operatie scolioza

•  
    • 5 mesaje
    20 Apr 2004, 19:48
    4 0
    Buna tuturor! Am vazut ca s-a mai dezbatut acest subiect cu ceva vreme in urma si ma gandeam daca mai aveti noutati... Eu urmeaza sa sufar o interventie chirurgicala de acest tip si mi-e cam frica....Ma poate incuraja cineva????
  •  
    • 15 mesaje
    22 Apr 2004, 10:10
    1 0
    ai incercat tot ce s-a putut pentru a ocoli chirurgia? ma refer la kiropractica. cate grade are curbura? ce fel de scolioza este? incearca sa accesezi site-ul www.filipgeorgel.ro
    astept vesti de la tine.
  •  
    • 5 mesaje
    23 Apr 2004, 14:08
    0 0
    da, am incercat orice...(inca de la 9 ani) Am fost si la cabinetul de care vorbesti si mi-au spus ca nu au cum sa ma ajute.... E destul de complicat (65 grade..)
  •  
    • 231 mesaje
    24 Apr 2004, 07:43
    0 0
    Daca medicii sunt buni, nu ar trebui sa-ti fie teama.
    Operatia in sine este dificila ( in sensul ca dureaza mult) dar rezultatele sunt pe masura.
    Din pacate, cred ca tu ai recut de 18 ani, ptr. ca iti recomandam spitalul de copii MS Curie/fostul Budimex din Bucuresti ( acolo, echipa de medici este fantastica). Daca totusi ai relatii, poti merge ( prin aprobari/derogari) sa te operezi acolo.
    Bafta multa si sanatate
  •  
    • 6 mesaje
    24 Apr 2004, 15:05
    0 0
    Buna!
    Cand urmeaza sa faci operatia si ce doctor te opereaza? Eu am avut o astfel de operatie la 17 ani ( acum am aproape
    22 de ani) si ma simt perfect. Am fost operata de dl.doctor Jianu de la Spitalul Grigore Alexandescu. El practica un tip de operatie foarte modern, cu rezultate spectaculoase...esti pe picioarele tale dupa cateva zile, iar dupa 3 saptamani-o luna parca nici nu s-a intamplat nimica, adica te simti bine! Sper sa mearga totul bine!
  •  
    • 6 mesaje
    24 Apr 2004, 15:12
    0 0
    Inca ceva, nu conteaza daca ai trecut de 18 ani ( am aflat recent ca doctorul Jianu a operat si persoane mai mari ca varsta). Poti sa continui cu gimnastica medicala (daca faci asta).Numai doctorul iti poate spune cat de flexibila esti si cat de mult te poti indrepta. Au fost cazuri in care s-au indreptat 40-50(chiar 60 cred) grade din curbura initiala!
  •  
    • 5 mesaje
    26 Apr 2004, 15:25
    0 0
    Multumesc mult pentru incurajari!! Timp de 10 ani am facut gimnastica medicala la Budimex dar pe vremea aceea nu se punea problema de operatie... Eu am fost la consult la dr Antonescu la foisor iar dr Ursu (de la acelasi spital) imi va face operatia pt ca Antonescu nu ma opereaza. Si el a zis ca e OK si in 2-3 zile sunt in picioare, si maxim o luna la serviciu dar...Maria0130, spune-mi te rog mai mult, ai avut dureri postoperatoriu, mai faci gimnastica medicala si acum, cat de repede ti-ai revenit, ceva sfaturi bune de urmat?? Eu sunt programata pentru operatie pe 30 august. Multumesc mult.
  •  
    • 6 mesaje
    26 Apr 2004, 18:38
    1 0
    Salut licurici
    Si eu am facut gimnastica medicala vreo 4 ani, am incercat toate metodele posibile. Pe vremea aceea operatia lui Antonescu era una cam "grea"...stat luni de zile in pat si altele.Am auzit insa ca de catva timp practica si el metoda lui Jianu care e extraordinara (e pe baza de croseti si tije implant)
    Dupa operatie eu n-am mai facut gimnastica, am mai facut inot, e f. bun.
