control sau nu?
-
0 0dak vreau sa incep sa iau anticonceptionale e necesar sa fiu sh consultata, adica control intern, dezbracat sh alte probleme...?pt k 2 dintre prietenele mele au fost l o doctora sh p baza unei discutii f lungi le a prescris anticonceptionalele...
practic n am nicio problema, sh as prefera sh eu "discutie" in loc d consultatie mai ales k am inteles k doctora aia se ocupa numai cu asta...dat pe de alta parte ma gandesc...e suficient atat?
am nevoie d sfaturile voastre.multumesc! -
mai bine te duci la un cabinet de planning .Centrul medical "Sanatatea Ta"
Str. Armoniei nr. 28, sector 2 Bucuresti
Progamari la tel: 211.53.50 spre exemplu aici,la dna doctor evelyn cristescu elevele si studentele beneficiaza de connsultatii gratuite in baza carnetului de elev/student.pup si ai grija de tine!
le.nu stiu daca la toate cabinetele de planning e asa si nici daca esti din bucuresti.daca nu esti incearca la un spital judeten,tot la sectia de planning familial,ar trebui sa ai gratuitate.ca sfat,daca te duci la un spital judetean cumpara o punga de cafea sau flori(nu se stie peste cine dai). -
este indicat sa se faca si un control ginecologic inainte de prescrierea anticonceptionalelor...legatura intre ele sigur ca exista...pai nu asupra sistemului reproducator actioneaza?un medic bun va vrea sa vada cum si cat e dezvoltat uterul,starea ovarelor si,ceea ce se face ft rar,starea sanilor...poti avea 'mici afectiuni' care sa se agraveze din cauza pastilelor si sunt multe cazuri cand acestea sunt contraindicate chiar si la fete ft tinere
-
si eu sunt de acord cu betty...insa mi-e asa de greu sa renunt la ele
e foarte comod sa le iei...ciclu regulat...fara dureri..contraceptie sigura..
dar am fost la un planing familial de curand si mi-a explicat acolo o doamna foarte draguta dezavantajele...si am stat si m-am gandit muuuuuuult si am hotarat sa renunt la ele dupa sesiune(nu vreau totusi sa ma chinuie si menstruatia in timpul examenelor
totusi consider ca e foarte important sa iti faci control ginecologic...nu neaparat pt pastile... -
cat despre anticonceptionale ...eu eram impotriva lor.acum le iau pt un chist.din experienta personala iti spun ca prezervativul e mai indicat(nu are efecte adverse).eu nu am avut nici o pb cu prezervativul 3 ani.anticonceptionalele in schimb...nu mi-au redus nici cantitatea menstruatiei,nici durata,ma dor sanii si am spotting...deci prezervativul e primul,anticonceptionalele apoi,daca esueaza prezervativul...pastila de a doua zi...asta pt ca avortul,cred eu,nu trebuie sa intre in discutie.acum tu hotarasti ce si cum,bine ar fi sa treci pe la un cabinet de planning(tot e gratuit)si sa hotarasti impreuna cu un medic ce ti se potriveste.nu uita ca e bine,daca folosesti prezervativul sa nu cedezi niciodata(nu ai prezervativ sau nu vrea partenerul,nu faci).alt avantaj la prezervativ e ca nu trebuie sa il folosesti in fiecare zi(ca pilula),si ca poti folosi pastila de a doua zi daca s-a rupt.afara de asta,mai exista si alte metode de bariera,dar aici nu te pot ajuta pt ca nu am folosit.
le.ce am spus eu pe aici reprezinta o opinie personala,bazata pe anumite experiente prsonale.nu uita ca sfaturile nu ilocuiesc opinia unei persoane avizate(medic). -
pana nu demult aveam sh eu aceeasi idee...pastilele dauneaza...
dar s a intamplat k prezervativul sa se rupa/ sa cada asa k intr un interval d 3 luni, astfel incat am luat pilula d a 2 a zi de doua ori, ceea ce nu este prea bn...
sh mi e frik sa mai fac sex acum...dk pot sa zic asa...pt k d 3 sapt am luat "pauza"...ma gandesc dk se va rupe sau se va intampla ceva, ce ma fac...
sh asa ma gandesc sa iau anticonceptionale un interval macar sa fiu eu mai sigura...
asta e..