remedi care combat constipatia

•  
    • 10 mesaje
    30 Mai 2008, 18:35
    0 1
    buna...as vrea si eu u mana de ajutor in lupta impotriva constipatie....precizez ca sunt dependenta de laxative si as vrea sa scap de acesta dependenta...stie cineva ceva care miar putea fi de folos
  •  
    • 2778 mesaje
    30 Mai 2008, 19:09
    0 1
    Bei cafea?Asta merge la mine.Dimineata cand ma trezesc beau o cafea mare si nu am treaba.
    Imi dau seama ca la tine e mai grav,eu mai mult am tranzitul lenes.
    Cred ca trebuie sa iti schimbi modul de alimentatie.Incearca sa mananci mai usor,mai putina carne,fara alimente care strang la burta si bea si cate un ceai anticonstipatie in timpul zilei.
    Ar mai fi si uleiul de ricin.Dar din cate stiu daca folosesti frecvent un remediu cum ai folosit tu laxativele dupa aia se invata organismul asa,cu ajutor.Asa ca tot schimbatul alimentatie e cel mai important.
  •  
    • 260 mesaje
    30 Mai 2008, 19:33
    1 1
    cauta in arhiva. sunt multe subiecte. excelente sunt taratele de grau -de la plafar poti lua. eu mancam dimineata si seara cate un iaurt mic amestecat cu 2 lingurite. efect garantat!
    si nu dau dependenta
  •  
    • 514 mesaje
    30 Mai 2008, 19:55
    1 0
    M-am obisnuit ca in fiecare dimineata la trezire sa beau o cana mare de apa plata cu lamaie (2-3 lamai stoarse in cana respectiva).
    Pe mine ma ajuta foarte mult.
  •  
    • 689 mesaje
    30 Mai 2008, 20:11
    1 0
    multe fibre...trebuie sa mananci macar 25 de grame de fibre pe zi si apa ca sa aiba cu ce sa alunece. Fibrele le gasesti in cereale integrale si in fructe: prune uscate, caise uscate, pere, mere, capsuni, cirese...
  •  
    • 2520 mesaje
    31 Mai 2008, 01:07
    0 0
    ximena, chiar de azi sa lasi laxativele, sint cauza nr. unu a constipatiei. Alte cauze: lipsa fibrelor din alimentatie, alimentatie necorespunzatoare (prea multe alimente gen piine, paste,ciocolata, lactate, proteine si prea putine vegetale), colon incarcat, stat timp indelungat pe scaun si lipsa activitatii fizice.
    Efect laxative, diuretice, ceaiuri de slabit, cafea, indulcitori : obliga organismul sa scoata afara o parte (doar o parte) din reziduuri, lasind mare parte din ele in colon - de aici depunerile din colon. Colonul nefiind lasat sa lucreze, se leneveste si in timp nu mai lucreaza deloc.
    (daca imi veti spune ca si chinezii beau ceai verde toata ziua si nu au pb cu colonul si implicit constipatia, sa nu uitam ca, atit chinezii cit si restul popoarelor asiatice care beau mult ceai verde, au si un consum ridicat de orez ceea ce contracareaza efectul diuretic al ceaiului).
    Combatere constipatie: in primul rind ar fi foarte folositor si sanatos de urmat un tratament de curatare a colonului (sint multe produse farmaceutice cu acest efect, dar mare atentie sa fie un produs de curatare a colonului si nu laxativ sau diuretic), o lingura de tarite de griu dimineata cu o jumate de ora inainte de mic dejun sau citeva seminte de in (foarte putine ptr ca altfel ajungi iar la efect de laxativ), ceai de menta dupa fiecare masa, o alimentatie bogata in vegetale si fructe, cit mai putine proteine animale si lactate, cinci minute miscare la o ora de stat pe scaun, doi litrii apa/zi, suc de portocale (preferabil facut acasa), morcovi cruzi, un pumn seminte dovleac (crude si fara sare) pe zi, doua nuci brasil/zi.
    Multa sanatate.
  •  
    • 10 mesaje
    31 Mai 2008, 11:49
    0 0
    Da am incercat si eu tarate de grau am luat 2 zile dar nici un efect...poate cum sunt dependenta de laxative isi fac efectul mai greu..la tine la cat timp si au facut efectul?
  •  
    • 162 mesaje
    31 Mai 2008, 11:50
    1 0
    ceai de roinita.fffbun.
  •  
    • 10 mesaje
    31 Mai 2008, 11:53
    0 0
    da si precizez ca mananc numai paine de secara sau neagra si acum cu ocazia veri o sa incerc sa manac mai multe fructe si legume....cred ca cea mai mare gresala a mea e ca mananac multe dulciuri in fiecare zi imi trebe ceva dulce...si cu exercitiile fizice cam de 3-4 ori alerg cam 30 de min...pooate ar trebui sa tin un jurnal al alimentatiei sa imi dau seama unde e problema
