metoda contraceptiva

•  
    • 167 mesaje
    29 Mai 2008, 13:33
    0 0
    buna dragele mele sfatuitoare...k de obicei am o problema noua...am hotarat sa iau antic. am fost la medic si mi sa prescris karissa.cik sunt mai slabe si numai bune pt mine,proportionale cu fizicuk meu mik si slab peste tot am vazut(prospect net..alte astea)k se iau din prima zi de ciclu.dar mie doctora mi a zis k din a 5.asa am facut.dar nu inteleg de ce asa...si vreau sa stiu dk sunt sigure impotriva sarcinii si dupa cat timp pot face sex neprotejat.asta e nelamurirea mea...e prima oara knd iau pastile sau knd merg la ginecolog si am 19 ani.datorita unei rel stabile am zis k se merita sa incec si pastile.nu? voi ce ziceti?ce raspunsuri imi puteti da?va pup evelor
  •  
    • 160 mesaje
    29 Mai 2008, 14:20
    0 0
    nu inteleg de ce ti-a zis sa le iei din a 5-a zi, se iau din prima zi de ciclu. dar daca totusi le-ai luat din a5-a zi, trebuie sa mai astepti 7 zile ca sa isi faca efectul si sa nu ai probleme. si eu iau anticonceptionale, mi se par super si cred ca sunt cea mai buna metoda de contraceptie cand ai o pereche stabila.
  •  
    • 151 mesaje
    29 Mai 2008, 19:22
    0 0
    Anticonceptionalele se pot lua si in prima zi de menstruatie si in a 5-a. De obicei iti sunt indicate din ziua a 5-a cand e menstruatia mai abundenta. Mie mi s-a spus ca e mai bine asa, din ziua 5. In acest caz este nevoie de o protejare suplimentara timp de 14 zile (cel mai sigur). Daca le-ai fi luat din prima zi, ai fi fost protejata din aceeasi zi. Deci sunt ok ambele variante.
  •  
    • 2778 mesaje
    29 Mai 2008, 22:38
    0 0
    Nu aveti probleme cu celulita? De la anticonceptionale ma refer
  •  
    • 689 mesaje
    29 Mai 2008, 22:41
    0 0
    Daca nu fac sport normal ca fac celulita
  •  
    • 247 mesaje
    29 Mai 2008, 23:18
    0 0
    doamne........park as fi scris eu :o
    sh eu am fost azi l ginecolog sh mi a recomandat karissa...am 18 ani, relatie stabila...deci ma regasesc perfect in ceea ce ai spus..
    mie mi a spus sa le iau din prima zi a menstruatiei...
    sh am aceeasi nelamurire..la cat timp dupa c incep sa le iau pot sa intretin relatii? 7 zile vor fi oricum pt k voi fi p stop... mai e nevoie sa mai astept inca 7?
  •  
    • 160 mesaje
    29 Mai 2008, 23:32
    0 0
    baby daca le iei din prima zi de ciclu(prima zi de menstruatie) esti protejata chiar atunci. deci pe cand ti se termina menstruatia poti s-o faci fara probleme ca esti protejata.
    rebelles, eu iau de multi ani anticonceptionale dar nu am pb cu celulita. am putina pe fund dar am avut-o si inainte de a lua anti. daca as tine putina dieta si as face putina miscare as scapa de ea,dar sunt asa de lenesha...
  •  
    • 160 mesaje
    29 Mai 2008, 23:36
    0 0
    rebelles daca ai pb cu celulita de la anti ar fi bine sa iei niste anticonceptionale care au o cantitate f scazuta de estrogen, pt ca asta e hormonul responsabil cu aparitia celulitei la femei. eu iau yasminelle care are doar 0,02 mg de estrogen. tu de care iei?
  •  
    • 2778 mesaje
    30 Mai 2008, 17:21
    0 0
    Eu nu iau inca anticonceptionale si m-am tinut departe de ele ca am inteles ca ar favoriza aparitia celulitei.
    Mai nou am aflat ca am ovare micropolichistice asa ca in viitorul apropiat tot trebuie sa fac tratament cu pilule.
