A facut cineva biopsie cervicala?
-
0 14Dragele mele, apelez la voi pt info despre biopsie cervicala. Am citit pe net despre ce inseamna si cum se face, dar teoria e teorie si practica... e altceva. Am mare incredere in dr mea (la Sanador), dar vreau sa ma duc pregatita.
As vrea sa stiu cat de tare doare (nb:stiu ca durerea e subiectiva), daca e necesara o anestezie (nu as face, daca biopsia inseamna doar o piscatura) si ce urmari pot sa apara (sangerari abundente, dureri, etc). Ma tot lupt cu problemele astea de aproape un an, am scapat de o infectie cu strep B, am facut genotiparea HPV (negativa, nu am infectie cu hpv, ura!), insa leziunile pe col nu s-au vindecat, la ultima colposcopie au aparut si mai mari.
Deci - a mai facut cineva biopsie si cum a fost?
Multam mult! -
Borgia, nu trebuie sa te ingrijorezi pt biopsie, am facut una in 2004 si nu am simtit nimic, nu a fost nicio problema. Parca mi-a prescris niste ovule dupa aceea, timp de 2-3 zile, dar sincera sa fiu nu-mi mai amintesc despre ce ovule era vorba. Nu doare, nu sangerezi, totul e ok. Timp de o saptamana sau doua nu ai voie sa ai contact sexual, dar asta e singura interdictie.
Intre timp am facut si doua ERAD-uri, ce s-a scos de acolo s-a trimis la biopsie.
Stai linistita in privinta biopsiei, nu e nimic complicat. Unde ai facut testul HPV? Ai grija cu analizele, in 2004 si mie imi iesise negativ dar am avut suspiciuni si l-am repetat la Sanador si Cantacuzino si a iesit pozitiv, tulpinile 6, 16, 31, 33. Daca nu esti sigura de rezultatul testului, mai bine repeta-l.
La ce dr. mergi la Sanador? Eu sunt pacienta d-ne dr. Dinca, o recomand tuturor, am vazut o gramada de dr. dar ea imi inspira cea mai mare incredere.
Iti tin pumnii. -
Multam mult, Antonia! M-am mai linistit
Si eu tot la Sanador am facut testul HPV si tot la draguta de dr. Dinca ma duc
Asta dupa ce am schimbat multi medici pe la diferite clinici, mai renumite, mai scumpe, mai ieftine, etc. La Sanador sunt multumita de felul in care sunt tratata, iar dr. Dinca imi inspira mare incredere.
Si eu ma tem ca au gresit testul ala, pt ca dr. a fost super uimita ca nu am HPV. Dupa biopsie vom vedea care e calea aleasa: fie ERAD, fie vaporizare cu laser.
La tine de ce a fost nevoie de 2 ERADuri? Nu s-a rezolvat problema dupa primul? Si tot la dr Dinca le-ai facut?
Multam mult inca odata pentru info si multa sanatate! -
Amandoua ERAD-urile mi le-a facut Dinca, primul in 2006, totul a fost ok pana anul trecut in octombrie cand am facut colposcopie si Dinca a observat ca exact langa locul unde avusesem ERAD-ul aparuse o noua leziune cu diametrul de 5 mm. Am facut aplicatii cu Aldara, pentru mine a fost un cosmar, nici nu am mai scris pe subiectul cu HPV, nu am vrut sa deprim fetele. Cu toate ca am avut toate reactiile adverse posibile si am fost la un pas sa dau coltul cand o asistenta mi-a gresit doza si mi-a aplicat un pliculet cu Aldara in loc de jumatate, tot recomand oricui aplicatiile acestea. La mine au avut efect, mi-au inchis rana, tot ce ramasese era un punct mic, o cicatrice. Avand in vedere ca am 3 tulpini cu risc crescut nu am vrut sa las virusul sa se dezvolte din nou si am insistat pt ERAD. Dinca a fost si ea de acord ca e cea mai buna solutie. Tot ce sper acum e sa nu recidivez din nou, totul tine de imunitate si de stres si eu nu prea stau bine la capitolele astea.
Incearca sa repeti testul la Cantacuzino, chiar daca arata ca un spital prapadit eu am mare incredere in rezultatele lor. Sau intreab-o pe Dinca unde iti recomanda ea sa-l faci.
Iti tin pumnii.
L.E. Eu am 34 de ani si sansele sa te imunizezi si sa scapi de virus sunt pana in 30, dupa aceea e mai greu. Poate si asta e unul din motivele pt care nu pot scapa de HPV. Acum vreau sa incerc homeopatia, pe varianta asta nu am mers pana acum.
Anul trecut am urmat un tratament naturist recomandat de Bogdan Victor si sa stii ca m-am simtit foarte bine. Dar am trecut printr-o perioada foarte grea, viata mea s-a intors cu capul in jos, m-am reapucat de fumat si toate astea si-au spus cuvantul. -
uau, Tu, Antonia, prin cate ai trecut!
