Histerectomia

•  
    • 2 mesaje
    15 Feb 2002, 13:56
    0 3
    As vrea sa va intreb, dragi Eve, daca a trecut prin aceasta operatie cineva dintre voi, deci extirparea uterului (histerctomie partiala) ? As vrea sa stiu ce urmari are aceasta operatie, in afara de cele stiute... ca nu mai poti avea copii etc., ma refer la alte urmari neplacute... dureri de cap, ingrasare , stare psihica ? Multumesc.
  •  
    • 31 mesaje
    15 Feb 2002, 16:36
    2 0
    Draga Isa,
    Matusha mea a facut histerectomie totala la 30 de ani...Da, a luat in greutate ff mult, nu s-a simtit bine "in pielea ei" deloc de la operatie..Problema era insa psihica...Unchiu-meu ii reprosha ca el nu se mai simte bine asha-sexual vorbind...Va vine sa credetzi?? Nici un pic de intelegere sau consolare din partea omului cu care a trait o viata....Nu-ti face griji...Capul sus, ai incredere in tine: viata merge mai departe!
  •  
    • 11 mesaje
    18 Feb 2002, 21:24
    0 0
    Draga Isa,
    Eu am suferit doua astfel de interventii si ma simt mult mai bine ca inainte din punct de vedere ginecologic.
    In rest, am luat destul de mult in greutate ( nu stiu daca operatiile sunt de vina, deoarece oricum eram predispusa genetic)si, de asemenea cicatricele sunt foarte mari (suprapuse pe o cezariana), ceea ce ma impiedica sa fac orice efort.
    Acum ai insa posibilitatea sa optezi pentru o interventie laparoscopica, care, presupun inlatura aceste din urma inconveniente.
  •  
    • 95 mesaje
    19 Feb 2002, 07:37
    0 0
    Fetelor mi se pare ca dupa histerectomie se face si un tratament hormonal foarte bine dirijat de medic. In primul rand pentru prevenirea osteoporozei cu niste plasturi care se aplica. Acestia contin medicamentul care se absoarbe intradermic.
  •  
    • 16 mesaje
    22 Feb 2002, 14:25
    2 2
    Draga eva, iti rapund prin relatarea unei intamplari avute la 29 de ani.La nastere in urma unui accident am suferit o operatie de histerectomie totala, dupa care medicul ginecolog mi-a prescris medicamentul Estrofem, pe care l-am luat 2 ani. Aveam un apetit sexual iesit din comun, imi pandeam sotul pur si simplu.Dupa care am facut analize ale oaselor, au iesit bine si un control la spitalul militar unde mi-au scos estrofemul, da deoarece aveam ovare iar functiile acestora erau normale, estrofemul imi dadea acele stari. Acum nu iau nimic, corpul s-a adaptat la lipsa uterului si cantaresc 60kg. Asa ca daca trebuie neaparat sa faci operatia, fa-o. Satisfactia sexuala este aceeasi si nu mai ai grija ca ramai insarcinata. Berbec
  •  
    2na
    • 266 mesaje
    28 Feb 2002, 08:30
    3 0
    Si eu am o cunostinta al carei sot ii face probleme dupa operatie. La mine nu se pune problema, nu avem probleme cu sexul. De ingrasat m-am cam, dar m-am si lasat de fumat. Dupa doi ani am inceput sa am bufeuri: pina atunci nici un simptom.
  •  
    • 752 mesaje
    2 Mar 2002, 07:41
    1 2
    masurile cele bune
  •  
    • 57 mesaje
    24 Mar 2002, 13:39
    5 0
    Mama mea a suferit o histerectomie totala plus extirparea unui ovar (avea fibrom uterin si chist ovarian si totul s-a rezolvat printr-o singura operatie).Asta s-a intamplat cand avea vreo 40 de ani.Rezultat : a intrat in menopauza fortata,cu bufeuri,variatii mari de tensiune,labilitate psihica dezechilibre hormonale,stari care desi s-au estompat in timp,n-au disparut total nici dupa 15 ani.Nu s-a ingrasat decat foarte putin dupa operatie,in schimb a facut aderente care o supara si in prezent.Nu poate sa stea decat cu o centura elastica peste burta,altfel are dureri si senzatia ca i se redeschide taietura.Din pacate nu stiu ce tratament a facut ulterior operatiei,insa daca va intereseaza o s-o intreb.
