chist ovarian
-
0 0Buna fetelor
ce stiti despre chisturile ovariene? sunt periculoase? azi am aflat ca o amica de numai 20 de ani, a suferit de asa ceva si a trebuit urgent operata. Exista urmari? fara operatie nu se poate rezolva aceasta problema?
merci -
Buna,
Depinde ce fel de chist are.Iti spun ceva: eu am fost operata de asa ceva, dar al meu a fost chist ovarian dermoid(adik din nastere).Si de la raceli a avansat cresterea lui.M-am operat(neavand alta solutie) si nu mai am probleme cu durerile menstrulale si hemoragiile pe care le aveam inaine.Bine inteles ca am ramas fara ovar si fara o trompa,dar nu exista pericolul de a nu face copii.Dar daca e un chist format de la o raceala se poate trata prin anticonceptionale.Sa consulte mai multi doctori pt ca asa am facut eu.O sa vada ca nu toti vor spune acelasi lucru.
-
operatia e buna te scapa de chisturi dar pentru 1 an si apoi daca ai ghinionul sa apara din nou o iei de la capat. Eu sunt la 6 luni de operatie si mi-au aparut din nou deja, exista si tratament medicamentos dar cu durata foarte mare de timp si exista riscul sa nu reactinezi la medicamente.
cele mai mari sanse le ai daca chisturile sunt descoperite dint timp si inceput tratament