STRESS-UL

•  
    • 1530 mesaje
    13 Apr 2004, 15:43
    0 0
    De curand am citit un articol care m-a pus pe ganduri. Adica... se pare ca is stressata. F stressata.
    Sa descriu pe scurt situatia mea: de vreo 6 luni muncesc cel putin 11 ore pe zi, destul de des si sambetele si/sau duminicile. Mediul de la serv e: sefii cam nervosi si uneori "superiori".
    Starile astea le aveam si inainte de serv acesta, insa de 4 luni s-au inrautatit. Sunt f obosita, fizic si psihic, f nervoasa, plang f usor, nu mai am chef de nimic, imi e somn tot timpul, mananc ca un sac fara fund, am dureri de stomac si peste toate, memoria mea nu prea mai functioneaza ca inainte si am o stare de anxietate si teama din cauza capacitatii reduse de munca.
    Mentionez ca nu cred in leticina si panacee si nu am timp sa merg la dr., iar unele vitamine imi dau dureri de stomac.
    Evelor, cam ce ati recomanda voi? Ati trecut prin asta? cum ati rezolvat?
    Am ajuns la capatul rabdarii....
  •  
    • 297 mesaje
    13 Apr 2004, 16:44
    0 0
    Honney...solutia e...cam naspa...da' trebuie sa-l lasi dracu' de serviciu!
    Si eu am avut aceleasi stari..acum un an..pe vremea asta. Lucram de 9 ani acolo...si mi-am luat pana la urma campii! Nu am mai rezistat!Mi-a fost greu si dupa aceea pt ca mi-am luat lumea in cap de buna voie...fara sa-mi aranjez ceva...si nu stiam incotro sa o apuc. Toata viata mea..mi-o petrecusem acolo...in sclavie... evident ca nu stiam ce sa fac..
    Pana la urma...cu sustinerea sotului, cu "rabdare" si ajutor de la D-zeu...mi-am gasit locul meu...
    Acum e suupeeerrrr.Am niste sefi super ok, colegii sunt cam dificili..da'...asa se intampla cand esti nou!
    Hai bafta! Si vezi ca nu merita sa te "mutilezi" fizic si psihic pt business-u' altuia!Pana la urma...tot in locul ala ii doare pe toti (tonti)...
  •  
    • 1530 mesaje
    13 Apr 2004, 17:08
    0 0
    Multam, Elly.
    Acum chiar ca n-as fi in stare sa imi gasesc ceva de lucru. Is daramata si cu fizicul si psihicul la pamant. Nu is in stare de nimic, nu mai am incredere in mine si am o lene si o sila de munca... ceva de speriat. Anul trecut am avut o experienta cam aiurea, a trebuit sa imi caut de lucru si am descoperit ca e f f f greu. Stiu ca nu pot gasi job-ul ideal, insa tre sa gasesc o solutie cu stressul, pt ca incepe sa imi fie sila de mine si jena fata de colegi si sefi. Aici invat multe, e o firma cu viitor. Insa ramane sa mai am si eu unul... de preferinta intreaga la cap ...

Acum incerc sa ma conving sa fac ceva pt mine. In ce hal am ajuns! Sa ma conving sa devin mai optimista! HA! Ce ciuda imi este!
    Stiu ca numai eu ma pot ajuta, nu poate sa ia nimeni pt mine masurile ce trebuie luate. Insa aici ma incurc si nu mai stiu ce sa fac... Ioiiiii.. o iau pe aratura! valeleeeuuu!
  •  
    • 257 mesaje
    13 Apr 2004, 17:35
    0 0
    borgia, draga, traim in era stress-ului... si eu lucrez 11/12 ore pe zi si nu am sambete si duminici libere si nici concediu... si munca, la greu!
    dar (eu iti zic ce fac eu, daca ceva crezi ca ar merge la tine, e foarte bine!):
    1. eu am caine, in fiecare seara indiferent de vreme si de nervii pe care-i am trebuie sa-l scot la plimbare cel putin 45 min. e greu pana iesi pe usa... dupa aceea... doar placere: aer curat, linistea serii, catelul care ma distreaza cu reactiile lui...
    2. baie in fiecare seara. cand ma simt f. nervoasa/trista si framantata, intra in actiune lumanarile parfumate, spuma de baie si muzica care imi place cel mai mult (prefer in astfel de momente simfoniile si concertele de pian, vioara si mandolina)
    3. las dracu' curatenia, ii spun sotului "sorry, mananci ce e in frigider ca eu am o stare naspa" ... si imi pun un film bun/preferat sau citesc cateva pagini dintr-o carte preferata.
    4. imi pregatesc cateva melodii preferate si dansez ca nebuna (uneori un gat de whisky nu strica...)
    5. in weekend, daca e vreme frumoasa, ori cu catelul in parc, ori cateva ore plimbare cu bicicleta...