O colega s-a uitat pe raportul medical pe care mi l-a dat Dinca azi si mi-a spus ca ce era scris acolo insemna ca as avea hvp. Oricum, tesutul prelevat vad ca a fost trimis spre biopsie cu mentiunea "HP". Vom vedea ce iese...
Dr mi-a spus ceva de vaccin, daca am auzit eu bine - asta pt ca era zgomotul ala de la laser si n-am auzit-o f bine. Nu stiu insa ce sa fac, am auzit despre 2 fete care au murit in urma vaccinarii (in Germania si Austria parca). As repeta HPV-ul... ma voi consulta cu Dinca cand ma duc la consultatie in iunie.
Antonia, si eu fumez si la fel is cu stressul... deci te inteleg prea bine.
Ce tratament naturist? Mie mi-a dat dr betacaroten, catinofort, cal-c-vita si tratament local cu 2 tipuri de ovule.
Bafta multa si ai grija mare de tine! -
Tratamentul naturist este foarte complex si nu l-am tinut ca la carte, timp de 40 de zile aveam voie sa mananc doar anumite alimente, trebuia sa fac o clisma pe zi (ceea ce eu nu am facut), sa beau 2 litri de apa distilata zilnic si sa iau Apisan, un produs apicol brevetat chiar de el. Ma rog, e un tratament f complicat, trebuie sa fii de fier ca sa-l urmezi si eu nu ma simt in stare, cel putin acum. Poate am sa mai iau niste Apisan si am sa beau niste apa distilata, doar atat ...
Luni am sa fac 2 saptamani de la ultimul ERAD, acelasi tratament mi l-a dat si mie Dinca, dar eu mai iau in plus aloe vera, tinctura de propolis, laptisor de matca, apilarnil, omega, vitamina C 1g zilnic ... Am luat mult timp echinaceea, imunostim ... toate tratamentele naturiste sunt bune si Dinca e foarte de acord cu ele, stie ce iau, dar daca fumez si ma stresez totul e egal cu zero. Ba ma las de fumat, ba ma apuc si problema e ca fumez mult, uneori peste un pachet si jumatate. E sinucidere curata! Sper sa ma linistesc si vreau sa cred ca totul are sa fie bine.
Mie imi e teama sa fac vaccinul si cred ca e mai intelept pentru mine sa caut alte cai. Ca sa te gandesti la vaccinare trebuie sa fii absolut sigura ca nu ai HPV, trei teste consecutive facute la interval de 6 luni arata daca ai sau nu virusul.
Dar nu te impacienta, asteapta sa-ti iasa testul, calmeaza-te si ai rabdare. Rareste fumatul (daca poti), redu stresul, ia medicamente naturiste si totul are sa fie bine.
Daca vrei sa mai vorbim poti sa-mi lasi o adresa de mail pe privat. Te ajut cu tot ce pot, din pacate am deja mare experienta cu boala asta. -
Antonia, e bine ca te-ai putut tine de tratamentul ala naturist, atat cat ai putut. Eu am uitat ca mi-a mai dat si dr. hematolog chestia aia cu catina si m-am trezit cu o ditamai criza de reflux gastro-esofagian. Am patit-o si ieri si tare mi-e ca nu pot sa ma tin de tratament. O sa incerc, sa vad cat pot duce. Eu am inceput sa iau si acid folic de ieri.
Mailul meu privat e dmnlgoe@yahoo.com
Vorbim si tin pumnii stransi pentru tine
-
Apilarnilul este un produs apicol biologic activ, obtinut pe baza produselor din stup, vitalizant, biotrofic, tonifiant si
psihotonic, potenteaza factorii naturali de aparare a organismului, a sistemului imunitar.
Este un complex de substante naturale, cu proprietati biostimulatoare si energetice asupra metabloismului in general.
Factorii biostimulanti naturali continuti in apiarnil sunt bogati in precursori ai hormonilor sexuali [continut relativ
mare in testosteron] care actioneaza sinergic cu componentele din polenul crud si miere.
Daca doriti sa achiztionati puteti accesa urmatorul site
http://www.produseapicole.ro/apimax-p-1048.html?osCsid=8ab7363ea5b095451be43cc601347007
Multa sanatate -
borgia79 said:
Dragele mele, apelez la voi pt info despre biopsie cervicala. Am citit pe net despre ce inseamna si cum se face, dar teoria e teorie si practica... e altceva. Am mare incredere in dr mea (la Sanador), dar vreau sa ma duc pregatita.
As vrea sa stiu cat de tare doare (nb:stiu ca durerea e subiectiva), daca e necesara o anestezie (nu as face, daca biopsia inseamna doar o piscatura) si ce urmari pot sa apara (sangerari abundente, dureri, etc). Ma tot lupt cu problemele astea de aproape un an, am scapat de o infectie cu strep B, am facut genotiparea HPV (negativa, nu am infectie cu hpv, ura!), insa leziunile pe col nu s-au vindecat, la ultima colposcopie au aparut si mai mari.
Multam mult! -
borgia79 said:
Dragele mele, apelez la voi pt info despre biopsie cervicala. Am citit pe net despre ce inseamna si cum se face, dar teoria e teorie si practica... e altceva. Am mare incredere in dr mea (la Sanador), dar vreau sa ma duc pregatita.
