anticonceptionale 5 ani

•  
    • 54 mesaje
    12 Iun 2008, 15:17
    0 0
    Buna!

Anul asta vor fi 5 ani de cand iau anticonceptionale. Stiu ca nu e bine sa iei mai mult de 4-5 ani, cel putin asa am auzit de la diverse persoana, doctori sau nu. ma bate si pe mine gandul sa le intrerup desi inca nu imi doresc un copil. stiu ca exista si alte metode de contraceptie dar pentru amine asta e cea mai sigura.
    Problema mea este ca de vreo 2-3 luni cantitatea de snage eliminata in timpul menstruatiei s-a redus considerabil. daca inainte schimbam absorbantele si tampoanele foarte des (la 3-4 ore) acum nici nu mai trb sa imi pun. se rezolva cu niste vata si un protej-slip. Sa fie oare din cauza anticonceptionaleleor problema asta? sau sa nu fie o problema? Pana ajung la un doctor poate stiti voi sa imi spuneti cate ceva.

O zi buna va doresc!!!
  •  
    • 54 mesaje
    12 Iun 2008, 19:45
    0 0
    adica pot sa le iau inca vreo 4-5 ani?

am 23 de ani si intentionez sa fac un copil pe la 27-28 cel mai repede. nu va fi nico problema cand voi dori sa fac un copil?
    poate pare o intrebar5e haioasa si idioata dar e posibil ca dupa 10 ani de anticonceptionale sa devii infertila?
  •  
    ggs
    • 139 mesaje
    12 Iun 2008, 20:54
    0 0
    riscurile se pun pentru cele de peste 35 de ani, fumatoare...tu cand vei vrea sa faci un copil nu faci altceva decat sa le stopezi si ai putea avea surpriza sa ramai gravida chiar din prima luna; cunosc medici care recomandau celor care raman greu gravide sa i-a o luna de anticonceptionale, apoi sa stopeze...ca sa se produca ovulatie cum trebuie....

parerea mea este ca nu ridica probleme....dar cel mai bine adreseazate si unui medic...
  •  
    • 81 mesaje
    13 Iun 2008, 08:54
    0 0
    Asha eu am luat anticonceptionale un an de zile. Am fost la medic din cauza unor scurgeri si cand a auzit medicul ca am luat un an mi-a zis sa fac pauza de cateva luni.(cel putin 3). Din cate mi-a zis ea de la anticonceptionalele administrate in mod excesiv poti avea probleme cand vrei sa faci un bebe si mentin si candida. Nu mai retin exact dar cica anticonceptionalele reduc marirea uterului. Nu stiu cat de adevarat e...dar eu am facut pauza...am o luna si pot sa zic ca mi-au disparut acele scurgeri abundente.
  •  
    • 827 mesaje
    13 Iun 2008, 12:40
    0 0
    Am luat anticonceptionale 8 ani, cu intreruperi de cateva luni la sfatul medicului. Dupa ce le-am intrerupt m-am protejat 3 luni iar dupa aceea, am ramas insarcinata (programat) inca din prima luna de "incercari". Ar fi cel mai indicat sa vorbesti cu un medic si nici intr-un caz sa le iei de capul tau.
  •  
    • 120 mesaje
    13 Iun 2008, 14:15
    0 0
    mie personal nu mi se par asa de inofensive anticonceptionalele....am tras rau de pe urma lor, cel putin personal nu as recomanda femeilor care nu au inca un copil si isi doresc pe viitor....
    am luat si eu acum vreo 5 ani, timp de doi ani la rand, si cind am vrut sa fac o pauza de citeva luni, surpriza nu imi mai venea ciclul...ce am mai tras timp de citeva luni. Se pare ca anticonceptionalele au facut ca ovarele mele sa nu isi mai faca treaba si nu mai aveam ciclu. Uterul se micsorase , eram speriata rau. Am avut noroc cu un doctor bun, care mi-a dat un tratament si usurel asa mi=am revenit. In perioada aia hormonii mei erau aproape de 0, ca o femeie la menopauza, nimic nu mai functiona.
    Acum multumesc lui d-zeu sunt bine, am ciclu regulat, nivelul hormonal este bun, si incercam sa avem un bebelus.
    asa ca fetelor mare grija cu anticonceptionalele astea!!!!!
  •  
    • 689 mesaje
    13 Iun 2008, 14:56
    0 0
    Eu am luat 6 ani si jumatate, apoi am facut o pauza de 3 luni doar de curiozitate. Cat am facut pauza, ciclul mi-a venit mai putin cantitativ. In a 3-a luna de pauza am fost la ecograf, mi-a spus ca totul e in ordine, ca am ovulatie si uterul arata bine. Am inceput sa iau iarasi anticonceptionale si la prima menstruatie mi-a curs o gramada de sange maro, ceea ce am citit ca e de fapt sange de la menstruatiile trecute care nu se eliminase.