colon iritabil.va rog
-
1 0fratele meu de17ani este diagnosticat cu colon iritabil.il doare si stomacul puternic,are scaune f dese-care nici nu se numesc scaune practic.i s-a dat ortanol,spasmocalm,ercefuryl-antiinfectios,motilium10mg,ciprozone.ia pastilele dar nu se resimte nici o schimbare
.va g daca stiti ce alternativa mai are.multumesc -
aveam o durere persistenta in partea dreapta, sub ficat. mi-am dat seama ca nu poate sa fie decat de la intestine. cautand pe google informatii si descriind exact durerea si simptomele neplacute pe care le aveam mi-am dat seama ca sufar si eu de colon iritabil. daca suport durerea si nu fac nimic in acest sens, se poate agrava? nu stiu mare lucru despre asta. poate ma lamuriti si pe mine.
-
pana sa se ajunga la diagnosticul de colon iritabil trebuie facute toate analizele si investigatiile posibile: de la coproparazitologie si coprocultura pana la echografie, colonoscopie si biopsie.
daca totul e in regula dpdv fizic, pacientului i se da trimitere la un cabinet de psihologie sau psihiatrie, pentru a fi invatat managementul stresului (care deseori provoaca sindromul de colon iritabil) si cum sa faca fata altor eventuale probleme emotionale (anxietate, depresie...).
in cazul in care deja s-a exclus varianta unei boli infectioase, poate lua OCAZIONAL imodium sau loperamid (sunt acelasi lucru, doar ca loperamidul e mai ieftin). atentie la dozare si frecventa utilizarii! se vand in farmacii, fara reteta, DAR TREBUIE CITIT PROSPECTUL CU ATENTIE, pentru a intelege de ce nu se recomanda folosirea frecventa. -
fetelor si eu am probleme si nu imi dau seama de la ce ar putea fii
am ulcer ( depistat laex cu bariu ) , s-ar parea ca am si colita de ferm , pt ca lactatele si frucetel imi fac rau , ma baloneaza f tare si parca imi bolboroseste stomacul .......plus ca de ceva timp am o durere in partea dreapta sub coasta cumva , nu stiu cum sa va zic
ma inteapa rau asa , apoi ma doare si in capul pieptului , ma mai ia intepaturile si in partea stanga ......nu mai stiu ce sa fac -
pt colon iritabil,luati COLPERIN,e f bun! cat pt ulcer mergeti la internist si va prescrie un tratament de durata(3 luni) cu OMERAN si GASTROFAIT..sau alte denumiri ale acestor medicamente,dar cu acceasi substanta de baza....NU UITATI: degeaba luati tratament dc regim alimentar nu respectati! cu aceasta imbinare puteti reusi cu siguranta!