masele de minte

•  
    • 723 mesaje
    10 Mai 2008, 19:48
    0 0
    Buna,nu credeam ca o sa patesc asa ceva.Sa o iau de la inceput:am o masea de minte in dreapta jos care creste oblic,si nu a iesit inca.Am fost la stomatolog,ptr ca ma durea maseaua de langa ea.Am facut radiografie,si doctorita mi-a spus ca ma programeaza la un chirurg sa imi scoata aceasta masea de minte.Ma duc,imi scoate maseaua de langa ea,si apoi da-i si trage in toate felurile,de aia de minte,care nu vroia sa iasa sub nici un chip.Dupa ce m-a chinuit o ora,a zis ca nu poate sa mi-o scoata.Acum ,eu ma intreb,asta n-a stiut sa o scoata,sau n-a putut.Voi ce spune-ti?Astept sa-mi raspunde-ti,va rog mult.
  •  
    • 689 mesaje
    10 Mai 2008, 21:35
    0 0
    Eu zic ca nu a stiut. Sora-mea si-a scos maselele de minte pe la 13 ani, pentru ca nu putea sa ii indrepte dintii. Si tot asa era aproape perpendiculara pe celelalte masele. S-a dus la clinica de maxilo-faciale si i le-a scos in 10 minute. A taiat-o si i-a scos-o cu nu stiu ce instrument..cred ca ala cu care se scot si radacinile...
  •  
    • 723 mesaje
    10 Mai 2008, 21:53
    0 0
    Asa cred si eu ca nu a stiut,multumesc oricum ptr raspuns.
  •  
    • 18 mesaje
    10 Mai 2008, 22:00
    0 0
    eu mi-am scos maseaua de minte acum trei zile si doctora mi-a spus ca este o pozitie buna si ca am fost norocoasa ca a putut sa o scoata altfel ma timitea la un chirurg.Eu cred ca nu a depins de ea,scosul maselelor de minte sant putin mai complicate.
  •  
    • 723 mesaje
    10 Mai 2008, 22:32
    0 0
    Pai eu la un chirurg am fost ,ca doctorita ,a zis ca nu se baga.Si ala dupa ce m-a chinuit o ora,a spus ca nu poate sa mi-o scoata.Astept sa se cicatrizeze,si merg la alt cabinet si alt doctor.
  •  
    • 247 mesaje
    11 Mai 2008, 09:39
    0 0
    o...eu am avut intotdeauna probleme cu dentistii dar se pare k masele de minte par a creste normal...adik imi ies putin cate putin...se opresc o perioada, mai iese o bucata mica...e normal asa?
    deci tie ti-a scos sh maseaua de langa??c nasol...eu am un prieten care momentan se afla cam in aceeasi situatie cu tine...ii creste oblic sh zilele astea trebuie sa se interneze sa se opereze la Facultatea de Stomatologie din Buc...sh stiu k intrase in cealalta masea pe care i-o cariase...
    nu stiu daca n a fost doctora in stare sau pur sh simplu nu s a putut...in orice caz a doua oara cand vei merge eu cred k vor putea sa ti-o scoata, pt k de obicei lucrurile merg mai bn a 2-a oara
    iti doresc mult succes...
  •  
    • 723 mesaje
    11 Mai 2008, 17:51
    0 0
    Maselele de minte ies in cativa ani,deci e normal sa-ti iasa treptat.Mi-a scos si maseaua de langa cea de minte ca era oricum cariata,asta dupa ce am platit tratament la ea 90 de roni.La extractie mi-a luat 120 de roni,dar nu asta e problema.Nu am de gand sa ma mai duc sa ma chinuie,ca nu are rost.O las sa iasa si daca nu ma doare,nu ma mai prinde sa ma chinuie iar.Am deja rana acolo,si nu cred ca mai suport sa ma mai taie o data.Celelalte masele de minte mi-au iesit normal,asta nu cred ca mai avea de gand sa iasa.Oricum am inteles ca stomatologii,au un fix cu scoaterea maselelor astea.
  •  
    • 247 mesaje
    11 Mai 2008, 19:18
    0 0
    selena ai mare grija sh cu cealalta...pt k prietenul asta al meu a aflat ca sh cealalta va creste la fel...oblic...
    sa iti faci niste radiografii sa vezi...k sa n mai fie nevoie sa ti mai scoata vreo masea...
    stiu k stomatologii au un fix cu scoaterea maselelor...decat sa trateze mai bine scot...
    eu am avut o mare problema cu o masea sh am schimbat o cu una d portelan ...mi-a ramas radacina mea..m a costa 150 d euro in total...da aqm e ok...ma intreb ce "valabilitate" o avea
  •  
    • 94 mesaje
    11 Mai 2008, 19:28
    0 0
    eu nu stiu la ce dentisti mergeti voi de prefera sa va scoata dintii in loc sa ii trateze..cei la care am fost eu nici nu vroiau sa auda asa ceva...poate din motive egoiste..pana la urma e mai scump sa tratezi un dinte decat sa il scoti.
    iti doresc mult succes cu maseaua ta de minte si sper sa reusesti sa rezolvi pana la urma
    du-te la maxilo faciala (la facultate) poate te ajuta cei de acolo.
  •  
    • 723 mesaje
    12 Mai 2008, 10:18
    0 0
    Multumesc pentru raspunsuri,sunteti foarte dragute.Acum ce sa zic,nu cred ca mai merg prea curand la stomatolog.Nu inteleg nici acum ce au avut cu maseaua mea de minte.M-am dus la doctor,ptr ca ma durea una cariata,nu cea de minte.Am falca umflata si acum,asta de sambata de cand mi-a tras ala de masea.Mi-e frica sa nu am probleme cu ea,dupa interventia asta,sa nu inceapa abia acum sa ma doara.Oricum nu am o parere prea buna despre chirurgul asta.