stie cineva ce este maladia sheorman

•  
    • 7 mesaje
    21 Apr 2008, 09:51
    0 0
    va rog sa imi spuneti daca stiti despre aceasta boala deoarece eu nu stiu prea multe este vb de o boala la coloana vertebrala care da niste dureri de moarte cite o data
  •  
    • 3036 mesaje
    21 Apr 2008, 11:22
    0 0
    e vorba de cifoza Scheuermann.

apare in principal la adolescenti. este o boala degenerativa a portiunii toracice a coloanei vertebrale. cazurile usoare se trateaza cu kinetoterapie, restul se rezolva prin operatie (se insereaza tije care sa sustina vertebrele si discurile toracice afectate). dupa operatie e necesara purtarea unui corset pt. o perioada de timp destul de lunga (mai multe luni de zile).
  •  
    • 7 mesaje
    22 Apr 2008, 14:23
    0 0
    Iti multumesc foarte mult
    Eu am aceasta boala am descoperit-o la varsta de 13 ani am purtat un corset dar asta pe vremea aceea cind nu prea se stiau prea multe despre aceasta boala.Am crescut am nascut 2 copii si nu prea am dat importanta acestei boli datorita faptului ca nu avem timp.
    Insa acum am niste dureri groaznice de nu mai pot sta in picioare si nu am timp sa merg la doctor ca muncim de dimineata pina seara acasa cu treburile casei.Pe cine am mai intrebat au spus(chiar medici)ca nu stiu prea multe despre aceasta boala.
    Eu iti multumesc inca o data si daca imi poti da mai multe detalii miar fi de mare folos