tampoanele interne slabesc muschii vagin
-
0 0am auzit cum ca nu e bine ca sa folosesti tampoane interne din cauza ca slabesc muschii vaginului,o fi adevarat?
voi ce folositi si ce parere aveti?
multumesc! -
FOlosesc OB de cand au aparut in Romania - sa-i dea Dumnezeu sanatate aluia care le-a inventat!
Nu am avut niciodata probleme cu ele.
Cat despre faptul ca ar putea slabi muschii vaginali, nici vorba.
Tampoanele interne, bine introduse, trebuie sa ajunga in zona care este mai putin muscularizata de la mama Natura. Pai gandeste-te ca un tampon vaginal, chiar dupa ce se umfla, nu devine mai gros decat degetul mare.
Locul unde sta el (mai sus de sfincterul vaginal) este mai oricum larg.
Hehehe... auzi? Problema asta ti-ai pus-o tu, sau ti-a sugerat-o prietenul tau?
-
singura problema la care m-as gandi eu ar fi ca poate nu e igienic ca scurgerile sa ramana in interior sa zicem asa, dar totusi cred ca nici asta nu ar fi o problema, chiar ca au dreptate evele: cum de ti-a venit ideea? eu nu le folosesc pentru ca am impresia ca ar fi greu de suportat. nu am incercat deci de ce sa ma pronunt, dar totusi.......
-
Aud pentru prima data de chestia asta. Chiar saptamina asta merg la control si am s-o intreb si eu pe doctorita mea. Pe mine m-a sfatuit sa folosesc ob-uri dar sa nu abuzez de ele, asa ca la birou sau in orice caz cind ies din casa folosesc ob-uri, iar in rest, noaptea si in casa din cele externe. Oricum la capitolul confort are intiietate ob-ul.
-
Evelor, eu de cand ma stiu femeie am avut probleme. Uram perioadele alea din luna, nu pt dureri, ca nu prea aveam, ci pt ca eram imobilizata de cantitatea mare de sange pe care o pierd. Nu imi venea sa ies din casa! E, cand am crescut si io si am gasit ob-urile.... nici nu mai imi fac probleme! Eu am inceput sa le folosesc cand nu imi incepusem viata sexuala si n-am avut probleme nici inainte, nici dupa, desi folosesc " varianta super".
Ceea ce trebuie tinut minte este necesitatea unei igene f stricte. Nu va enervati, stiu ca evele stiu ce e aia igiena, eu vorbesc de o mare, mare grija cu tampoanele interne (de fapt cele gen always is absorbante, parca, si nu tampoane)pt ne putem trezi cu nu-mai-stiu-ce simptom bla bla bla, da care e f f f serios, poate fi fatal.
Nu mi se pare incomod, de fapt nici nu ar trebui "simtit" inauntru. daca impingeti destul de adanc nu vor mai fi probl. -
ok....ma bucur sa vad ca nu era asa!
Eu am citit intr-o carte,scrisa de o femeie mefic ginecolog,faptul ca se pot"urca"bacterii pe firul tamponului....pana la urma asta nu e nimic in comparatie cu faptul ca atunci cand porti unul extern trebuie sa umbli asa cu el!
Eu nu numai ca am folosit pana acum ob dar ma simt suuuper multumita de ele.PArca nici nu ma aflu la menstruatie cand le folosesc! -
tampoanele nu fac nici un rau daca sunt schimbate la momentul potrivit-3-4 maximum 5 ore.chiar daca menstruatia nu este abundenta, nu sunt recomandate tampoanele mult timp in interior fara a fi sschimbate.asta pentru ca sangele c are sta prea mult in interiorul corpului dezvolta un mediu propice anumitor bacterii de la haemophilus influenza pana la spreptococus.
in plus, recomand ca inainte de folosirea ob-urilor sa va spalati pe maini- atentie la cele care deschid usa de la o toaleta de serviciu-si chiar si de acasa cu aceeasi mana cu care introduc tamponul. este recomandabil ca tamponul sa fie tinut intr-un servetel inainte de a fi introdus-daca mainile prezinta riscuri..pentruy ca principalul risc de infectie de aici vine.
am intyeles ca sunt femei care schimba tampoanele la 7 ore-functie de intensitatea fluxului menstrual.ideea este ca daca natura se chinuie sa dea afara ceva ce ii este toxic...tampoanele acestea chiar trebuie schimbate mai devreme.in rest...e ok totul! -
Dar eu am un flux menstrual redus...ce tip de ob-uri sa folosesc? Eu folosesc numai ob-uri de aproximativ 1 an. De la toampoanele externe m-am iritat foarte tare si de atunci mi-e frica, nici nu ma mai apropii de ele. Deci folosesc exclusiv ob-uri. Dar nu se umple dupa 2-3 ore, cand ar trebui schimbat (asa scrie pe ele) si atunci ma chinui si-l trag afara asa, mai mult uscat. E nasol... ce sa fac?
Nu folosesc ABSOLUT NIMIC altceva decat ob-uri. Dar menstruatia imi tine 2-3 zile. Pentru 2-3 zile, credeti ca ar fi cazul sa ma chinui cat stau prin casa cu vata? Ca de always nu poate fi vorba... Sau 2-3 zile e putin si pot sa stau linistita, ca nu fac abuz de ob-uri? -
- Boracha: incearca Tampax, sunt usor de introdus si mai putin compacte decat ob. S-ar putea sa ti se potriveasca.
- andreeaX: am innotat vara trecuta cu un ob inlauntru. Totul a fost ok pana m-am imbracat si-am purces la drum; dupa cateva minute am descoperit ca slipul imi era... inrosit. In concluzie: poti innota cu ob-ul, insa scoate-l imediat ce iesi din apa. Altfel, surprize. -
aveti dreptate fetele...cine a inventat ob-urile a fost unul dintre cei mai destepti oameni. igiena e maxima in comparatie cu absorbantele. si asa folosesc si eu...always in casa si ob in oras. e super bine asa. si nu dezvirgineaza fetelor. himenul are un orificiu prin care se scurge sangele. si sa nu uitam ca e elastic...sunt femei care fac sex prima data si tot virgine raman asa ca nu imi pot imagina cum un biet mic absorbant ar putea face ce nu a facut pasiunea unui barbat, nu?