Nu vreau sa-mi fie prelevate organele
-
0 0Eu nu sunt de acord cu proiectul de lege aprobat de Senatul Romaniei privind prelevarea organelor mele care pot fi donate, in cazul in care sunt in stadiul de moarte cerebrala.
Unde as putea sa dau o declaratie scrisa pentru ca sa nu-mi fie prelevate niciodata organele in vederea donarii ?
Cum vor sti doctorii ca nu au voie sa-mi preleveze organele ? -
Imi spuneti si mie cum sa procedeze familia mea in aceasta situatie ?
Va veni sotia dimineata si va afla ca in timpul noptii mi s-a facut rau brusc, ca au incercat sa ma resustiteze si ..... am murit.
Ca urmare organele mele deja au fost prelevate si acum sunt deja transplantate, pentru ca in timpul noptii au plecat cu elicopterul SMURD.
Mai pe scurt "voi fi ajutat sa mor" de "cinstitii" nostri medici. -
Distress nu ai inteles despre ce e vorba.
Tu chiar nu-ti dai seama ca poti fi "ajutata sa mori" in conditiile in care poti fi salvata, numai si numai ca sa fie salvata viata unei odrasle de bastani ?
ASTA E PERICOLUL NU ALTUL.
Daca as sti ca organele imi sunt prelevate in situatia in care chiar nu se mai poate face nimic pentru mine le-as dona cu draga inima, insa exista pericolul real sa fiu adus intentionat in situatia in care nu se mai poate face nimic pentru mine. -
marius, in afara faptului ca esti putin paranoic, legea va fi formulata ceva de modul: daca nu exista indicatii exprese sa nu se preleveze organele, atunci vor fi folosite. Va exista o baza nationala in care iti va fi inscrisa optiunea in caz ca vrei sa ti-o exprimi. Si acum exista posibilitatea sa iti faci carnet de donator, dar foarte putina lume stie si la noi nu exista educatie in privinta asta.
Si scuza-ma ca-ti spun... da' pui problema aberant. legea pe care vor sa o promulge nu li s-a nazarit lor, a fost adoptata de multe tari din europa. -
Stimata doamna Distress, inainte de a ma jigni, ar trebui sa-ti aduci aminte ca, cu toata legislatia existenta, in Romania este coruptia mai mare decat oriunde in Europa.
Nu as vrea sa te vad pe un pat de spital, iar medicii sa stea sa se uite la tine, sa vada cat mai ai de gand sa te incapatanezi sa traiesti, pentru ca ei au primit o spaga mare de la cineva si abia asteapta sa-ti preleveze organele.
Nu te supara ca-ti spun dar medicii si asistentele medicale sunt ultimele persoane in care as putea sa am incredere. M-au dezamagit de prea multe ori. Niciodata nu au dovedit ca "e doar un accident". -
Treaba e foarte simpla. Daca ai bani, esti internat intr-un spital si ai nevoie urgenta de un organ faci astfel: Scoti spaga mare din buzunar, o dai la cativa doctori si acestia "vor ajuta" pe un pacient mai sarac din acel spital sa ajunga in situatia in care nu mai poate fi salvat. Eventual ii fac si analizele inainte ca nu cumva sa apara probleme de compatibilitate. Si uite asa i se iau organele bietului om si este ajutat sa moara numai ca sa facem rost de piese de schimb pentru cei bogati. Credeti ca nu-i posibil asta ? Ce naivi sunteti.
-
In viata mea am fost operat de 4 ori.
DE FIECARE DATA pana nu am scos bani grei din buzunar nu am fost operat. Eram amanat la nesfarsit. Cum scoteam spaga groasa eram operat imediat. SI TINETI MINTE UN LUCRU: NU S-A INTAMPLAT DOAR O SINGURA DATA ASTA CI DE 4 ORI.
La fel s-a intamplat cu tatal meu. Pana nu dadeam nu-l baga nimeni in seama.
La fel cu mama mea.
Si atunci va rog sa-mi spuneti: sunt eu paranoic, am eu ceva personal cu medicii, sau chiar am dreptate ? -
Dupa cum ziceam, tzara de kkt. Daca tie ti-a mers prost, apai de ce sa nu mearga tuturor. Sigur, toti sunt niste nenorociti, pacientii sunt toti niste plini de bani care alearga dupa organele lu' Marius.
Personal nu pot fi donator de sange si de organe pentru ca am avut hepatita si imi pare extrem de rau pe acest motiv. Chiar am vrut sa imi fac carnet de donator de organe. Stiu cat am alergat pentru 2 pungi de sange atunci cand bunicul meu a fost operat. Si da, nu au vrut sa-l opereze pana nu am venit de mana cu un donator!! Dar asta nu inseamna ca odata si odata nu trebuie inceput sa se faca ceva si in tara asta!!! -
adevarat in Romania nu se poate fara spaga..........dar nici nu vreau sa stau sa astept un ficat si nici sa vad pe cineva apropiat cum se stinge pe picioare asteptand un rinichi.
am avut un prieten in moarte cerebrala si oricat de sanatoase erau celelalte organe (s-a lovit la cap) nu am reusit sa-l mentinem in viata mai mult de o sapatamana cu toate tratamentele posibile...pur si simplu se degrada de la un minut la altul
daca poti sa ajuti ...ajuta!
eu vreau sa-mi donez organele daca o sa fie cazul! -
marius, eu stiam de cei ce se afla in moarte cerebrala, ca lor li preleva organele.pai daca intr-un accident de masina, tu iti faci praf organele interne, ce dreaq sa mai preleveze?
Eu am alta parere si e strict a mea.
in momentul in care statul hotareste pentru corpul meu, asta mi se pare dictatura.
E ion de la tara si saracu vine la oras si-l calca masina.e in moarte cerebrala, n-are habar de aceasta lege cu organele.
Si moare si i se preleveaza organele.poate el nu frea dolmle lucru asta.dar cum mai vb cu el, ca el saracu e deja prin ceruri pe la usa la sf.petru?
Si alta teorie, in care cred foarte multi, e aceea ca atunci cind mori, te duci pe tarimul celalat.Cum te poti duce dincolo daca nu ai toate organele?
Stiu, e o timpenie, vor spune unii.Uite ca poate nu e o timpenie. -
eu stiu ca la autopsie oricum se scot organele si se pune formol...
iar la ceruri se duce sufletul, nu trupul...
si nu se cere inventarul complet... dar are si marius dreptatea lui...
ar trebui sa se poata sa ramana dupa noi, la medicul de familie sau la familie...
un act ceva... prin care sa spunem noi daca vrem sau nu...
nu sa hotarasca statul din oficiu... asta nu-mi place... nu am avut experiente cu operatii - din fericire...
si de donat nu pot - am avut hepatita... nici sange... nici organe banuiesc...