  •  
    • 60 mesaje
    31 Mai 2008, 02:22
    0 0
    de la pilule nu va este scazut libidoul sau calitatea orgasmului? cele care au intrerupt (si care citesc randurile astea) nu au intampinat dureri menstruale puternice dupa intreruperea tratamentului? pilozitatea nu s-a accentuat?
  •  
    • 247 mesaje
    31 Mai 2008, 09:12
    0 0
    eu stiu d la sora mea sh de la mai multe cunostinte care au luat sh au intrerupt apoi k n au avut asemenea probleme...
    la urma urmei AC nu sunt otrava...dak ne am gandi cate alte pastile p care le luam ne fac rau...si cate alimente pe care le consumam zilnic...
    mai aud persoane care mananca shaorma, beau nu stiu cat cola pe zi k nu iau pilule k se ingrasa sau k le face rau...
  •  
    • 160 mesaje
    31 Mai 2008, 14:07
    0 0
    mie una imi fac numai bine. nu as renunta niciodata la ele! inainte sa le iau aveam un ciclu scurt de 21 de zile, era f enervant, ma tinea vreo 6 zile menstruatia era f abundenta, cu dureri de burta, spate, pofta enorma de mancare, depresii mari inainte de venirea menstruatiei...etc. de cand le iau toate aceste simptome premenstruale au disparut. nici urma de ele. mie nu mi-a afectat nici libidoul, nici orgasmele, absolut nimic si am si ciclu de 28 de zile. poate ca le-am nimerit si pe cele mai potrivite pt mine.
    anul trecut am facut o pauza de cateva luni, dar nu am avut pb de genul pilozitatii exesive...pur si simplu am avut menstruatia si simptomele ei ca si inainte sa le iau.
  •  
    • 213 mesaje
    1 Iun 2008, 23:36
    0 0
    "la urma urmei AC nu sunt otrava...dak ne am gandi cate alte pastile p care le luam ne fac rau...si cate alimente pe care le consumam zilnic..."

ba cam sunt otrava, o otrava foarte perfida.
    "Buna seara,
    > Yasmin este unul din contraceptivele ( si este si
    avortiv!) cu cele mai multe reactii secundare pe
    care
    le-am observat pana acum la studentele mele.
    Este clar si avortiv.
    Din pacate este creat de Firma Shering, care este
    cea
    mai bine cotata pe piata si nimeni nu- contrazice.
    Este scump si deloc un Co "usor" cum se spune,
    dimpotriva.
    Da edeme, reactii alergice f. puternice, din cauza
    unei forme de estrigen sintetic mai "nou" care
    probabil nu a fost foarte bine controlat,
    studiat..
    Eu nu vi l-as recomanda in nici un caz,"

"Mercilon este un contraceptiv combinat, deci un
    estroprogestativ care contine etinilestradiol 20
    micrograme ( estrogen sintetic) si Desogestrel 150
    micrograme ( progesteron sintetic, deci
    progestativ).
    Este clar un contraceptiv , cu reactii secundare ca
    toate celelalte contraceptive estroprogestative,"

contraceptiv nu inseamna ca NU se formeaza embrionul, contraceptiv inseamna ca se formeaza embrionul, dar, din cauza hormonilor din pastile, este impiedicat sa se lipeasca de peretele uterului. citatele de mai sus nu imi apartin, sunt ale unui medic, care este si profesor universitar. deci cred ca stie bine ce spune.
    industria contraceptivelor este asa de bine dezvoltata, si continua sa se dezvolte intr-un ritm asa de rapid, incat nu are intentia sa spuna de aceste efecte secundare nimeni. femeilor care le folosesc nu le pica bine informatia pentru ca e mult mai comod sa te distrezi si sa te prefaci ca nu stii ce se intampla in trupul tau, doctorilor le e mai bine asa decat sa scoata bebele cu forcepsul, farmacistii castiga bani de pe urma lor. asa ca toata lumea e fericita..
