varicele si familia lor
-
23 Apr 2004, 12:270 0Ma bucur nespus ca am intrat pe acest forum (azi, pentru prima data). Observ ca toate sunteti atat de bine intentionate si discutati in termeni atat de familiari.
Prolema mea sunt varicele, care, probabil, le-am si mostenit (si mama si bunica le au de toata frumusetea). De la genunchi in jos au inceput sa imi apara ca niste portiuni de vene mai umflate, dar necazul cel mai mare e pe pulpe unde de ani de zile mi-au aparut, si pe zi ce trece sunt tot mai multe, niste vinisoare rosii-violacee in forma de "matura".
Am incercat cu niste creme in prealabil, dar nimic. -
23 Apr 2004, 12:30Pentru varice, exista varianta venectaziilor...
adica se scot chirurgical... 
Pentru vinisoare, tot asa, se scot... nu stiu exact cum, doar am vazut un afis intr-o policlinica... -
23 Apr 2004, 13:18Am auzit si eu de varianta chirurgicala, dar am inteles ca nu e de durata. Se trateaza doar efectul nu si cauza, asa ca dupa cativa ani apar din nou.
-
23 Apr 2004, 22:26Gabici, din pacate cred ca trebuie sa apelezi tot la varianta chirurgicala. Si eu am, adica am avut, mi-au aparut de la 20 de ani (acum am 2
. Venele in anumite portiuni erau vizibile, dar nu umflate, apoi, dupa 2-3 ani in anumite locuri s-au umflat si aratau f urat...Ca leac naturist poti incerca crema de galbenele. Nu ti le va vindeca (cel putin la mine nu a facut asa), dar se pare ca nu le lasa sa avanseze... Mersul pe bicicleta iarasi e f bun, dusuri alternative (cald/rece), mersul prin apa (la mare de ex sa te plimbi in apa pana la glezne astfel cand mergi sa depui ceva mai mult efort datorita impingerii apei). Purtatul de tocuri nu e indicat, statul in picioare pentru o lunga perioada de timp este contraindicat, seara trebuie sa stai cu picioarele putin mai sus decat corpul...Ce sa iti mai spun...evita hainele stramte.
Eu am ajuns pana la urma la...cutit. M-am operat acum un an si jumatate in Bucuresti, varicele inca nu au reaparut. Procesul a fost destul de complicat (chiar si dupa), pentru ca nu mi-am facut cu laser (am auzit ca sansele ca varicele sa reapara sunt mai mari daca faci operatie cu laser). Am avut dureri, neplaceri, ma rog, nu vreau sa ma intind cu povestea mea prea mult, ca nu stiu daca vrei sa apelezi la asa ceva.
Mai exista o procedura de a introduce o solutie salina in venele cu pricina.
Oricum, ideea e ca nu poti scapa de acel aspect inestetic decat daca faci operatie.
Multa bafta! Te pup!
Oana