tromboflebita profunda

•  
    • 11 mesaje
    9 Iun 2008, 22:53
    0 0
    Buna!
    Mama mea in urma unei operatii de fibrom a facut o tromboflebita profunda la piciorul stang (tromb 12/6 mm vena femurala.
    Este internata de aproximativ 2 luni (intr-o clinica de ginecologie, unde a fost operata), a stat imobilizata la pat 5 saptamani, iar acum face miscari usoare, plimbari scurte.
    Saptamana aceasta e posibil sa o externeze.
    As dori informatii de la persoane cu aceeasi problema despre ceea ce trebuie sa faca dupa ce vine acasa, cat se poate misca, ce miscari are voie sa faca, are voie sa urce scari, cat are voie sa stea in picioare si orice alte informatii despre urmarile acestei boli.
    O sa mai fie vreodata un om normal?
    O sa mearga si la un medic cardiolog dupa ce se externeaza..insa la noi se fac programariile cu saptamani inainte...si nu as vrea sa faca ceva gresit care sa-i faca rau.
    Si inca ceva: e periculos sa circule cu masina? trebuie sa stea cu piciorul intins, ridicat???
    Va rog sa ma ajutati care sunteti in cunostinta de cauza!
  •  
    • 689 mesaje
    10 Iun 2008, 06:57
    0 0
    Am o colega care sufera de boala asta, si din cate stiu nu are voie sa stea prea mult nemiscata, dar nici exercitii grele ca urcatul scarilor mult. Nu are voie sa poarte ciorapi stramti, in special cei de nailon 3/4 care strang sub genunchi...
    Daca imi mai amintesc ceva iti mai spun...
  •  
    • 11 mesaje
    10 Iun 2008, 21:47
    0 0
    multumesc oana_new!
    mamei i s-a recomandat sa poarte un ciorap elastic pe piciorul afectat.sper sa nu fie problema cu urcatul scarilor...locuieste la etajul 3.