si am mai invatat ca trebuie sa faci ce-ti place in timpul liber (oricat de infim e acel lucru) si uite asa mai scap de stress, si la serviciu nu-mi mai par toate asa de negre.
    iti urez multa sanatate si liniste, draga borgia!
  •  
    • 297 mesaje
    13 Apr 2004, 18:03
    0 0
    aoleu...dupa ce ca ajung seara la 8 acasa...sa mai stau si de caine? si lumanarele? sincer..eu nu as reusi!
    si totusi..nu inteleg...de ce trebuie sa fie atmosfera naspa la serviciu?Cui ii face bine?
    Stiu ca e greu sa te rupi...si eu dupa ce m-am rupt din vrejul in care atarnam de 9 ani...tare greu mi-a fost..am aburit-o 6 luni la o firma care a "dat coltu'"...si-apoi am stat 3 luni acasa. Evelor...eram dusa...ma simteam un nimik...mi-era rusine sa ies din casa sa nu ma intalnesc cu cineva sa ma intrebe cu ce ma ocup si io sa-i spun ca stau acasa...Nu raspundeam la tel, nu dadeam telefon...ce sa mai..izolare totala. Timiteam doar cv pe bestjobs.
    Pana intr-o zi...cand m-au sunat ...de pa bestjobs..si gata...acum sunt ..finally happy!Trebuie insa sa ai sustinere...pregatita..sa stii..nu vei fi niciodata...mai ales daca castigi bine. Asa eram si eu...castigam super..si credeam ca sunt "nemuritoare"...ei bine...uite ca pana la urma...mi-a murit...
  •  
    • 1530 mesaje
    13 Apr 2004, 19:45
    0 0
    Evelor, multam mult de sugestii.
    Penelopa, mie mi-a lasat soru-mea un perus cand s-a mutat. O fi el dragut si simpatic si vorbaret, da n-am chef de joaca (si culmea, mi-e cam frica de dansu) ... bine, nici la plimbare nu il pot scoate D:
    Si.. datorita faptului ca stau cu ai mei (inca.....), daca vin tarziu acasa renunt la dus pt a-2a zi dimineata. De baie cu alint, iti dai seama ca nu mai poate fi vorba, decat din an in Paste... si nici atunci nu poa sa fie meniul complet. Adeca imagineaza-ti ca intr-o sambata seara am incercat sa imi aduc casu' in baie... a fost o adevarata lupta cu tata si of course ca el a castigat. Iti dai seama ce o sa zica daca ma vede cu lumanarele parfumate (si asa, cand imi luasem si io betisoare parfumate, sa vad si io cum e, s-a speriat ca dau foc la casa D: )
    In rest... incerc sa ma deconectez, la mine muzica ajuta tare mult, imi pun ceva de zbatuit si mai uit sa gandesc. In rest, nu-mi doresc decat sa dorm. As dormi la infinit si totusi , daca apuc sa dorm mai mult de 7 ore ma trezesc cu dureri de cap. Alta ciudatenie....
    Te invidiez ca reusesti sa te deconectezi, mai ales ca ai familie... si cutu. Bravo!

Elly... cam asa ma simt eu uneori, imi vine sa intru in pamant. Dar ami ales pt ca nu mai is in stare de nimic. Nu ma mai atrage nimic, parca is o carpa. Nu mai am entuzasm si asta nu ma ajuta deloc. Daca mai pui si un pic de rutina... iese o ditamai cacealmaua. Felicitari ca ai iesit din situatia aia urata. Pe best jobs.. pt mine nimic! Si il foloseam de ceva timp, dar nimeni nu m-a chemat la un interviu.
    Io tot nu inteleg de ce tre sa fie aiurea la serv. Inteleg ca asta e situatia in mediul de afaceri, dar stiu alte firme care sunt f cunoscute si care au totusi program fix, f rar stau peste program. Mie mi-e jena sa a duc la sefu sau la sefa sa intreb daca pot sa plec, mai ales ca vad ca ei raman.. si nici nu fac o moaca entuziasmata de faptul ca as vrea sa plecmai devreme.
    O sa incerc sa ma plimb mai mult cand plec de la serv mai devreme. Dimineata nu is stare de nimic, de-abia ma tarasc spre metrou

Voi ati incercat ceva vitamine?
  •  
    • 1530 mesaje
    13 Apr 2004, 21:31
    0 0
    Cred ca asta-seara o sa incerc sa nu sar peste planul cu plimbarea. E deja 9 juma si... uite-asa ca nu vreau sa ma dau batuta. No, daca plec pana in ora 10, fac si o plimbare mica, uite-asa, sa ma uit cum ploua. Sa ma apuce melancolia
  •  
    • 1530 mesaje
    13 Apr 2004, 22:29
    0 0
    La naiba! nu cred ca ma mai duc la plimbare
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Apr 2004, 01:08
    0 0
    La naiba! s-a dus dracu' plimbarea mea! E ora unu, imi pica ochii-n tastatura si inca-s la serv. Si astept. Eu si tanti din "Marile sperante". Ma urc pe pereti!
    Sa vedeti maine ce dispozitie o sa am....
  •  
    avy
    • 490 mesaje
    14 Apr 2004, 09:25
    0 0
    Buna,
    De ce nu incerci sa iei eurovita antistress?Isi fac efectul
  •  
    • 683 mesaje
    14 Apr 2004, 09:45
    0 0
    Draga borgia,
    ce faceai la serviciu asa tarziu?
    ce asteptai?
  •  
    • 297 mesaje
    14 Apr 2004, 10:45
    0 0
    ce faci borgia? mai poti?
    mie mi-era un somn dimineata cand a sunat ceasul.... si vremea asta posomorata....ma trage la lenevit!
    Imi imaginez ca tie iti face si mai rau..la starea ta "psihica"... dar totusi...hai fii optimista..
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Apr 2004, 12:41
    0 0
    Nu mai pot! Tre sa corectez niste cifre si cum am ajuns la 3 juma acasa si am adormit pe la 4.... si la 9 eram la scarbiciu... iti dai seama ce super is, nu? nu ma pot concentra imi vine sa mor de somn!

Apoi vitaminele alea dau cumva somnolenta? ca am mai patit-o cu o tanti farmacista care imi recomanda ceai de valeriana ... va dati seama, si asa dorm la greu cand apuc...
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Apr 2004, 12:43
    0 0
    Asteptam (si pan la urma s-a dovedit ca am asteptat degeaba) sa fie gata niste hartii, ca sa pot sa lucrez cu ele.
    Ioi, imi iau lumea-n cap! Da' mai avem ziua de azi si scapam de proiectul asta!