Multam mult! -
Eu am facut biopsia cervicala si nu doare, vei simti doar o piscatura sau 2 atunci cand recolteaza. Nimic altceva. Se face fara anestezie, se putin spary cu otet in interior pentru a se albii zonele cu rani si cam atat. O sa ai in ziua respectiva un pic de disconfort acolo, din cauza otetului care este stringent.
-
Fetelor pentru ranile pe col uterin folositi OVULE CERVIGID, sunt formidabile. Eu le-am folosit si sunt superincantata. Acum 20 ani dupa nastere am ramas cu niste rani pe colul uterin. Am facut mii de tratamente si in final 5 ani mai tarziu m-am cauterizat. Dupa 15 ani mi se redeschid ranile de pe colul uterin...de data asta am cautat in disperarea mea ceva mai bun, si am gasit CERVUGID ovule, este formidabil. Vedeti ca-l gasiti in toate farmaciile din tara, fara prescriptie medicala, sunt necesare 2 cutii maxim 3. Pret este undeva in jur de 30 RON.
Uite ce scrie in prospectul din cutie:
"
IndicatiiCervugid este indicat in procesele inflamatorii cervico-vaginale (vaginite, cervicite), in congestiile inflamatorii pelvine (pelviperitonite, anexite, metrite, celulite pelvine, procese inflamatorii care insotesc formatiunile tumorale benigne sau maligne). O eficienta deosebita s-a observat si in tratarea ulceratiilor vaginale de natura inflamatorie, care in peste 90% din cazuri se epitelizeaza dupa numai 2-3 cure. Ovulele Cervugid sunt indicate in pregatirea preoperatorie a diferitelor afectiuni genitale, situatie in care asigura o evolutie favorabila, fara complicatii infectioase. De asemenea, deosebit de utile s-au dovedit si pentru femeile la menopauza, care prezinta tulburari locale (arsuri, disconfort, incontinenta urinara de efort etc.).
Formula Cervugid-ului este deosebit de eficienta, avand concentratii foarte mari de substante active, care sunt eliberate imediat dupa aplicare si acopera toate cauzele care pot determina infectii cervico-vaginale si inflamatii genitale interne: germeni microbieni, micoze, protozoare, precum si un grup de agenti inframicrobieni - chlamidia, micoplasme si ricketsi.
In cazul Cervugidului, succesul tratamentului consta in faptul ca nu mai apar recidive. In plus, se realizeaza si o crestere a puterii de aparare locale, impiedicandu-se astfel infectia cu virusul papilomei umane, demonstrat si recunoscut ca agent etiologic al cancerului de col uterin. Un procent foarte mare de femei tinere de pana in 20-25 de ani au acest virus, care se transmite prin contact sexual. Virusul traieste in celulele mucoasei colului uterin si determina modificari morfologice precanceroase. Femeile la care s-au depistat aceste modificari si care au facut un tratament cu Cervugid la analize nu au mai prezentat modificari precanceroase. A fost o surpriza si pentru noi.
Compozitie si mod de prezentareFiecare ovul contine: cloramfenicol 200mg, metronidazol 500mg, nistatin 150mg, hidrocotizon acetat 15mg, lipex 403 2135mg.
Cutie cu 12 ovule ginecologice in blistere PVC.ContraindicatiiCervugid este contraindicat in sarcina si alaptare, insuficienta renala si hepatica grava.Administrare1 ovul pe zi seara inainte de culcare intravaginal. -
Buna ziua! In urma cu 3 luni mi-am facut testul Pap si mi-a iesit LSIL,dna doctor mi-a dat un tratament cu Cervugid de 3 luni(3 cutii) dupa care sa facem un test Pap in mediu lichid ca e mai exact,acolo mi-a iesit HSIL.Mi-a recomandat sa merg la spitalul Gynia din Cluj sa imi fac o colposcopie si o biopsie.Ieri am fost ...a durut un pic cand imi ciupea cu acea pensa,aveam ca niste crampe..ca atunci cand imi venea ciclul,mi-a luat din 4 locuri..dintre care unul m-a durut mai tare si a si sangerat putin.Acum astept rezultatele..sper din suflet sa fie bine si sa nu ajung la conizatie ,imi e tare frica
E cineva aici care a facut aceste 2 lucruri si e cat de cat in situatia mea si a primit rezultatele? -
Cori, intr-o situatie asemanatoare sunt si eu, am fot la spitalul Gynecoland si am facut pap si erad, urmeaza acum sa astept rezultatele de la examenul histopatologic pentru a afla daca este cancer. Pana acum cei de la clinica mi-au raspuns la toate nelamuririle si temerile mele, nu stiu cine ar fi facut asta in spitale de stat. Iti recomand doar sa ai grija unde mergi, pentru ca sanatatea e mai importanta decat toate. Iti las siteul clinicii unde merg eu www.gynecoland.ro poate te ajuta in cazul in care vrei sa afli si parerea unui alt medic. Multa sanatate si sa auzim de bine!