o problema delicata -hemoroizii
-
0 1asi fi vrut sa intru in discutii cu pers.care au avut o astfel de pb. ce remediu exista,in caz afirmativ ce tratament ati urmat si care sunt consecintele. Problema ma chinuie de aproximativ 8 luni, si in prezent nu este deloc mai bine
-
flower, mama a facut in toamna, la bucuresti, operatie pentru eradicarea hemoroizilor atat interni cat si externi(parca si fisura anala). nu iti da nimeni nici o asigurare ca nu iti reapar dupa operatie fapt care s-a dovedit si la mama: intr-o luma i-au reaparut. operatia in sine e oribila si te confrunti cu niste dureri oribile, groaznice, in primele 3 zile fapt pentru care esti nonstop sedat.
pentru hemoroizi externi este foarte buna crema Veincare de la Calivita. -
Pentru hemoroizi e f. f. bun ceaiul de flori de nuc( acei matisori care se fac pe nuc primavara ca niste omizi).
Soacra mea a avut f. multa vreme hemoroizi nu mai putea trai fara hemorzon supozitoare si crema ani in sir. De cand face bai locale cu acest ceai se simte foarte bine si foloseste f. rar crema si supozitoare.
Am incercat si eu ca si eu am ceva probleme si pot spune ca e f. bun. Deasemenea am observat ca daca fac baie in apa sarata( ocna Sibiului sau mare) vara o perioada nu mai am problemeprobleme.
Sanatate multa iti doresc! -
multumesc mult pt.sfatiri, cred ca ultima solutie viabila este clinica proctomed unde m-am programat, dar dupa cum am spus mie teama de recidiva. Mai mult de atat cu supozitoare si bai nu cred ca se rezolva nimic. Iar ce este mai grav este ca 8-10 ore stau pe scaun. Daca este cinva care s-a tratat la clinica proctomed (este aceiasi cu proctoline???) sa-mi mai dea niste detalii cu privire la procedura.
va multumesc mult. -
si eu sunt din Brasov Carmen,in sf.m-am hotarat sa merg si ieri a fost la prima zi de tratament dar nu a fost nici pe departe un pic de disconfort. abia astazi spre seara pot spune acest lucru. Nu stiu cum va fi maine cu atat mai mult peste 2 saptamani.Proctoline unde s-a tratat sotul tau este la Hiperdia sau la Sp.Judetean? de cate sedinte a avut nevoie sotul tau?
-
Eu nu inteleg de la ce apar hemoroizii. Mi-am facut analize de ficat si nu am nimic. Am incercat mai multe creme si din farmacie si de la Plafar, supozitoare cu propolis, dar tot nu am scapat de hemoroizi.
In plus incerc sa manac multe fibre (cereale, fructe, legume) pt ca sa nu ma constip, merg pe jos. Nu beau sucuri decat foarte rar, nu cafea, alcool. De la ce apar, tot nu-nteleg.
Ce-i drept nu ma supara tare, nu am sangerari sau dureri, dar as vrea sa dispara ca am observat ca s-au marit.
Credeti ca se resorb total? -
Draga Printe, iti inteleg nedumerirea cauzata de faptul ca desi faci multe eforturi pentru a scapa de hemoroizi, ( si asta este absolut laudabil! ) , acestia se incapataneaza sa persiste. Aceasta se intampla pentru ca exista si niste cauze sufletesti ale acestei afectiuni. In general cauzele subtile ale hemoroizilor sunt tensiunea, mania, inversunarea acumulate in suflet si neexprimate,iar daca acestora li se adauga si constipatia, putem vorbi si de o anume rigiditate, o tendinta de cramponare de vechi obiceiuri sau moduri de a gandi. Asadar , un pas important spre vindecare este propria actiune asupra cauzelor din interior. Ca terapii complementare, reflexoterapia este mare ajutor, la fel si tratamentul naturist.
Utile sunt infuziile de anghinare si cicoare, iar dintre preparatele gemoterapice, schema de tratament este: dimineata Extract din muguri de scorus 50 pic. ( efect antiinflamator si tonifiant asupra peretelui venos) iar la pranz Extract din muguri de castan salbatic 50 pic.( are deasemenea efect flebotonic).
Acest tratament trebuie efectuat zilnic, timp de 2 luni. Sper sa-ti fie de folos! -
Daca nu sunt intr-un stadiu avansat hemoroizii pot fi tratati doar cu creme si o alimentatie cu un continut crescut de fibre (fara alcool, condimente), multa miscare.In stadiul avansat cred ca deja se pune problema unei operatii, am gasit cateva informatii aici http://www.sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/hemoroizii-se-pot-vindeca_4608