    Statistic, o femeie care ia anticonceptionale 2-3 ani de zile are intre 2 si 10 avorturi hormonale
  •  
    • 3713 mesaje
    2 Iun 2008, 00:07
    0 0
    -
  •  
    • 160 mesaje
    2 Iun 2008, 11:25
    0 0
    pai cum se formeaza embrionul daca nu are loc ovulatia? eu inainte sa iau anticonceptionale imi faceam teste de ovulatie si imi dadeau pozitiv cand eram la ovulatie, de fapt aveam si simptomele specifice: ma durea usor ovarul din care ovulam, aveam mucus abundent..etc, simptome pe care acum nu le mai am. in plus, pt ca am auzit si eu teoria asta, mi-am facut teste de ovulatie si acum cand iau anticonceptionale si niciodata nu mi-au iesit pozitiv. dpdv fiziologic ovulatia nu poate sa aibe loc luand aceasi doza de hormoni in fiecare zi. ca sa aibe loc trebuie sa fluctueze f mult hormonii de-a lungul unui ciclu menstrual.
  •  
    • 247 mesaje
    2 Iun 2008, 14:31
    0 0
    hot as ice...in ce consta testele alea de ovulatie? n am mai auzit pana acum; eu sunt putin stresata k poti ramane insarcinata chiar daca iei AC.
    in legatura cu "avortul" nu cred...poate k are dreptate eva care a zis k ne multumim asa, sa credem k totul este bine dar pana la urma eu cred k asa e si in viata, toti incearca sa arate numai partea frumoasa..., sa ne arate numai ce vrem sa vedem.
    in principiu eu cred k ar fi trebuit sa fie mai multi oameni care sa le acuze daca sunt chiar atat de otravitoare...
    acum nici eu nu pot sa zic k le sustin pana la moarte, dar condider k sunt un rau necesar mai ales cand intervin si alte probleme..chisturi, etc.
  •  
    • 160 mesaje
    2 Iun 2008, 15:09
    0 0
    baby testele de ovulatie sunt ca si cele de sarcina, se fac cu urina. daca iti iese pozitiv inseamna ca vei ovula peste 24-36 de ore. nu pot fi considerate o metoda contraceptiva deoarece spermatozoizii pot supravietui, in perioada fertila, si 3 zile in corpul unei femei.
    unde ai auzit tu de cazuri in care,luand anticonceptionalele corect,a ramas cineva insarcinata? mie una, mi se pare imposibil. anticonceptionalele actioneaza in 3 feluri: 1.creeaza o bariera fizica in calea spermatozoizilor, adica ingroasa mucusul din colul uterin si astfel cei jucausi nu pot trece 2. daca se intampla sa treaca si ajung in uter, trompe, acolo nu gasesc nici un ovul pt a-l fecunda, pt ca ovulatia este inhibata si 3. daca printr-o minune a gasit un ovul si a fost fecundat, datorita modificarilor hormonale, endometrul (peretele uterului) fiind foarte subtire(de aia si cantitatea de sange e foarte scazuta cand luam anticonceptionale) nu va putea sustine o eventuala sarcina in nici un caz. deci eu le consider f sigure DACA sunt luate corect si DACA nu interactioneaza cu nici un medicament/substanta care sa le scada efectul.
  •  
    • 247 mesaje
    2 Iun 2008, 17:52
    0 0
    personal nu stiu niciun caz..doar ce am mai citit p net si mai mi-a spus o tipa despre o verisoara de ai ei care a ramas...si eu sunt de aceeasi parere...adica cele care au ramas au facut ele ceva..au uitat, au vomitat etc...
    ms pt raspuns
  •  
    • 167 mesaje
    2 Iun 2008, 18:07
    0 0
    antic. ''fac urat'' in combinatie cu medicamentele de raceala sau la diverse ocazii cu putin alcool?
    ....am banchetul si nah.....
  •  
    • 160 mesaje
    2 Iun 2008, 18:14
    0 0
    nu ana, anticonceptionalele ´´fac urat´´ doar la antibiotice, antidepresive, ceai de sunatoare baut in cantitati f mari.etc. poti sa bei linistita alcool sau sa iei medicamente de raceala(paracetamol, ibuprofen, aspirina...etc)