bulimia

•  
    • 1 mesaje
    8 Apr 2004, 01:56
    0 0
    Amoprietena care tocmai mi-a zis ca sufera de bulimie!ce sfaturi imi datisa oajut?exista medicamente speciale?sunt novice in problemele de alimentatie!
  •  
    • 2234 mesaje
    8 Apr 2004, 09:15
    0 0
    bulimia e o boalal care apare pe fond nervos. asa ca tot ce o ajuta e un medic nu sfaturi la gura sobei.
  •  
    • 1530 mesaje
    8 Apr 2004, 10:13
    0 0
    Din pacate sunt multe eve care sufera de bulimie sau anorexie. Nu stiu ce sa iti zic.... Roxanica are dreptate, cred ca un medic deschis la minte ar putea sa ajute. Cere mai bine nume de dr buni si intelegatori, nu din aia care zici ca te mananca. Si tine-ne la curent.
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2004, 10:21
    0 0
    Bulimia are si partile ei bune - daca nu cade in patologic.
    M-am lasat o data de fumat (si m-a tinut 5 ani) cumparandu-mi la inceput fructe sau dulciuri care sa imi ofere o statisfactie a simtului gustativ.
    Am mai observat ca durerile menstruale sau migrenele se atenueaza dupa ce mananc - asa ca deseori le "tratez" cu o masa consistenta.
    Eu una prefer sa ma ingras un pic decat sa iau medicamente, pentru ca nu le tolerez din pricina unor probleme digestive (care la randul lor ma "ajuta" sa slabesc la loc - nu ca as fi incantata de acest lucru).
    Poate ca si in cazul prietenei tale lucrurile stau tot cam asa si te ingrijorezi degeaba. Cere-i amanunte.
  •  
    • 2234 mesaje
    8 Apr 2004, 10:27
    0 0
    bulimia nu inseamna a manca mult. implica a provoca voma dupa ce ai mancat. si asta nu e normal si nici sanantos.
  •  
    • 1101 mesaje
    8 Apr 2004, 10:31
    0 0
    desi nu e foarte mediatizata bulimia e o boala care netratata provoaca decesul persoanei in cauza pentru ca de la vomele repetate se perturba buna functionare a organelor...

trebuie neaparat tratat la medic!!!
  •  
    • 1101 mesaje
    8 Apr 2004, 10:33
    0 0
    uite un articol de pe eva:

Dr. Magdalena Pasarica, candidata la Doctorat in Nutritie la Wayne State University, raspunde:
    Am observat ca simptomele bulimiei sunt intelese gresit si exista persoane care cred ca au aceasta afectiune, pe care de fapt nu o au, asa ca inainte de tratament o sa expun pe scurt cum putem recunoaste o persoana bulimica.
    Bulimia se intalneste predominant la femei si in perioada 11-35 de ani. De obicei greutatea persoanei este normala sau usor crescuta, dar nu se ajunge la obezitate. Are frica groaznica de a se ingrasa chiar foarte putin si imaginea de sine este distorsionata. Aceste persoane simt ca nu se mai pot controla si mananca cantitati foarte mari de mancare.

Mananca foarte repede si de obicei singure, pana cand se simt rau. Mananca mult chiar si cand nu le e foame apoi se simt dezgustate si vinovate. Puteti recunoaste foarte usor un bulimic dupa perioada care urmeaza celei in care a mancat foarte mult. Nu va mai manca deloc pentru cel putin 24 de ore sau va disparea in baie pentru multa vreme pentru a-si provoca reflexul de voma.. Uneori fac activitate fizica intensa pentru cel putin o ora pentru a scapa de aceasta vina.

