Colposcopie.
-
0 0Buna ziua cine-mi poate spune si mie ce este colposcopia si cum se efectueaza ea?
Va multumesc. -
Colposcopia este o procedura prin care se vizualizeaza colul si modificarile acestuia (eventuale celule displazice). Mai precis, se introduce in vagin o sonda cu camera video, se sterge colul cu o solutie iodata (celulele anormale nu se coloreaza) si se vizualizeaza pe un ecran. Complet nedureroasa.
-
ai primit un raspuns dar sunt 2 forme de colonoscopie-cea vaginala,la care ai primit raspuns -si colonoscopia de fapt este un procedeu prin care se vizualizeaza interiorul colonului sau mai pe inteles al intestinului gros,in prima zi se bea un praf in combinatie cu apa plata care are un gust salciu,se elimina tot din intestin(fara a mai minca nimic 24 ha)iar a doua zi se introduce prin anus un furtunel care la capar are o micuta camera videoiar imaginea este transmisa pe un monitor,asa se depisteaza din timp anumite afectiuni,stiu toate astea ptr ca si mama si sotul meu au facut asa ceva,si nu este dureroasa doar ca acea apa nu place f mult ca gust,dar sotul meu a folosit lamie,sanatate si sper ca te va ajuta la ceva raspunsul meu daca doresti detalii scriemi .pa