CINE POATE SA MA AJUTE CU KEFIR-ciuperca
-
2 0Caut peste tot kefir-ciuperca pentru a prepara o bautura speciala, nu lapte ci un fel de limonada si am nevoie de aceasta "ciuperca". Are cineva sau stiti pe cineva care are?
Multumiri pentru orice fel de informatie. -
Eu stiu ca mamaia are asa ceva si consuma zilnic suc din asta de chefir. Este ceva alb, gelatinos la care se adauga lamaie, zahar si smochine. La gust este foarte bun. Am gustat si eu. Bunicii mei spun ca se simt mai bine, ca nu ii mai doare stomacul, etc. Stiu ca se inmultesc foarte repede.Daca vrei, spune-mi cum sa facem sa iti dau si tie chefir din asta. Se va inmulti repede si vei face si tu cat suc vrei........Eu sunt din Galati dar poate gasim o solutie. Astept sa imi raspunzi, eventual pe violeta@cceg.ro
-
Nu e asta Larisa, dar iti multumesc. Pe asta l-am cumparat de pe alta pagina de net. Mai alea pe care le-am avut eu le tineam intr-un borcan de 800 ml, in apa, cam 1/2 de borcan, acoperite cu tifon. Aratau ca niste mici meduze, transparente, apa era limpede pana la un moment dat, apoi cand astea erau mature cred, arata ca un zer. Se inmulteau foarte repede. Daca se inmulteau prea mult, tebuia sa le separi in doua borcane si tot asa. Se bea apa aia de la ele, la naiba, cica era buna la mai multe chestii. Nu am reusit sa mai aflu daca despre asta esta subiectul de fata.
-
intra pe site-ul www.vitaldrinks.de (din pacate informatiile de-acolo sunt in limba germana, dar daca stii engleza, te poti descurca cat de cat); in ceea ce priveste kefirul, exista 2 tipuri de ciuperci : milchkefir (care se pune in lapte) si wasserkefir (care se pune in apa)......cred ca asta vroiai sa stii