Verucile vulgare
-
0 0Ce stiti despre aceasta boala? Cum se trateaza?
Va multumesc! -
Am avut si eu o data una in palma. Era groaznica si foarte dureroasa.
Trebuie sa te duci la doctor. O sa te trateze pe loc, cred. Ti-o arde. Pe mine m-au facut cu gheata la minus nu stiu cate grade, dar am auzit ca acum au ceva (care arata ca un creion) cu care ard si negii.
Doare putin atunci si te ustura cateva ore..dar apoi ai scapat definitiv. -
Verucile sint cauzate de HPV (human papilloma virus), care, asemenea virusului herpetic, nu poate fi eradicat. Odata ce te-ai infectat, nu mai scapi de infectie, iar in perioade de imunitate scazuta verucile reapar. Deci faptul ca au aparut din nou nu e din cauza metodei de tratament.
Cea mai civilizata metoda (va spun din proprie experienta) este aplicarea de solutie DUOFILM (costa un pic peste o suta de mii). Modul de aplicare este descris in prospect, iar verucile dispar foarte repede, fara durere si fara cicatrici. Posibilitatea de reaparitie exista, dar asta e. Mai dai o data cu Duofilm! In functie de marime pot trece si intr-o saptamina. Plus ca nu mai tb sa te deplasezi la spital, poti face tratamentul singura acasa, cind ai timp si chef. -
In copilarie am avut o perioada in care imi era rusine sa-mi arat dosul palmelor - atatia negi aveam, asa ca parintii m-au dus la chirurg, care mi-a cauterizat pe cei mai mari, iar pe restul m-a sfatuit sa-i tratez naturist. Iata ce mi-a spus sa fac si intradevar in cateva saptamani au disparut, pe nesimtite. Se aplica seva galbuie- portocalie a plantei rostopasca pe negi odata sau de mai multe ori pe zi, cand ai prilejul. Negii se innegresc si treptat se usuca si dispar fara dureri. Eu aveam avantajul ca in apropierea locuintei era o gradina prin gardul careia iesea aceasta planta cu flori galbene. Poate astazi exista un preparat din aceasta seva la Plafar.
-
eu am avut... pe fund! cred ca m-am asezat pe ceva, cel mai probabil pe marginea piscinei. m-am dus la doctor la elias ca eram disperata. avea si prietenul meu. pur si simplu mi le-au taiat cu bisturiul si m-a durut de nu mai puteam.. intr-o sapt doua mi-au aparut din nou... am crezut ca innebunesc da la doctor sa ma taie nu mai voiam in ruptul capului!
asa ca am pus mana pe o carte ce am gasit-o in biblioteca mamei mele, tratamente naturiste. Am gasit un articol despre veruci.
Am pus in aplicare o reteta care mi s-a parut simpla si la indemana: usturoi pisat intre doua fasii de tifon, aplicat pe zona cu probleme si stat asta cam 10 - 15 min. am simtit ca ma arde putin da nu ma deranja tare. am facut asa vreo trei zile (o data pe zi) locul respectiv se uscase si se facuse o crusta, care ulterior s-a desprins si sub ea, nici urma de veruci! si de atunci nici ca am mai avut asa ceva si doctorita imi spusese clar ca nu exista tratament medical.
sper sa ajute si la voi! sanatate -
leocris, Duofilmul actioneaza prin exfolierea progresiva a pielii pina ajunge la fundul verucii si o curata. Inainte de fiecare aplicare pielea tb exfoliata. Daca tu zici ca ai pe pleoapa...nu stiu ce sa zic, ar putea fi periculos, ca tesutul e f subtire in acea zona. Pe pleoapa mobila sau mai spre arcada? Cred ca rostopasca e mai putin agresiva, incearca intii asa.
-
eu aveam una deasupra gleznei si am facut o maare greseala: m-am ras o data cu lama pt ca ma grabeam si probabil am facut-o astfel sa se inmulteasca

Acum am vreo 5,le urasc,trebuie sa merg din nou la dermatolog.Ideea e ca le-am mai cauterizat inca de 2 ori,tot apar!
Azi mi-am luat duofilm si a facut crusta,dar cand am dat-o jos se vedea asa,ca un fel de carne vie...nu stiu,pot sa aplic in continuare?
Vreau sa scap de ele,le uraaasc! -
Am fost si eu azi la dermatologie sa vad ce am pe frunte intrun colt si cand am descoperit ca sunt veruci 2 aveam unul mai mare si unul mai mic adica mici negi pe care doctora mi ia chiuretat sima usturat rau, doctora mi-a zis ca iam luat de undeva eu ii aveam de mut si nu se inmultise 2 am avut si tot atatia au ramas. Este posibil acum sa reapara iar??? Doctora nu mi-a zis sa ma dau cu nimic. Astept un raspuns.