dureri
-
0 0De vreo 3 saptamani ma doare spatele in zona lombara;pana acum vreo saptamana era constanta,de intensitate mica iar in general seara ma luau niste dureri de imi taiau respiratia.Acum durerea nu mai este constanta insa ma mai ia din cand in cand.Urinez normal,fara usturimi sau dureri,as zice ca nu e de la rinichi,asta stiu cum este.Durerea este f ascutita si se declanseaza cand fac miscari bruste (cum ar fi ma intorc de pe o parte pe alta cand stau culcata)
Obisnuiesc sa merg la doctor pentru orice problema insa nu am avut timp.S a confruntat cineva cu dureri de genul asta?O fi de la coloana (nu depun munca fizica)? Ma gandeam ca este de la curent insa a trecut ceva vreme..
Si unde sa merg pentru consultatie?La internist sau la ortoped?In clinicile private nu prea gasesc ortoped,de asta intreb
Scuze pt intrebarile numeroase.. -
Cel mai probabil este de la coloana. M-am confruntat si eu cu astfel de dureri dar nici nu am suportat tratamentul medicamentos prescris de medicul de familie asa ca am recurs la medicina naturista si s-au rezolvat problemele. Puteti incerca geluri antireumatice, piroxicam supozitoare, indometacin supozitoare etc Sanatate!
-
Zona lombara este cel mai des afectata,nu neaparat a uui singur factor de moment cum ar fi curent sau alte lucrur.Cu timpul datorita pozitiei neadecvate a spatelui ce 2 zone cervicalasi mai ales lombara incep sa isi modifice pozitia...aparnd aceste dureri de spate,care mai repede sau mai tarziu apare la toata lume,cum spuneam pozitii neadecvate de cele mai mult ori a spatelui.V-as sfatuii sa incercati nist creme analgezice si putina activitate fizica.Numai bine.
-
Multumesc pentru sfaturi.Luni am programare la ortoped,cred ca acolo trebuie sa merg totusi.Ma ingrijoreaza,am fost dintotdeauna sanatoasa,n-as vrea sa inceapa problemele,sper sa fie in regula.
Am incercat Diclofenac gel,supozitoare ketonal,spasmocalm si scobutil.Au ameliorat durerea insa ma cuprinde din cand in cand deci cred ca e nevoie de mai mult.Merci mult. -
Buna.Diagnosticul l-a pus un medic ortoped de la Medicover,iar consultatia m-a costat 110lei.Maine merg la Spitalul Universitar in ambulatoriu,vreau sa vad si un neurochirurg pentru a-mi confirma diagnosticul (consultatiile acolo sunt mai ieftine decat in clinicile private insa nu stiu sigur sa-ti spun cat pana nu ajung).Mi-am facut si programare pentru RMN ca sa nu existe dubii.
Mai bine mergi curand si trateaza-te ca sa nu ajungi la operatie;te recuperezi insa nu e usor sa treci prin experienta unor interventii chirurgicale,crede-ma.
Sanatate si mai vorbim daca vrei. -
Multumesc pentru sfat,deocamdata nici nu ma gandesc la operatie,durerile sunt suportabile,am avut doar vreo 2-3 crize.
Sunt foarte confuza..Am fost la neurochirurg (poate nu trebuia?) ;mi-a spus sa nu fac RMN,mi a dat diverse sfaturi intr-o foarte mare viteaza-cum sa ma ridic din pat,niste exercitii simple si alte cateva chestii.Am ramas cam dezamagita.Probabil ca ei sunt obisnuiti cu situatii grave,daca nu e de cutit nu e grav,chiar mi-a spus la un moment dat ca deocamdata sunt in regula si daca se inrautateste situatia sa-l caut.In rest nimic,nici medicament nici fizioterapie,nimic.
Ma misc cu multa grija si nu ma mai cuprid durerile acelea insa zona o simt sensibila si ma tem totusi.Nici nu stiu ce sa fac;probabil ca fac RMN ca sa fiu eu linistita si merg inapoi la ortoped.
RMN voi face la centrul Victor Babes (langa statia de metrou Muncii),costa 400lei ,respectiv 600lei cu substanta de contrast,cand am sunat eu primul loc disponibil era pe 1.04