    Dureri postoperatorii nu sunt (in afara de cele care dureaza cateva zile dupa operatie, e normal, dar trec si asteaiar apoi dupa ce faci progrese cu mersul
    (nu te speria, adica faci plimbari si te obisnuiesti cu noua stare) totul e din ce in ce mai bine! Depinde si ce scolioza ai, dorsala sau lombara, eu am avut mai mult dorsala...la cea lombara se poate sa-ti afecteze putin din gradul de aplecare, dar nu e nimic grav, durerile nu exista deci totul ti se va parea normal! Eu am reusit sa ma aplec putin dupa vreo 10 zile iar dupa 3-4 saptamani totul era ca inainte
    Singura chestie sa nu faci efort: carat lucruri grele, sarit mult, sporturi periculoase unde poti sa cazi etc...(dar nici nu le simt lipsa Deja au trecut peste 4 ani de la operatie si nu am nici o neplacere Daca simt ca exista o limita peste care nu pot sa ma aplec sau sa ma intind, nu e nici o durere, ci pur si simplu e o senzatie normala
    Eu sper ca metoda lui Antonescu e preluata de la Jianu (asa am auzit) si sper ca totul sa decurga cat mai bine si mai ales sa nu te ingrijorezi, pentru ca operatia trebuie facuta(eu am avut 45 grade),o sa-ti fie mult mai bine mai incolo si o sa te simti bine
    Multa bafta!
  •  
    • 6 mesaje
    26 Apr 2004, 18:43
    1 0
    Inca ceva
    Sa stii ca nici eu nu credeam cand mi se spunea ca dupa 3 saptamani pot sa alerg usor, sa conduc masina sau mai stiu eu ce...dar am vazut ce s-a intamplat cu mine, progresele sunt mari...deci e chiar adevarat. Parerea mea este ca asta e un tip de operatie dupa care nu te faci bine stand in pat...trebuie mereu sa mergi, sa te plimbi, sa te straduiesti sa fie ca inainte si rezultatele vor fi pe masura...trebuie invinsa orice durere de la inceput prin miscare (dar nu efort!!), cu cat te misti mai mult si te comporti ca si cum n-ai avea nimic cu atat te faci bine mai repede! (Sper sa-ti dau un sfat bun, asa mi s-a intamplat mie)
  •  
    • 15 mesaje
    27 Apr 2004, 09:34
    0 0
    Mult curaj licurici, va fi greu o perioada, dar, asa cum iti spune si nick-ul, va fi bine, si vei scanteia in curand. Mai scrie-ne, eu nu pot sa-ti dau foarte multe amanunte despre cum decurge operatia, dar si eu am un baietel de 5 ani care are scolioza si am fost cu el la doctorul Jianu, care ne-a incurajat, l-am pus in corset, facem muuuulta gimnastica...dar in aceasta afectiune , numai fizica ne poate ajuta...si chirurgia. Sper sa nu ajungem acolo, avand in vedere ca l-am depistat asa de crud(curbura are 30 grade -toracal). Oricum eu l-am dus si la chiropractica pentru a-i conferi cat mai multa flexibilitate. Am citit mult despre scolioza si am ajuns la concluzia ca fiecare om are propria cazuistica si nu poti generaliza. Operatia, dupa cat am citit, in zilele noastre nu mai este atat de complicata si exista multe metode, inclusiv cu grefe osoase, ceea ce poate crea cadrul extragerii tijelor...Trebuie sa fii bine pregatita psihic si sa crezi in reusita. Esti tanara, prin natura lui organismul lupta, deci curaj mult, draga mea.
    Promit ca am sa-ti mai scriu, in limita timpului liber.
    Arina
  •  
    • 5 mesaje
    27 Apr 2004, 11:58
    0 0
    maria0130, ai un mesaj privat!
  •  
    • 6 mesaje
    27 Apr 2004, 18:43
    0 0
    Scuza-ma licurici n-am fost pe faza!
    Eu nu sunt de mult timp pe forum, nu stiu unde apar mesajele private! (Sau poate nu eram on-line atunci...sa-mi spui cum le vad te rog)
  •  
    • 5 mesaje
    28 Apr 2004, 09:42
    0 1
    buna Maria, dupa ce te "loghezi", in stanfa sus (sub Forum - scris cu rosu) ai sectiunea de mesaje private. Da click pe ea si poti citi mesajul.
  •  
    • 6 mesaje
    28 Apr 2004, 11:04
    0 3
    am trimis mesaj privat
  •  
    • 12 mesaje
    7 Aug 2005, 14:52
    0 0
    licurici, si eu am o problema asemanatoare, un pui de scolioza de vreo 30 de grade, dorso-lombara cu vertebre rotite (numai eu puteam sa am acest gen de noroc). mi s-a descoperit la 12 ani si acum am 22. am incercat si eu cam toate metodele nechirurgicale posibile: inot, gimnastica medicala, corsete (de plastic si de ghips), dar singura metoda care a dat roade a fost masajul, care mi-a redus curbura la jumatate (era de 60 de grade). acum, din motive mai mult estetice (nu am dureri in mod deosebit) as vrea sa incerc si eu operatia.
    inca nu sunt nici eu convinsa sa ma operez, avand in vedere ca totusi acest lucru necesita timp, iar pe mine ma asteapta un an greu la facultate. in plus, nu stiu daca mai pot fi operata cu rezultate bune la varsta mea si inca nu m-am documentat suficient in privinta gradului de mobilitate pe care l-as avea in urma operatiei sau in privinta a ceea ce implica permanentza tijelor in draga si greu incercata mea coloana vertebrala. dar daca voi gasi raspunsuri multumitoare, "ma bag la cutit" fara ezitari
    asa ca orice informatii sunt mai mult decat binevenite!
