Metoda calendarului
-
0 0Buna evelor ! vreau si eu sa aflu cum e cu metoda calendarului,am intrebat diverse persoane si am aflat tot felul de pareri .As vrea sa ma informeze cineva corect cum e cu perioada fertila si cu cea mai putin fertila .Astept raspunsurile voastre
-
se calculeaza zilele fertile:ziua cu nr 1 este ziua in care ti-a venit ciclu,prima zi de sangerare,numeri mai departe si cand ajungi la ziua 10 incepe perioada fertila 4-5 zile...dar orice medic iti va spune ca ft putine femei se incadreaza in acest grafic,ovulatia nu se produce neaparat atunci,de aici si acei + sau - zece zile cand iti calculeaza data probabila a nasterii,calculeaza cand ai fost in perioada fertila dupa prima zi a ultimului ciclu,dar se lasa o marja de eroare pt ca ovulatia se poate produce si inafara acestor zile in functie de organismul fiecareia,de aceea de multe ori ai diferente de zi de la o luna la alta in ceea ce priveste menstruatia...vrei sa stii ca metoda contraceptiva sau dimpotriva?
-
nu vreau sa fiu rea,dar ca metoda contraceptiva nu e ft sigura chai ft putin sigura,eventual pe langa asta ar trebui sa folosesti metoda masurarii temperaturii bazale,in fiecare zi la aceeasi ora,se spune ca in perioada ovulatiei aceasta creste putin si esti atenta la leucoree,adica mici scuregeri,care,daca este fiziologica,adica normala,in perioada fertila se schimba ca si consistenta unui albus de ou...poti incerca aceste metode,dar eu zic ca este stresant si obositor si cu destul de mari sanse de esec...nu vreau sa fiu rea sau super-desteapta...in plus,ele nu te feresc de boli cu transmitere sexuala...de ce nu folosesti o metoda de bariera,de ex prezervativ,sau,diafragm?
-
noi,cele mai experimentate in domeniu iti recomandam sa folosesti prezervativul DE FIECARE DATA...e super ca ai incredere in el si are grija de tine,dar e si el fiinta umana,ajunge un strop mic sa se intample ce nu vreti,de ce sa stricati o relatie frumoasa pe certuri gen:ai spus ca ai grija...prezervativul e mai putin deranjant decat metoda folosita de voi,cea cu 'ai grija' sa stii ca poate deveni stresanta si pt el...eu vreau doar sa te sfatuiesc,nu sa te critic,am fost si eu de varsta ta...te pup si iubiti-va mult si cu grija
-
Eu una tin metoda calendarului de 2 ani de cand mi-am inceput viata sexuala si nu am avut probleme.Nu am voie sa iau anticonceptionale si folosesc prezervativ in zilele periculoase.Astfel in primele 10 zile incepand cu venirea ciclului se poate fara protectie,urmand 10 zile protectie cu prezervativ iar pana la urmatorul ciclu din nou pe liber
mentionez ca am un ciclu regulat,din aceasta cauza imi permit metoda calendarului. -
Eu una am folosit metoda calendarului pana acum si a functionat fara sa am nici un chiuretaj - slava Domnului. Acum depinde daca ai sau nu ciclu regulat.
Eu am mers pe 4-8 si 21-28 - zile sigure in care nu m-am protejat, iar restul de zile ... posibil fertile si am folosit prezervativ. Ziua 1 considerata ziua in care mi-a venit ciclul.
In orice caz, te sfatuiesc sa folosesti anticonceptionale. Nu dau gres.