  •  
    • 49 mesaje
    31 Mai 2008, 13:26
    0 0
    cati ani ai de ai asemenea probleme?...deja e o alarma la ceea ce ti se intampla,mergi si consulta un medic si incearca tratamente naturiste,asta insemnand medicamente naturiste de vindecare si nu pe moment,si schimbati alimentatia,...faptul ca mananci dulce si alergi nu e nimic rau,...colonul are o problema si te atentioneaza,ceaiurile nu vindeca doar te ajuta sa iesi mai usor,sunt pastile naturiste care regleaza si vindeca,sa nu mai fii dependenta de nimic.
  •  
    • 2778 mesaje
    31 Mai 2008, 13:28
    0 0
    Conti zice foarte bine de colonul incarcat ca este o cauza.
    Cum ziceam,eu am suferit multi ani de un tranzit foarte lenes si daca nu interveneam cu un ceai sau un iaurt puteau sa treaca si 5-6 zile fara iesit afara.
    Din cauza unei probleme medicale,probabil din cauza medicatiei foarte puternice si a repaosului alimentar vreme de 3 saptamani(numai perfuzii) mi s-a curatat colonul.De atunci nu mai am probleme si sper sa nu mai am probleme vreme indelungata de acum.Ma simt mult mai bine .Toxinele alea care stagneaza acolo fac mult rau pentru ca intra prin membrane si prin sange si iti ataca alte organe.Plus ca poti sa faci si fisuri care greu se vindeca.Nu mai zic de hemoroizi.
  •  
    • 2520 mesaje
    31 Mai 2008, 14:49
    0 0
    Ximena, ideea cu jurnalul mi se pare foarte buna. In teorie si experimentat de mine in practica, trebuie sa ai multe vegetale in alimentatie altfel ai sanse de 100% sa ai pb cu constipatia, colonul, digestia, etc. Exceptind accidentele, bolile contagioase,mosteniri genetice, 90% din bolile pe care le dezvoltam de-alungul vietii au ca si cauza principala o alimentatie necorespunzatoare. Costipatia la rindul ei, genereaza o mare gama de afectiuni. In mod normal, tranzitul oricarui aliment in organismul nostru ar trebui sa dureze trei zile (treptat pe parcursul a trei zile si nu a treia zi tot). Dupa cum stim, organismul isi extrage nutrienti prin peretii intestinului, daca acolo in intestin sint reziduuri , organismul extrage tot ce poate din ele (toxine in mare parte ptr ca nutrientii nu mai sint de mult) si uite asa ajungem la celulita, la oboaseala continuua, la dureri inexplicabile de cap, la pb cu fierea, la piele uscata, la deficiente de minerale si vitamine si cite si mai cite. Personal, am suferit de constipatie cronica citiva ani (cred ca vreo opt) si am crezut ca nu mai exista vindecare. Imi amintesc ca am fost la medic in citeva rinduri si ceea ce auzeam era doar pastile- laxative, diuretice si alte chimicale de genul; am rezistat cu stoicism in fata acestor "tratamente" ptr ca am stiu intotdeauna ca vreau ceva curativ si nu o rezolvare de moment. iti spun cu toata certitudinea: nici un tratament nu va avea rezultat pe mai mult de o luna daca nu iti schimbi alimentatia! Daca iti schimbi alimentatia, poti sa fii si fara tratament, tratamentul de curatare a colonului este bine venit ptr ca grabeste procesul de vindecare (cel mai simplu si mai usor mod de curatare a colonului este clisma - inainte sa spui beahhh , fa o cercetare sa vezi despre ce e vorba).
    ps cind vb de vegetale, nu ma refer si la cereale (sub orice forma ar fi ele, contribuie la acumularea de depuneri pe peretii intestinelor; chiar si taritele fac acest lucru daca nu sint luate pe stomacul gol si cu foarte multa apa).
  •  
    • 3741 mesaje
    31 Mai 2008, 23:30
    0 0
    Mai, eu de vreo 2 ani cred ca sufar de constipatie, adica de la 17-18 ani. Ieseam afara o data la 4-5 zile si numai Dumnezeu stie ce era in stomacul meu. Ajunsesem sa combin fructe+lapte+apa multa+ciorba si cate si mai cate, dar degeaba.
    Problema asta am avut-o pana acum 3 saptamani cand, mancand o banana dimineata+ o gura de ness, am cam reusit sa infrut constipatia.
    Crede-ma ca ajunsesem disperata si parintii mei la fel. Bagam in mine ceaiuri diuretice si degeaba!