  •  
    • 25 mesaje
    25 Aug 2005, 10:33
    0 0
    Draga"elle-la-belle",am tot utmarit pe forum aceste discutii si...cred ca esti prima curajoasa!...ca sa nu spun CURAJOASA! Am mai scris asta -copila mea,care are acum 15 ani a fost operata in 2003(la Budimex) si avea 40 grade.
    Daca e vorba doar de mobilitate...nu-i nici o problema,dupa un timp totul este O.K.!!Nu-ti afecteaza mobilitatea deloc!Numai ca...la varsta ta,tinind cont ca nu prea te doare..nu stiu daca are rost "sa te bagi la cutit".E varsta la care nu mai evoluiaza curbura(din cate stiu eu)...si doar pentru estetic....nu cred ca se merita!Te felicit pt vointa de a face ...toate cele ca sa-ti mentii si chiar sa reduci curbura(prin masaj parca)si te sfatuesc(daca imi permiti )sa mergi la domnul doctor Jianu (spitalul Grigore A.)pt mai multe informatii si mai ales,pt linistea ta.
    Sa auzim de bine!
  •  
    • 63 mesaje
    25 Aug 2005, 14:02
    0 0
    Buna fetelor!Eu sunt operata de scolioza dorso-lombara cu 2tije metalice de Dr.jianu in 2001 si aveam 21 de ani,operatia mea a decurs normal fara probleme,am uitat sa va spun ca am avut 60grad dupa operatie am ramas la 18grade,acum depinde si de cat este coloana de flexibila,recomand la toti oamenii care sufera de scolioza( peste 40grade este de operat),sa mearga la Dr.Jianu,este un om nemaipomenit.Adulti platesc tijele care sunt scumpe,dragelor.Va pup si va doresc multa sanatate,daca aveti intrebarii va ascult.
  •  
    • 63 mesaje
    25 Aug 2005, 16:27
    0 0
    Draga licurici1000,nu ai de ce sa te temi,nu ai spus cati ani ai,mai bine mai devreme de cat mai tarziu,ptr.ca la o varsta numai se baga nimeni,fii curajoasa ,esti tanara si organismul se vindeca repede,eu ma simt excelent.Maria0130 la tine scolioza a fost mica,ai 1 sau 2tije?La 60grade sau scolioze duble situatia sta astfel,eu sunt Vali din Pitesti am fost data pe toate posturile TV,cu Alexandra gimnasta,apropo a dat-o si fata care de la 50grade a adus-o la 0grade,chiar am vazut-o personal la Spital arata perfect.Singura problema cel putin ptr.mine a fost este resemnarea ca numai esti cel care ai fost.Mi-ar placea sa vorbim Maria0130,de unde esti?si care omoplat ti-se vede dreptul sau stangul,dar la gradele care le-ai avut nu cred ca se mai vede.Va urez multa sanatate si fericire.
  •  
    • 647 mesaje
    25 Aug 2005, 16:48
    0 0
    mai eu tot citesc si ma ingrozesc.Adica si eu am scolioza,dar pe la toti doctorii la care am fost pana acum nu mi-a indicat nicicare operatia,dar nici nu mi-au spus cate grade are,doar ca e o scolioza dubla,atat.
    Ba mai mult nici radiografie nu m-au trimis sa-mi fac ca mi-au spus ca n-are rost sa ma bag la raze,ca se vede f bine cu ochiul liber.
    Am facu ceva kineto,curenti masaj,dar m-am lasat.In afara de dureri cand imi solicit mult spatele nu prea ma incomodeaza.Voi aveati dureri mari?
  •  
    • 25 mesaje
    26 Aug 2005, 08:54
    0 0
    LICURICI,am citit ca pe 30. 08.2005 te vei opera!
    Fie ca totul sa fie bine si peste o luna sa te vad iar pe forum povestindu-le tuturor cum a fost si cum te simti!
    Sincer nu va fi chiar usor dar TREBUIE sa fie bine!BAFTA!!!