Acum stim daca avem sau nu bulimie, sau daca persoana de langa noi are sau nu bulimie, asa ca urmeaza tratamentul, care trebuie sa subliniez ca e de lunga durata. In faza acuta este necesar un tratament cu antidepresive. Urmeaza apoi terapia de constientizare a comportamentului care a dus la dezvoltarea bulimiei. Astfel, se vor intelege factorii care au contribuit la aceasta disfunctie si se va incerca schimbarea comportamentului in momentul confruntarii cu aceste probleme. De asemenea se va stimula elaborarea unor strategii de control al expunerilor la situatii cu risc crescut
  •  
    • 1101 mesaje
    8 Apr 2004, 10:33
    0 0
    Un comportament sanatos din punct de vedere al nutritiei este obligatoriu toata viata si trebuie inteles si aplicat de catre bulimic. Mesele si gustarile trebuie sa fie echilibrate ca si continut caloric si ca numar. Sunt necesare cantitati adecvate de grasimi si fibre pentru promovarea satietatii cat si sa se evite ingestia unor cantitati mai mari decat necesar la o masa. Trebuie evitate activitatea fizica excesiva sau incercarea dietelor de slabit. Se vor include, in dieta, mancarurile care erau considerate interzise.

Cantarirea va avea loc numai la intervale programate si se va tine evidenta scrisa a progresului facut. Toate acestea sunt foarte importante in tratamentul bulimiei si trebuie privite ca atare incercand sa respecti cerintele unui tratament corect si complet. Este de remarcat faptul ca uneori bulimia este tratata insuficient numai cu antidepresive, daca nu este cerut ajutorul unui medic, si in cazul acesta rezultatele nu vor aparea, sau numai pentru o perioada scurta si apoi problemele se vor relua.

Inchei aici spunand ca bulimia nu este ceva usor de tratat, dar cu vointa si ajutor medical se poate rezolva
  •  
    • 1101 mesaje
    8 Apr 2004, 10:37
    0 0
    iti mai pun aici ceva informatii:

Aproximativ 1% dintre adolescente sufera de anorexie nervoasa: infometare pana la moarte, in unele cazuri. Tinerele femei, in procent de 2-3% sufera de bulimie nervoasa: alimentatie excesiva urmata de vome provocate in dorinta de a-si controla greutatea. Aceste dereglari apar si la femei mai in varsta si la barbati, dar intr-un procent mult mai mic. Consecintele dereglarilor de alimentatie pot fi grave: complicatii medicale, atac de cord sau sinucidere. Din fericire, faptul ca medicii si cercetatorii din acest domeniu, au facut publice rezultatele muncii lor in mass-media, i-a ajutat pe multi dintre cei care sufera de aceste probleme si i-a facut sa caute ajutor acolo unde li se putea da. Dar chiar si asa, unele persoane refuza sa accepte ca sufera de aceasta boala si nu fac nici un tratament. Membrii familiei unor astfel de pacienti trebuie sa-i ajute sa accepte faptul ca exista o problema cu alimentatia lor si sa caute un tratament.

Bulimia nervoasa
    Oamenii cu bulimie consuma mancaruri in cantitati mari dupa care "elimina" excesul de calorii prin vome, abuzand de laxative si diuretice sau facand exercitii fizice in mod obsesiv. Multi dintre oamenii cu bulimie se manifesta astfel in secret, greutatea normala a organismului ajutandu-i sa ascunda boala de ochii celorlalti, chiar perioade indelungate. Familiile, prietenii si medicii au dificultati in a identifica bulimia. Jumatate din numarul celor care sufera de anorexie ajung si la bulimie. Multora le este rusine de obiceiurile lor si nu cauta ajutor decat atunci cand sunt obligati sau amenintati.
  •  
    • 1101 mesaje
    8 Apr 2004, 10:38
    0 0
    II. Complicatiile medicale

