea numi chiar herpes, insa doctorul m-a asigurat ca este forma clara de herpes.
Eu va urez bafta la toate, iar sfatul meu este sa mergeti la Cantacuzino sa faceti vaccinul+cantastimul. Succes!