cofeina
-
0 0Este adevarat ca aceasta substanta ajuta la slabit? Daca da, se gaseste in farmacii sau in plafaruri? Stiti cumva?
-
vileta ma scuzi ca ma amestec dar am observat o chestie la tine. tu intrebi mereu chestii de genul: X este bun la slabit? daca da, cine si cum l-a folosit? in primul rand nu exista minuni in domeniul asta. vrei un corp de vedeta? apoi asta implica multe: dieta, sport, masaje, tratamente. dar toate astea asociate nu asa pe bucatele. cofeina de exemplu e o substanta folosita adesea la cremele anticelulitice. asa ca depinde ce intelegi tu prin a slabi cu ea. in veci o crema nu te va face sa slabesti dar te poate ajuta sa refaci textura pielii dupa o cura de slabire.
-
Violeta, decat sa risti cu cofeina cine stie ce efecte secundare, mai bine fa-ti o tinctura de coaja de grapefruit.
"Pentru cazul particular al celulitei, grapefruitul este ideal, pentru cã are darul de a dizolva grãsimile (uz extern) ºi de a stimula funcþiile bilei, ficatului (rol depurativ). Beþi în fiecare zi sucul din fructul stors, iar din coaja rasã (proaspãtã sau uscatã) puteþi prepara o tincturã care se recomandã pentru fricþionarea zonelor afectate de celulitã.
Într-un recipient de sticlã de culoare închisã puneþi 20 g coajã de grapefruit, peste care adãugaþi 100 ml de alcool alimentar de concetraþie 40-50%. Astupaþi ermetic ºi lãsaþi 7-12 zile sã se macereze la loc întunecos. Agitaþi recipientul de 2-3 ori pe zi. Dupã trecerea timpului de macerare (7 zile dacã aþi folosit coajã uscatã, 12 zile dacã aþi folosit coajã proaspãtã), amestecul se strecoarã, iar lichidul obþinut se depoziteazã în recipiente mici de sticlã, bine închise, care se pãstreazã la întuneric ºi rãcoare.
Pentru masaj, folosiþi o diluþie din o parte tincturã ºi 2 pãrþi apã fiartã ºi rãcitã (sau o parte tincturã ºi 3-4 pãrþi apã, dacã aveþi o piele sensibilã).
Aplicaþi mai întâi tinctura diluatã de grapefruit pe zona pe care urmeazã sã o masaþi ºi fricþionaþi pânã la pãtrunderea ei în piele. Apoi începeþi sã masaþi, la început uºor, crescând treptat în intensitate, dupã cum urmeazã: prindeþi pielea între degetul mare ºi arãtãtorul fiecãrei mâini, astfel încât pliul format sã aibã forma literei S. Frãmântaþi bine, dar nu exagerat, pentru cã pielea celuliticã se învineþeºte uºor. Dupã 5 minute, treceþi la partea simetric opusã a corpului (dacã aþi masat coapsa stângã, treceþi la coapsa dreaptã º.a.m.d.). Repetaþi de 4 ori, astfel încât fiecare zonã sã beneficieze în total de 20 de minute de masaj."
Eu deja mi-am facut tinctura si o folosesc de cateva zile. Am remarcat o netezire substantiala a pielii. Miroase foarte placut si in plus nici nu murdareste hainele. -
"... Expertii in domeniu sustin ca principalii vinovati pentru aparitia celulitei sunt peretii celulelor grase, insuficient oxigenati. De aceea, prima batalie este cea cu kilogramele in plus. Pentru mentinerea siluetei sunt importante dieta si exercitiile fizice, acestea ducand la imbunatatirea circulatiei sangvine in zonele care pot fi sau sunt deja afectate de celulita.
Vinul rosu contine antioxidanti care protejeaza vasele de sange si chiar arterele. Trebuie, de asemenea, sa bei 2 litri de apa pe zi pentru a reduce retentia fluidelor din organism.
!!! Incearca sa consumi mai putina cafea; cofeina duce la contractarea vaselor sangvine si reduce circulatia sangvina spre si dinspre tesuturile adipoase." -
De unde atat sarcasm la tine roxanica? La urma urmei, nu am voie sa intreb ceva ce ma intereseaza cu adevarat? Oricum, eu nu cred in minuni si fac foarte multe eforturi zilnic pentru a slabi, nu pentru a avea trup de vedeta. Ma intereseaza pur si simplu. Oricum, nu cred ca o crema te poate face sa slabesti. Pun mare pret pe alimentatie, pe sport.
Iar eu, de exemplu, nu tin cont ce intreaba lumea, nici ce intrebi tu.Daca pot sa ajut cu ceva, ajut, dar sa fiu sarcastica nu ajuta cu nimic, nu crezi?