Persoanele care sufera de bulimie sunt expuse problemelor cardiace. Pacientele cu anorexie risca sa-si afecteze atat inima cat si creierul iar ciclul lunar va fi absent. Vor aparea probleme in respiratie, puls si presiunea sangelui si in functionarea glandei tiroide. Unghiile vor incepe sa se rupa iar parul va deveni fragil, pielea se va usca si va capata o culoare galben-cadaverica. Pot aparea senzatii de sete si urinare frecventa. Dezhidratarea duce la constipatie, reduce grasimile si temperatura organismului scade si nu mai poate rezista la frig. Masa musculara a suferinzilor de anorexie va scadea. Atunci cand dereglarea se accentueaza se va pierde calciu si oasele vor deveni sensibile la rupere. Se intampla uneori ca pacientul sa aiba aritmie cardiaca sau chiar sa ajunga la infarct. Uneori este afectat creierul si se produc schimbari de personalitate. Din fericire totul este reversibil. Totul revine la normal odata cu capatarea greutatii normale
  •  
    • 1530 mesaje
    8 Apr 2004, 13:31
    0 0
    La naiba, de mancat mananc uneori de sparg, asta inseamna ca is bulimica??? da Doamne fere, nu vomit niciodata!! Mi-e groaza de asa ceva. of course ca ma simt vinovata... da' chiar nu stiu de ce bag in mine asa de mult, uneori. No, acu ma faceti sa imi pun intrebari din alea dificile...
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2004, 14:26
    0 0
    Chestia cu vomatul e discutabila.
    In Roma antica in fiecare casa respectabila exista un "vomitorium", unde oaspetii mergeau sa verse daca se simteau ingreunati dupa masa.
    Medicina traditionala indiana recomanda spalarea regulata a stomacului prin inghitirea unei cantitati mari de apa sarata (pentru eliminarea careia exista o tehnica speciala de vomare) pentru a se elimina resturile alimentare indigeste (ex. coji de rosii) si excesul de Kapha Dosha (cine nu stie ce-i aia, sa citeasca pe net).
    Si asa mai departe...

MDC, in manualul meu scrie asa:

anorexia = lipsa poftei de mancare, aversiune fata de mancare; anorexia nervoasa - dezechilibru psihic manifestat prin frica extrema de obezitate,care conduce la aversiune fata de mancare.
    bulimia = conditie patologica caracterizata prin ingerarea de cantitati mari de hrana la intervale scurte de timp.

De curand am vazut un film despre ANOREXIA balerinelor. Cu vomat si tot tacamul.
    Ca medicii nu se hotarasc unde sa incadreze provocarea voita a vomei... (la bulimie sau anorexie) e problema lor. Tot pe fond psihic se produce si tot de la idiotii astia care promoveaza imaginea femeii-snur li se trage amaratelor...

Eu am afirmat ca am uneori accese de bulimie care imi fac bine. Organismul uman stie perfect cum sa-si rezolve unele probleme. Citeste cu atentie mesajele, ia un DEX, lamureste-te si abia pe urma vezi daca e cazul sa faci tam-tam.

Cat despre articolele de pe net, le putem citi si noi, mersi frumos! Era suficient sa dai un link, nu sa umpli pagina cu copy-paste!

Oricum, pe mine domnisoara Pasarica (autoarea textelor pe care le-ai parasutat in topic) o sa ma convinga DUPA ce o sa-si ia doctoratul. Intre timp, americanii la clinica carora si-a depus tipa candidatura o sa-i bage si ei in cap ca anorexia nervoasa e o chestie, iar bulimia alta mancare de peste.

