escheneria coli

•  
    • 1530 mesaje
    14 Apr 2004, 17:15
    0 0
    Pliz, am o maaare rugaminte!
    Stiti un dr pediatru bun? Sau voi, evele care sunt mamici si au trecut cu bebeii prin asa ceva, ce sfat aveti?
    Este vorba despre Maria, nepotica mea, care are o dr cam nebuna. La o luna a intoxicat-o cu um medicament, a pus un diagnostic, a 2a zi a pus altul, ambele gresite. Si acum, dupa ce mica nu a mai luat in greutate de o luna si ceva, zice ca e normal! Da, merge in 4 labe, se ridica, face pasi tinandu-se de pat, ii dau dintii, dar nu e normal! A facut niste analize si d hematolog si-a dat seama ca e o infectie urinara sau o bacterie. Este escheneria coli, sau asa ceva. I-a dat fier si niste pastilute, dar nu au avut nici un efect in 2 sapt si ceva de tratament. Acum fac scaune diareice dese din nou si doctorita zice sa nu mai faca tratament, asta pana cumnatul meu s-a infipt in ea si i-a spus ca se joaca cu viata unui copil de 8 luni. Acum i-a prescris acelasi tratament. Ma dispera lipsa de implicare a doctorilor! Cum pot sa fie atat de iresponsabili???
    Deocamdata nuu mai da lapte si incearca sa ii dea suc de morcovi sau supa de morcovi si ceva cu orez. Bebe papa aproape orice, insa a inceput sa refuze sa manance.
  •  
    • 2234 mesaje
    14 Apr 2004, 17:26
    0 0
    se cheama Escherichia coli. ceva foarte interesant despre ea este ca a ajutat la descoperirea cisplatinului, un citostatic destul de utilizat inainte. si chiar si acum. din punctul asta de vedere am studiat-o eu pentru lucrarea de licenta. ca producator de infectii stiu ca in majoritatea cazurilor infectia dispare de la sine dupa 5-10 zile. Nu exista dovezi in sensul actiunii pozitive a antibioticelor asupra infectiei si in plus se crede cã unele antibiotice pot determina aparitia unor complicatii la rinichi. Agentii antidiareici, cum ar fi Imodium, ar trebui si ei evitati.

Uremia hemolitica poate fi fatalã si necesitã un tratament special. Pot fi necesare transfuzii de sange si dializa. Cu un tratament corespunzator, rata decesurilor datorate uremiei hemolitice este de 3%-5%.
    SA SE NOTEZE CA MESAJUL ESTE NUMAI PENTRU TINE BORGIA, CELE CE AU CHEF DE CEARTA CU MINE SA SE ABTINA.
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Apr 2004, 18:52
    0 0
    Multam, Roxanica! Si eu m-am ingrijorat cand am citit cate ceva pe net (desi unele lucruri nu le-am inteles, erau parca "codate" pe moi, deh, mi-s cam profana in ceea ce priveste limbajul de specialitate). Insa nu a disparut pana acum, iar greutatea Mariei inca stagneaza la 7 kg 200. Nu este slaba, nu se vede, adica, insa ma ingrijoreaza. Iar atitudinea medicilor este una de rahat (scuzati, da asa e!)
  •  
    • 361 mesaje
    14 Apr 2004, 19:31
    0 0
    Schimba doctorul pediatru rapid. Tot rapid alt set de analize. Faptul ca dupa 2 sapt de tratamnet nu a dat rezultate, nu e bine. Atentie cu diareea....duce la deshidratare. Ceiut, supica, sucutele mai mult decat de obicei. Fruntea sus !!!!
  •  
    • 1105 mesaje
    15 Apr 2004, 12:36
    0 0
    Draga Borgia,
    Eu stiu ca Escherichia coli este un patogen in anumite situatii, de imunitate scazuta,altfel ea colonizeaza cu succes si fara sa faca probleme un intestin sanatos normal. Cred ca nepotica ta are flora intestinala data peste cap(din cauza medicamentelor,probabil, si nici nu prea a supt lapte matern,asa-i?)
    Vezi tu ,aicea-i buba!
    Alaptatul protejeaza bebeii de asemenea infectii parsive.
    Eu nu am avut probleme digestive cu copiii mei,dar din cite stiu eu, se poate face tratament cu un antibiotic specific acestei bacterii ex. ciprofloxacin, norfloxacin), dupa care regim alimentar cu medicamentele naturale pt. intestin-morcov fiert-crud, orez si iar orez(nefiert complet)
    Sanatate multa pustoaicei.
  •  
    • 1105 mesaje
    15 Apr 2004, 12:40
    0 0
    Pt. Roxanica
    Multumesc mult pt. email-ul cu dieta.ro!!
    Intr-adevar, multe chestii faine..
    PS. Am o sora ,Roxana.Cind eram mici,ai mei asa ne spuneau:Roxanica si Silvanita. HA!HA!
    Sper sa nu te superi, am observat ca esti un picut...sensibila!
    Te pup, mersi si te mai astept!!
  •  
    • 2234 mesaje
    15 Apr 2004, 12:52
    0 0
    nu nu ma supar doar ca am observat ca unelel eve au atitudini mai ........ cand postez eu. pe mine si acum ma alinta lumea roxanica, si am 23 de ani . ma bucur ca ti-a placut ecardul de pe idieta. am trimis la mai multe eve.