  •  
    • 492 mesaje
    27 Mar 2002, 10:25
    1 0
    Draga Isa,
    Daca trebuie neaparat sa faci aceasta operatie, fa-o. Nu ne-ai spus de ce ti s-a dat aceasta indicatie chirurgicala. Care este de fapt baiul? Efectele sunt multe, nu neaparat dramatice la toata lumea. Vei fi o alta persoana, mai putin marcata hormonal, ceea ce e oarecum bine, in sensul ca te vei mai "intelepti". Putine persoane recunosc importanta covirsitoare a hormonilor in anumite etape de viata. Ei ne marcheaza profund si reactiile noastre la tot ce ne inconjoara. Oricum, daca este o problema acuta de sanatate, consideratii de genul "ce transformare va suferi viata noastra de cuplu" trebuie sa treaca pe un plan secundar. Daca ai un partener adevarat, acesta va fi alaturi de tine indiferent de ce intorsaturi mai produce destinul pe ici, pe colo. Nu este o operatie usoara (este totusi o taietura pe abdomen), dar nici cea mai cumplita din toate. Modificarile hormonale survin abia la vreo 6 luni de la operatie. Tratarea lor se face de obicei cu substitutie de hormoni sintetici, iar aici parerile sunt impartite: unii medici sustin ca este bine sa-l faci ca sa te echilibrezi din punctul de vedere al tuturor formelor de disconfort ulterior (bufeuri, somnolenta, apatie etc.), dar "omit" sa atentioneze pacientul ca multe studii internationale previn asupra riscului de aparitie a unui cancer mamar, in special. Eu am facut tratament de substitutie doar doua luni, atit cit am apucat sa ma informez serios asupra tuturor aspectelor legate de acest subiect, si apoi m-am oprit pentru ca am aflat ca exista si alte modalitati, cu un risc mult mai mic, de atenuare sau chiar de producere a disparitiei tuturor neplacerilor. Una dintre modalitati este aderarea la un tratament homeopat. Apopi, pentru ca tiroida mea este in mare suferinta (sunt hipotiroidiana) am aderat, vrind-nevrind, la o dieta bazata in principal pe proteine (carne,brinza,oua) si vegetale care nu contin mult zahar (legume verzi, fructe nu foarte dulci)si am obtinut in scurt timp rezultate remarcabile: s-a terminat cu bufeurile (care sunt cumplite de-a dreptul; fie iarna, fie vara, eu eram vesnic uda in cap, de unde complicatii ulterioare cu sinuzita si spondiloza cervicala), s-a terminat cu senzatia de oboseala continua, indiferent de odihna/neodihna, mintea a inceput sa-mi fie mult mai vioaie, am slabit niste kg bune (dupa operatie, m-am ingrasat aproape 20 kg intr-un an). Cam asta este. Poate imi spui totusi din ce motiv trebuie sa faci histerectomie?
    Cu ginduri bune,
    mica2
  •  
    • 6 mesaje
    27 Mar 2002, 20:37
    2 1
    Draga Issa33,mama a suferit o astfel de operatie acum 5 ani ,in afara faptului ca nu mai are ciclu,nu s-a ingrasat,nu are bufeuri,nu are dureri de cap....Se simte foarte bine,acum o luna a facut un control si totul este perfect.Asa ca nu te descuraja,fa oeratia daca trebuie facuta.Ai grija de tine.Doamne ajuta!
  •  
    • 57 mesaje
    29 Mar 2002, 03:20
    0 0
    De fapt cred ca necazurile pe care le-a avut mama s-au datorat conditiilor precare in care se faceau operatiile pe vremea lu Ceasca.Intre timp medicina a evoluat,asa ca nu cred ca se mai pot ivi astfel de complicatii.Imi pare rau ca te-am speriat,nu asta mi-a fost intentia,draga Isa33.