DIXIT!
  •  
    • 4 mesaje
    10 Iun 2005, 22:17
    0 0
    imi puteti explica si mie ce inseamna bulimanorexie mai amanuntit??
    pupici
  •  
    • 711 mesaje
    11 Iun 2005, 09:50
    0 0
    Iti spun ce mi-a zis mama mea, care e medic
    Anorexia=nu mananci decat fffff putin, cu mult sub nr normal de calorii pe zi
    bulimia=mananci cantitati extrem de mari de mancare, dupa care, din cauza sentimentului de vinovatie, iti produci in mod voit voma.
    Ambele boli sunt foarte periculoase.
  •  
    • 4 mesaje
    11 Iun 2005, 13:19
    0 0
    stiu ce inseamna fiecare in parte, dar am auzit de bulimanorexie si nu stiu cum se manifesta. Si mama e medic, dar nu indraznesc sa o intreb de teama sa nu-si dea seama k sunt bulimica.Eu nu mananc ff mult, adik nu depasesc 1500 de calorii pe zi, dar cum mananc mi se face rau iar dak nu vomit ma doare burta, imi e greata, e o senzatie f neplacuta.Tinand cont k eu nu mananc chiar f mult k alti bulimici, desi recunosc k sunt fff pofticioasa, nu stiu exact ce am.
    kisses fetelor!
  •  
    • 711 mesaje
    11 Iun 2005, 14:56
    0 0
    Pey oricum anorexie nu e...ca altfel n-ai avea pofta de nimic...de ce nu te duci la un medic?
  •  
    • 4 mesaje
    11 Iun 2005, 22:17
    0 0
    nu ma duc la medic pt k mi-e greu sa vb despre asta, desi stiu k un medic este obisnuit cu d-astea,si cu lucruri mai grave.Un alt motiv sunt parintii mey..chiar nu vreau sa afle..probabil de teama sa nu ma ignore si sa-mi spuna ceva de genu"mananca si tu fructe si legume si te vei obisnui cu timpul". Am citit multe despre bulimie si chiar vreau sa scap de chinu` asta .. azi i-am spus prietenei mele despre asta si mi-a zis k tre sa ma duc la un psiholog sa vb cu el.Mai intai vreau sa incerc sa ma vindec singura si apoi..dak nu reusesc o sa apelez la ajutorul unui psiholog.Asa i-am zis si prietenei mele.
    Macar de-as sti ce am,sa stiu ce sa fac pana nu e prea tarziu.
    te pup Samantha! :*
  •  
    • 86 mesaje
    30 Iun 2005, 20:40
    0 0
    Adev e k nu sa acceptzi boala in sine e greu, ci sa luptzi cu ea. Sa luptzi cu dezamagirile, emotziile si durerea simtzita cand te privesti in oglinda si dai peste altceva decat ce ai tu in cap. Eu le-am avut pe amandoua..si anorexie si bulimie..incepand cu anorexia nervoasa de la 15 ani ( am fost o adolescenta dezvolatata prematur, plinutza inca de la 11 ani )si cmbinand-o la 16 ani cu bulimia. DE anorexie am scapat, dupa vreo 2 ani, dupa chinuri si lacrimi in care cei mai buni psihologi mi-au fost parintzii, avand in vedere ca cei din jur erau atat de rai, incat nu incetau sa ma raneasca cu tot felul d vorbe aiurea. Cu bulimia..lupt si acum. Dupa 3 ani jumate, o bulimie manifestata prin luarea de laxative, sau refuzul de a inghitzi mancarea, doar "plimbarea" ei prin gura pt a-i simtzi gustul. E ciudat pt k tot cei din jur ma cred normala..e aiurea pt k la capitolul teorie stiu tot ec implica boala, ce trebuie sa fac ca sa scap de ea, cum sa-mi cultiv vointza..dar la practica, nu pot. Si nu mai rezist. Nu mai pot sa simt ca cei din jur vad in mine acea fata puternica care nu sunt. NU mai suport sa ma trezesc in fiecare dimineata gandindu-ma ca sunt de fapt prea grasa ( asta mi se parea si la 42 de kg)..dar acum eu presimt ca vad bine...nu mai pot sa accept ca unicul scop in viatza e sa fiu o slaba fara probl..si sunt sigura ca daca m-ash filma in momentele de "actiune"..m-as uri..as suferi mult mai mult, as simtzi mai profund durerea ce o vad in ochii alor mei, constientzi fiind ca nu ma pot ajuta. Totul depinde de mine, de noi cele bolnave, dar unde sa gasim vointza? E atat de greu, incat ash da orice sa fi ramas acel copil de 15 ani, plinutza..dar cu adevarat fericita.
  •  
    • 432 mesaje
    30 Iun 2005, 21:06
    0 0
    Pt OFata:
    1. de unde stie prietna ta ca e bulimica? Presupune?
    2 Bulimia e mai putin o problema medicala si mai mult psihologica. E o chestiune de echilibru interior, de maturitate emotionala, e o anxietate constanta urmata de pierderea controlului unui anumit comportament.
    Am citit mai devreme despre gravide care-si fac probleme pt silueta lor si m-am abtinut sa intervin. De ce suntem atat de obsedate de felul cum aratam privite de altii? Si eu am mici episoade, apoi realizez ca niciodata nu am considerat ca arat beton, desi eram mai slaba, mai fresh...Cred ca ar fi interesanta o discutie despre legatura dintre multumirea de sine si orgasm. La femei, ca barbatii au de-amandoua.
    A, si despre alimentatia rationala cred ca ar fi interesant de vorbit. Ai timp si nervi sa calculezi calorii?
  •  
    • 32 mesaje
    7 Aug 2005, 00:44
    0 0
    Bulimie
    Simptomele bulimiei sunt intelese gresit si exista persoane care cred ca au aceasta afectiune, pe care de fapt nu o au. Bulimia se intalneste predominant la femei si in perioada 11-35 de ani. De obicei greutatea persoanei este normala sau usor crescuta, dar nu se ajunge la obezitate. Are frica groaznica de a se ingrasa chiar foarte putin si imaginea de sine este distorsionata. Aceste persoane simt ca nu se mai pot controla si mananca cantitati foarte mari de mancare.