Du-te la un doctor sau fa-ti clisma o data la 2 saptamani. Mie mi-a zis maica-ma ca sa-mi fac clisma ca o sa ajung d.racu sa fac cancer la colon.

Ai grija, nu-i de gluma
  •  
    • 10 mesaje
    0 0
    ai putea sa imi recomanzi concret niste pastile de care vorbesti....dar eu am mai auzit ceva homeopatia poate trata constipatia....a incercat cineva?
  •  
    • 10 mesaje
    0 0
    ai putea sa imi recomanzi concret niste pastile de care vorbesti....dar eu am mai auzit ceva homeopatia poate trata constipatia....a incercat cineva?
  •  
    • 2520 mesaje
    1 Iun 2008, 00:27
    1 0
    http://www.thinknatural.com/products/800024/Aloe-Pura-Colax---Aloe-Vera-Colon-Cleanse-Tablets-30-s.htm

daca gasesti aceste pastile, sint foarte bune.

Pe mine bananele ma constipa si nici nu-mi plac deloc, iar cafea nu beau, asa ca tot mai bun e un regim alimentar corect
  •  
    • 10 mesaje
    1 Iun 2008, 00:50
    0 0
    o sa incerc o alimentatia mai sanatoasa,sa mananc mai multe fibre...sper sa dea roade ...multumesc petru toate sfaturile primite
  •  
    • 10 mesaje
    1 Iun 2008, 01:00
    1 0
    as mai avea o intrebare...u ai folosit aceste pastile aloe pura colax?...chiar sunt bune ca acum sunt pe piata o gramada si nici nu stii defapt care sunt bune
  •  
    • 1509 mesaje
    1 Iun 2008, 03:02
    0 0
    Da' de ce nu incerci tu o detoxifiere a organismului, ca la carte?

De ex. Colonix....eu l-am incercat/facut 2 luni si nu am nimic de comentat rau .
  •  
    • 260 mesaje
    1 Iun 2008, 10:46
    0 0
    pai si eu eram dependenta....taratele si-au facut efectul cred in 2-3 zile maxim...incearca sa mananci si dimineata si seara. eu la inceput puneam cam 2 linguri, nu lingurite cum am zis.