Mananca foarte repede si de obicei singure, pana cand se simt rau. Mananca mult chiar si cand nu le e foame apoi se simt dezgustate si vinovate. Puteti recunoaste foarte usor un bulimic dupa perioada care urmeaza celei in care a mancat foarte mult. Nu va mai manca deloc pentru cel putin 24 de ore sau va disparea in baie pentru multa vreme pentru a-si provoca reflexul de voma. Uneori fac activitate fizica intensa pentru cel putin o ora pentru a scapa de aceasta vina.

Acum stim daca avem sau nu bulimie, sau daca persoana de langa noi are sau nu bulimie, asa ca urmeaza tratamentul, care trebuie sa subliniez ca e de lunga durata. In faza acuta este necesar un tratament cu antidepresive. Urmeaza apoi terapia de constientizare a comportamentului care a dus la dezvoltarea bulimiei. Astfel, se vor intelege factorii care au contribuit la aceasta disfunctie si se va incerca schimbarea comportamentului in momentul confruntarii cu aceste probleme. De asemenea se va stimula elaborarea unor strategii de control al expunerilor la situatii cu risc crescut.

Un comportament sanatos din punct de vedere al nutritiei este obligatoriu toata viata si trebuie inteles si aplicat de catre bulimic. Mesele si gustarile trebuie sa fie echilibrate ca si continut caloric si ca numar. Sunt necesare cantitati adecvate de grasimi si fibre pentru promovarea satietatii cat si sa se evite ingestia unor cantitati mai mari decat necesar la o masa. Trebuie evitate activitatea fizica excesiva sau incercarea dietelor de slabit. Se vor include, in dieta, mancarurile care erau considerate interzise.

Cantarirea va avea loc numai la intervale programate si se va tine evidenta scrisa a progresului facut. Toate acestea sunt foarte importante in tratamentul bulimiei si trebuie privite ca atare incercand sa respecti cerintele unui tratament corect si complet. Este de remarcat faptul ca uneori bulimia este tratata insuficient numai cu antidepresive, daca nu este cerut ajutorul unui medic, si in cazul acesta rezultatele nu vor aparea, sau numai pentru o perioada scurta si apoi problemele se vor relua.

Nopalin - www.sanatate-frumusete.oferta9.ro